ΕΕ: Πρώτα η έκθεση του ΟΗΕ για τα χημικά και μετά η απόφαση για χτύπημα στη Συρία
Είμαστε ευγνώμονες δήλωσε ο Τζον Κέρι - Σύμφωνα με την Κάθριν Άστον οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το καθεστώς Άσαντ βρίσκεται πίσω από τη χρήση χημικών όπλων
Έκκληση για «σαφή και ισχυρή» απάντηση στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία απηύθυναν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών όπως δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον.
Σε δηλώσεις της μετά τη σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η Άστον τόνισε ότι συμφώνησαν πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που προκάλεσαν εκατοντάδες νεκρούς στην περιφέρεια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνόδου, πολλοί ήταν εκείνοι οι υπουργοί που υποστήριξαν ότι πριν αποφανθούν για το θέμα θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ.
Για το λόγο αυτό εξάλλου και χαιρέτισαν τη δήλωση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Παρασκευής ότι η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση του ΟΗΕ πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης.
Κλείσιμο
Είμαστε ευγνώμονες δηλώνει ο Τζον Κέρι
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο καθιστώντας σαφές στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωμένες να περιμένουν την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα πριν αποφασίσουν να πλήξουν τη Δαμασκό.
Γι' αυτό και χαιρέτισε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας πως «είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη σύνοδο αναφορικά με τη Συρία, μια ανακοίνωση που υπογραμμίζει την ανάγκη για απόδοση ευθυνών».
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events