Ισραήλ: Αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων του «Μαβί Μαρμαρά»
Το επόμενο βήμα θα είναι να υποβληθεί η συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια στην Εθνοσυνέλευση
Η Τουρκία και το Ισραήλ συμφώνησαν για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων της επιδρομής στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010, γραφεί την Παρασκευή η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, που διευκρινίζει ότι το επόμενο βήμα θα είναι να υποβληθεί η συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια στην Εθνοσυνέλευση.
Το Ισραήλ συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 25 εκατ. δολαρίων και να ικανοποιήσει τους άλλους όρους που είχε θέσει η Άγκυρα, δηλαδή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα παραιτηθεί από όλες τις νομικές αξιώσεις εναντίων ισραηλινών αξιωματούχων.
Διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα εκτιμούν ότι το Ισραήλ θέλει να κλείσει το θέμα για να βελτιώσει τους δεσμούς με την Τουρκία ενόψει νέων στρατηγικών κινήσεων στην περιοχή υπό το φως της βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ - Ιράν.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events