Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να διοχετεύουν με θαλασσινό νερό τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα The Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ εξακολουθεί να αξιολογεί κατά πόσο η χρήση θαλασσινού νερού στις υπόγειες διόδους που έχουν μήκος περίπου 300 μίλια, μπορούν να είναι αποτελεσματική. Το νερό που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν, προς το παρόν, επτά αντλίες.
Ισραηλινοί στρατιώτες εγκαθιστούν αντλίες για να διοχετεύσουν θαλασσινό νερό στα τούνελ της Γάζας
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες και είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι Ισραηλινοί προσπαθούν να καταστρέψουν τα τούνελ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αυτοί οι υπόγειοι διάδρομοι έχουν αξιολογηθεί ως υψίστης σημασίας για τη Χαμάς και τις επιχειρήσεις της.
Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν πει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των σηράγγων, όπου πιστεύεται ότι η Χαμάς κρύβει τους ομήρους που κρατά, αλλά επίσης και πυρομαχικά και τους μαχητές της. Άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η εφημερίδα.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.