Σκληρή κριτική άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν στην Ρωσία επειδή θεωρεί ότι εξαιτίας των πιέσεων που άσκησε στο Κίεβο για να μη συνάψει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ δημιουργήθηκαν οι ταραχώδεις διαδηλώσεις και η πολιτική αναστάτωση στην χώρα.
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε στην Γαλλική εφημερίδα Figaro:«Μία συμφωνία συνεργασίας με την Ουκρανία θα ήταν μία μεγάλη τόνωση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια. Ειλικρινά θλίβομαι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο λόγος είναι γνωστός: οι πιέσεις που ασκεί η Ρωσία στο Κίεβο».
Ο Ράσμουσεν καταδίκασε την βία των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών και κάλεσε τους πολιτικούς στην Ουκρανία να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ αν και επεσήμανε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ έχουν εξομαλυνθεί κατέκρινε τον παρεμβατικό ρόλο της κυβέρνησης Πούτιν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.