Εκνευρισμός στη Γερμανία για τη θερμή αγκαλιά Σρέντερ-Πούτιν στη Ρωσία

Εκνευρισμός στη Γερμανία για τη θερμή αγκαλιά Σρέντερ-Πούτιν στη Ρωσία

Ο πρώην καγκελάριος γιόρτασε τα γενέθλιά του στην Αγία Πετρούπολη με τον Ρώσο Πρόεδρο


Εκνευρισμός στη Γερμανία για τη θερμή αγκαλιά Σρέντερ-Πούτιν στη Ρωσία
Σε δεινή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τους θερμούς εναγκαλισμούς του πρώην καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στην Αγία Πετρούπολη, κατά την ετεροχρονισμένη γιορτή γενεθλίων του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας.

«Ο κύριος Σρέντερ δεν εκπροσωπεί την γερμανική κυβέρνηση», ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, σε μία προσπάθεια να λάβει αποστάσεις από το θέμα.

Πούτιν και Σρέντερ συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα, στο Παλάτι Γιουσούποφ όπου δολοφονήθηκε ο Ρασπούτιν, την ώρα που ΗΠΑ και Ε.Ε ανακοίνωναν τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Την είδηση μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «dpa», επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ και για του λόγου το αληθές, έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία που «καίει» την γερμανική κυβέρνηση με το αυτοκίνητο του Πούτιν να σταθμεύει στο ανάκτορο Γιουσούποφ και τον ίδιο να αγκαλιάζει τον Σρέντερ που τον περίμενε στην είσοδο.

Κλείσιμο
Η στενή φιλία των δύο ηγετών είναι γνωστή, ωστόσο, εν μέσω της κλιμακούμενης ουκρανικής κρίσης και με τέσσερις Γερμανούς από την ομάδα του ΟΑΣΕ να βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ, οι θερμοί εναγκαλισμοί του Σρέντερ φέρουν σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση του Βερολίνου. Αν και τα 70στά γενέθλια του Σρέντερ ήταν στις 7 Απριλίου, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προτίμησε να τα γιορτάσει χτες, στο πλαίσιο δεξίωσης της εταιρείας Nord Stream AG, η οποία και διαχειρίζεται τον ομώνυμο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού κρατικού κολοσσού «Gazprom». Ο Σρέντερ είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των μετόχων και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο μισθός αγγίζει τα 250.000 ευρώ το χρόνο.

Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ ήταν κι αυτός ανάμεσα στους προσκεκλημένους, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος είχε αποκαλέσει τον Πούτιν «αψεγάδιαστο δημοκράτη», ενώ σε πρόσφατη εκδήλωση της εφημερίδας «Die Zeit», είχε δηλώσει ότι, η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με την προσάρτηση της Κριμαίας, πρόσθεσε όμως ότι, και ίδιος, το 1999 παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στέλνοντας χωρίς απόφαση του ΟΗΕ βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ στη χώρα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης