Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

«Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία, ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε αμερικανικό κανάλι

ardogan-art
Μερικές ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Κυριακό Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο αμερικανικό κανάλι PBS και έκανε θετικά σχόλια για την Ελλάδα, στρεφόμενος παράλληλα κατά του Μπομπ Μενέντεζ για το θέμα των F-16. Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του φιλέλληνα Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», ο Ερντογάν είπε πως «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Στη συνέχεια και αφού επισήμανε ότι την Ελλάδα και την Τουρκία συνδέει μια αρχαία φιλία, ο Ερντογάν είπε: «Ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει. Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν» είπε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvmtnyfh5wyh)


Κλείσιμο
Ο Ερντογάν σχολίασε στη συνέχεια και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, λέγοντας: «Περιμέναμε στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια... Τώρα εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση», προσθέτοντας πως ο διάδρομος των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας έχει διακοπεί επί του παρόντος, αλλά εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν πως θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους», προσθέτοντας πως η Σουηδία «θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, δεν αρκούν οι νομοθετικές αλλαγές».


Ειδήσεις σήμερα

Δύο μηνύσεις κατέθεσε η οικογένεια της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε στο Παρίσι από αλλαντίαση

«Τρόμαξα να τον γνωρίσω» λέει η δικηγόρος του 52χρονου που ξυλοκοπήθηκε από άλλον μοναχό στο Άγ. Όρος


Πέθανε 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού ύστερα από ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης