Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μόνο περί τα 20.000 εκρηκτικά βλήματα πυροβολικού, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας.
Τα έγγραφα προορίζονταν να πείσουν την επιτροπή προϋπολογισμού ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει στην κατεπείγουσα αγορά τέτοιου υλικού.
Χώρες όπως η Γερμανία έσπευσαν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με βλήματα των 155 χιλιοστών μετά την εισβολή της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκαν τα αποθέματα για τη δική τους άμυνα.
Ο γερμανικός στρατός θα πρέπει να φτιάξει απόθεμα περίπου 230.000 βλημάτων μέχρι το 2031, ώστε να συμμορφωθεί με τον στόχο του ΝΑΤΟ – να διαθέτει δηλαδή αρκετά βλήματα ώστε να αντεπεξέρχεται σε 30 ημέρες σφοδρών μαχών.
Το υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Όπως σημειώνει ακόμη το Spiegel το υπουργείο σκοπεύει να παρουσιάσει στην επιτροπή προϋπολογισμού εννέα συμβάσεις για την αγορά βλημάτων για το πυροβολικό και τα άρματα εντός των επόμενων μηνών.
Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Η ανανέωση της Χάρτας Διαφορετικότητας από τη bwin Greece αντανακλά εκ νέου τη δέσμευσή του βραβευμένου brand να προσφέρει ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον.
Με 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις, εξειδικευμένη υποστήριξη και χιλιάδες προϊόντα για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, τα METRO Cash & Carry είναι ο απόλυτος One Stop Shop προορισμός.
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.