Κύπρος: Οργή Τατάρ με τον Βρετανό πρέσβη, που ξεκαθάρισε πως δεν θα αναγνωριστεί ποτέ το ψευδοκράτος

Κύπρος: Οργή Τατάρ με τον Βρετανό πρέσβη, που ξεκαθάρισε πως δεν θα αναγνωριστεί ποτέ το ψευδοκράτος

«Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές μας υποθέσεις» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

tatar_new
Οργίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή Ιρφάν Σιντίκ στη Κύπρο, ο οποίος κατέστησε σαφές, σε συνέντευξη του στη τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ότι δεν πρόκειται ποτέ ν’ αναγνωριστεί το ψευδοκράτος.

Ο Τατάρ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», είπε πως «ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Το τουρκικό έθνος είναι πίσω μας. Δεν έχει ούτε δικαίωμα, ούτε του πέφτει λόγος του Βρετανού Αρμοστή να δίδει συμβουλές και γνώσεις στον τουρκοκυπριακό 'λαό' και την τουρκοκυπριακή ηγεσία».

Κατά τον Τατάρ, οι δηλώσεις του Ιρφάν Σιντίκ, είχαν στόχο να διαταράξουν την ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Αγγλίας.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης για ακόμα μία φορά είπε πως «δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στο θέμα της ομοσπονδίας και η 'τδβκ' (ψευδοκράτος) θα ζει για πάντα ως τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Γαλάζια Πατρίδα και κανείς δεν θα μπορέσει να το σταματήσει».

Πρόσθεσε πως για ν’ επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό η προϋπόθεση είναι ν’ αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων.


Ειδήσεις σήμερα:

Αφήνουν τις κάρτες και διαλέγουν IRIS - Ραγδαία αύξηση πληρωμών και χρηστών με το νέο σύστημα


Παύλος Μαρινάκης: Η εξομολόγηση για τη νόσο του Crohn - «Αφού δεν θα πεθάνω είμαι χαρούμενος»

Πάρτι φοροδιαφυγής σε χλιδάτο γάμο: Η ΑΑΔΕ τσάκωσε από το ανθοπωλείο έως τον τραγουδιστή μέσω των social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης