Η Βρετανία θα στεγάσει σε πλωτό κέντρο 500 μετανάστες

Η Βρετανία θα στεγάσει σε πλωτό κέντρο 500 μετανάστες

Ανεπαρκής λύση λένε φορείς υπέρ των μεταναστών, ενώ η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι το κόστος είναι μικρότερο από τη φιλοξενεία σε ξενοδοχεία

bibby_stockholm
Περίπου 500 μετανάστες -όλοι ενήλικοι άνδρες- θα στεγαστούν σε πλωτό κέντρο στην ακτή της νότιας Αγγλίας, επιβεβαίωσε η βρετανική κυβέρνηση που εξήγησε ότι το κόστος θα είναι μικρότερο από τη μίσθωση ξενοδοχείων.

Το σχέδιο θα είναι σε ισχύ για τουλάχιστον 18 μήνες.

Η φορτηγίδα «Bibby Stockholm», η οποία θα είναι αγκυροβολημένη στο Πορτλαντ, έχει μετασκευαστεί σε τριώροφο κέντρο για τη φιλοξενία των μεταναστών που περιμένουν την απάντηση των αιτήσεων ασύλου. Παλαιότερα το είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Πέρα από τη στέγαση σε 222 δωμάτια, h «Bibby Stockholm» θα παρέχει περίθαλψη και χώρους αναψυχής, ενώ θα έχει και ασφάλεια για να περιορίσει τα προβλήματα στην τοπική κοινότητα.

Κλείσιμο
Η βρετανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το BBC, δεν αναφέρθηκε στο κόστος του προγράμματος, αλλά επισήμανε ότι θα είναι μικρότερο από τις μισθώσεις.

Πάντως, φορείς υπέρ των μεταναστών έχουν χαρακτηρίσει το σχέδιο «εντελώς ανεπαρκές», ενώ αντίθετες με το σχέδιο είναι τοπικές κοινότητες, οι οποίες προσελκύουν πολλούς τουρίστες, αλλά και οι Εργατικοί από την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε δηλώσει εξάλλου ότι σχέδιο όπως αυτό αποσκοπούν στον περιορισμό της ροής των μεταναστών που φτάνουν με πλοία από χώρες της ΕΕ. Στο μέλλον θα ανακοινωθεί η δημιουργία πλωτών κέντρων και σε άλλα λιμάνια.



Ειδήσεις σήμερα:

Στεγαστικά δάνεια: Οι τράπεζες «παγώνουν» για έναν χρόνο τα επιτόκια

Αρσάκειο: «Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη του σχολείου», λέει η μητέρα του 15χρονου

Πάσχα: Με βροχές η Μεγάλη Εβδομάδα - Άστατος ο καιρός, λένε οι πρώτες εκτιμήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης