Ευρωβουλευτής από τη Σλοβακία έβγαλε περιστέρι από την τσέπη του και το άφησε να πετάξει στο ευρωκοινοβούλιο

Ευρωβουλευτής από τη Σλοβακία έβγαλε περιστέρι από την τσέπη του και το άφησε να πετάξει στο ευρωκοινοβούλιο

Έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους του - «Τώρα μπορείς και να το πιάσεις;» του φώναξαν

slovakos-peristeri
Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κίνηση του ευρωβουλευτή Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι από τη Σλοβακία να βγάλει από την τσέπη του ένα περιστέρι και να το αφήσει να πετάξει στην αίθουσα.

Στην ομιλία του ο Σλοβακός ευρωβουλευτής ο οποίος είναι επικεφαλής του δεξιού Πατριωτικού Κόμματος Σλοβακίας υποστήριξε ότι η κίνηση του αυτή έγινε ως μια κίνηση έκκλησης για παγκόσμια ειρήνη.



Κλείσιμο
«Εύχομαι όλος ο κόσμος, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, να έχουν ειρήνη. Θα ήθελα να αφήσω ελεύθερο αυτό το περιστέρι ως σύμβολο της ειρήνης, για να συμβολίσω ότι η Ευρώπη χρειάζεται την ειρήνη. Ας γίνει αυτό το περιστέρι σύμβολο ενότητας» είπε στην ομιλία του ο Ραντατσόφσκι.

Η κίνηση του Σλοβάκου ευρωβουλευτή, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις με τη Γαλλίδα συνάδελφό του από τους Πράσινους, Καρολίν Ρουζ, να κατηγορεί τον Ραντατσόφσκι ότι χρησιμοποίησε ένα ζωντανό ζώο αντίθετα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Τι θα κάνετε για να πάρετε πίσω το ζωό αυτό κύριε; Που είναι η προστασία των ζώων σε αυτή την κίνηση; Είναι μια τελείως απαράδεκτη κίνηση» είπε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής με άλλο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να ρωτά ειρωνικά τον Ραντατσόφσκι «τώρα μπορείς και να το πιάσεις;».

«Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ζαν-Κριστόφ Οτγιέν ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα γίνει αναφορά στο περιστατικό στην πρόεδρο του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» - Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν

Συμπληρώθηκε η τετράδα των μονομάχων του Survivor, συστήθηκαν ξανά Σταυρούλα και Κατερίνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης