Καναδάς - Τριντό: Η Ινδία να χειριστεί με σοβαρότητα τη δολοφονία του Σιχ αυτονομιστή

Καναδάς - Τριντό: Η Ινδία να χειριστεί με σοβαρότητα τη δολοφονία του Σιχ αυτονομιστή

Ο Καναδάς δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει και συνδέουν την Ινδία με τον φόνο

trudeau_modi
Ο Καναδάς δεν προσπαθεί να προκαλέσει την Ινδία υπονοώντας ότι η χώρα συνδέεται με τη δολοφονία ενός αυτονομιστή ηγέτη των Σιχ, όμως θέλει από το Νέο Δελχί να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο το θέμα, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Την Δευτέρα ο Τριντό είχε ανακοινώσει στο καναδικό Κοινοβούλιο ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά έχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι πράκτορες του Νέου Δελχί συνδέονται με τον φόνο του Χαρντίπ Σινγκ Νιτζάρ, 45 ετών, στις 18 Ιουνίου στη Βρετανική Κολομβία.

Η Ινδία απέρριψε τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει παράλογες. Παράλληλα, προχώρησε στην απέλαση ενός Καναδού διπλωμάτη, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις ήδη δύσκολες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τριντό είπε σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση, η οποία ήδη εκτροχίασε τις συνομιλίες για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Καναδά και της Ινδίας, μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες. «Η κυβέρνηση της Ινδίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με τη μέγιστη σοβαρότητα. Εμείς αυτό κάνουμε, δεν προσπαθούμε να προκαλέσουμε ή να κλιμακώσουμε» μια κατάσταση, τόνισε.

Κλείσιμο
Ο Καναδάς δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει και συνδέουν την Ινδία με τον φόνο.

Ο Νιτζάρ αγωνιζόταν για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους των Σιχ (του αποκαλούμενου Χαλιστάν) στο κρατίδιο Παντζάμπ της βόρειας Ινδίας, την κοιτίδα της θρησκείας των Σιχ. Η Ινδία τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη» το 2020.

Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία εξέφρασαν «βαθιές ανησυχίες» για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Καναδάς. «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα του Καναδά και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», σχολίασε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Άντριαν Γουάτσον, αναφερόμενη στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Τούρκοι που πέταξαν drone πάνω από τη βάση του Ναυτικού στον Πόρο

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανακατασκευή των Επειγόντων του Θριάσιου Νοσοκομείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης