Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς ανατολική κατεύθυνση, ανακοίνωσαν Νότια Κορέα και Ιαπωνία
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο
ΗΒόρεια Κορέαπροχώρησε σήμερα στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου αγνώστου τύπου, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Η εκτόξευση του πυραύλου, η οποία εγγράφεται στην εντατικοποίηση των οπλικών δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ φέτος, έγινε προς «ανατολική» κατεύθυνση, πρόσθεσε το επιτελείο.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).
Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο έκανε λόγο για εκτόξευση ενός ICBM, που πέρασε πάνω από το αρχιπέλαγος και έπεσε στη θάλασσα εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).
Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να «καλυφθούν», προτού ο πύραυλος πετάξει πάνω από τη χώρα.
Πρόκειται για την πέμπτη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ενδεχομένως αντίδραση στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που διεξήγαγαν τριεθνή αεροναυτικά και ανθυποβρυχιακά γυμνάσια την περασμένη εβδομάδα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι