Ερντογάν: Δεν σέβομαι την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το Twitter

Ερντογάν: Δεν σέβομαι την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το Twitter

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε παράνομη την τελευταία αυταρχική εκτροπή της τουρκικής εκτελεστικής εξουσίας για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter, κρίνοντας ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης

Ερντογάν: Δεν σέβομαι την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το Twitter
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που έκρινε παράνομη την κυβερνητική απόφαση αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να άρει το μέτρο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπυργός, λίγο πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την απόφαση». Ο Ερντογάν πρόσθεσε εξάλλου ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου παραβιάζει τις «εθνικές αξίες» της Τουρκίας. «Οι εθνικές, ηθικές μας αξίες παραβιάσθηκαν, ωστόσο όλα, περιλαμβανομένων των ύβρεων κατά του προσώπου ενός πρωθυπουργού και υπουργών ήταν προφανή», είπε.

Κλείσιμο
Κατόπιν ατομικών προσφυγών, το ανώτατο όργανο της τουρκικής δικαιοσύνης, το Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε παράνομη την τελευταία αυταρχική εκτροπή της τουρκικής εκτελεστικής εξουσίας για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter, κρίνοντας ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης