Αυτά είναι πέντε από τα πιο «στοιχειωμένα» μέρη στον κόσμο

Αυτά είναι πέντε από τα πιο «στοιχειωμένα» μέρη στον κόσμο

Πέντε ιστορίες που προκαλούν ανατριχίλα - Σήμερα αποτελούν αξιοθέατα για τολμηρούς επισκέπτες

bri
Σπίτια, αξιοθέατα, νησιά… Τα παρακάτω μέρη έχουν συμπεριληφθεί σε αμέτρητες λίστες με τα πιο τρομακτικά στο κόσμο, ενώ μύθοι και ιστορίες τα ακολουθούν, στοιχειώνοντας τα, για χρόνια. Άλλοτε προκαλούν φόβο, άλλοτε ακόμη και γέλιο.

Πάντως σήμερα αποτελούν αξιοθέατα για τολμηρούς επισκέπτες ενώ ορισμένα λειτουργούν και ως καταλύματα για διαμονή.

1. Το Νησί με τις Κούκλες - Μεξικό
5f6856bb5c07a


Το «Νησί με τις Κούκλες» στο Μέξικο, γνωστό και ως «Isla de las Munecas», είναι ένα «χινάμπα» χτισμένο πάνω σε μία λίμνη. Τα χινάμπα είναι τεχνητά νησιά, μία εικόνα πολύ συνηθισμένη στη χώρα.

Όπως δηλώνεται άλλωστε και από το όνομα του, στο συγκεκριμένο νησί συναντά παντού κανείς... αμέτρητες κρεμασμένες κούκλες.

Κλείσιμο
Η ιστορία του νησιού έχει ως εξής: Τη δεκαετία του ‘50 ένας επιστάτης, ο Julian Santana,που ζούσε σε μία καλύβα στο νησί, είδε με τα μάτια του τον πνιγμό μιας κοπέλας.

Το συμβάν τον συγκλόνισε σε τέτοιο βαθμό που άρχισε να πιστεύει πως ο ίδιος είχε στοιχειωθεί από το πνεύμα της.

Από τότε και μετά η συμπεριφορά του άλλαζε συνεχώς προς το χειρότερο. Άρχισε να βρίσκει παράξενες κούκλες και να τις κρεμάει αφού πίστευε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένδειξη σεβασμού προς το πνεύμα.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως είχε πάθει εμμονή, πως μιλούσε με τις κούκλες, πως τις έκανε να μοιάζουν όσο πιο τρομακτικές μπορούσε και πως τους συμπεριφερόταν λες και ήταν άνθρωποι.

Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί άρχισαν σιγά σιγά να πιστεύουν πως οι κούκλες ζωντάνευαν τη νύχτα και πως το νησί είχε κυριευθεί από πνεύματα.

Ο θάνατος του Barrera το 2001 που συμπτωματικά συνέβη στο ίδιο σημείο που είχε πεθάνει τότε η νεαρή κοπέλα ήταν η αιτία που αναζωπυρώθηκαν όλες αυτές οι ανατριχιαστικές ιστορίες για τον τόπο που είναι διαδομένες μέχρι και σήμερα.

Πλέον μάλιστα οι φανατικοί αυτού του θρύλου, το πήγαν ένα βήμα πάρα πέρα, υποστηρίζοντας πως και το φάντασμα του Barrera ζει εκεί και πως στοιχειώνει με τη σειρά του το μέρος.

Οι κούκλες βρίσκονται ακόμη στο νησί. Οι ντόπιοι δεν τις πειράζουν από φόβο για να μην...ξυπνήσουν τα πνεύματα.

Το μέρος σήμερα είναι εύκολα προσβάσιμο με πλοίο, και έχει γίνει ένας προορισμός για οργανωμένες εκδρομές και ένα πραγματικό τουριστικό αξιοθέατο για τολμηρούς επισκέπτες.



2. Το στοιχειωμένο κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary» - Καλιφόρνια

Πρόκειται για την ιστορία ενός πολυτελούς επιβατικού πλοίου που πλέον θεωρείται το «στοιχειωμένο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια».
queenmary

Το Queen Mary ξεπερνούσε σε μέγεθος και πολυτέλεια ακόμη και τον Τιτανικό. Αρχικά λειτουργούσε σαν κρουαζιερόπλοιο, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου όμως μετέφερε στρατεύματα.

Για πολλούς αποτελεί ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο. Ανά τα χρόνια, είναι χιλιάδες οι μαρτυρίες των επισκεπτών που υποστηρίζουν πως έχουν συναντήσει φαντάσματα στους διάφορους χώρους του πλοίου.

Τις ιστορίες περί φαντασμάτων πυροδότησε το γεγονός ότι στους χώρους του πλοίου είχαν πεθάνει αρκετοί άνθρωποι, όσο το «Queen Mary» λειτουργούσε ως κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με τον θρύλο, στο σαλόνι του πλοίου εμφανίζεται το φάντασμα μίας γυναίκας ντυμένης στα λευκά ενώ στο σαλόνι της πρώτης θέσης ένας μυστηριώδης άντρας ντυμένος με ρούχα από τη δεκαετία του ‘30.

Λέγεται επίσης πως η καμπίνα Β340 είναι πλέον κλειδωμένη αφού συχνά από μέσα ακούγονται περίεργοι θόρυβοι που τρομάζουν μέχρι και σήμερα το προσωπικό του ξενοδοχείου. Πολλές ακόμη μαρτυρίες για αλλόκοτες φιγούρες και παράξενα γεγονότα έχουν κατατεθεί όλα αυτά τα χρόνια. Παρολαύτα όμως μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία- αξιοθέατα στην Καλιφόρνια.



3. Το σπίτι του Καρλ Μπεκ - Καναδάς

carlbeck

Η ιστορία του στοιχειωμένου σπιτιού του Καρλ Μπεκ είναι ξεχωριστή και θα έλεγε κανείς πως το άκουσμα της προκαλεί περισσότερο γέλιο παρά τρόμο. Ο Καρλ Μπεκ ήταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας που είχε εννέα παιδιά. Η μεγαλύτερη κόρη του η Μαίρη, μετά το θάνατο της μητέρας της, ανέλαβε την ανατροφή όλων των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας. Λέγεται όμως πως όταν ο Μπεκ πέθανε, άφησε στη Μαίρη μόνο ένα δολάριο από ολόκληρη την περιουσία του, ενώ τα υπόλοιπα αδέρφια πήραν ίσα και σημαντικά μερίδια από την κληρονομιά. Το γεγονός αυτό, όπως ήταν λογικό…εξόργισε την Μαίρη και το θυμωμένο φάντασμα της στοιχειώνει το σπίτι μέχρι και σήμερα.

Το σπίτι πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο- Airbnb και είναι ένα από τα πιο διάσημα στον Καναδά. Φαίνεται πως οι επισκέπτες μένουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την διαμονή τους εκεί ενώ κάποιοι τυχοδιώκτες το επιλέγουν εξαιτίας της ξακουστής του ιστορίας, προσδοκώντας να ζήσουν κάποια τρομακτική-παραφυσική εμπειρία.



4. Το κάστρο του Μπρισάκ - Γαλλία
bri



Πάντα υπάρχουν θρύλοι και τρομακτικές ιστορίες που ακολουθούν τα εντυπωσιακά και παλιά κάστρα όλου του κόσμου. Έτσι και το κάστρο Μπρισάκ, στη Γαλλία έχει το δικό του φάντασμα: τη «Λα Νταμ Βέρτε» ή αλλιώς Πράσινη Κυρία. Λέγεται πως επρόκειτο για το φάντασμα μιας άπιστης συζύγου που δολοφονήθηκε εκεί από τον σύζυγό της τον 15ο αιώνα.
Κάποιοι άνθρωποι που έχουν μείνει ή έχουν επισκεφτεί το κάστρο όλα αυτά τα χρόνια- ακόμη και σήμερα- υποστηρίζουν πως έχουν δει την «Πράσινη Κυρία». Το όνομα της προήλθε από ένα χαρακτηριστικό πράσινο φόρεμα που φορούσε. Όμως δεν είναι καθόλου σαφές αν αυτό ήταν το φόρεμα που φόραγε τη μέρα που παντρεύτηκε ή την μέρα που πέθανε.
Η Λα Νταμ βρήκε τραγικό τέλος από τα «χέρια» του συζύγου της μέσα στο κάστρο και από τότε για χρόνια πιστεύεται πως το πνεύμα της στοιχειώνει το μέρος. Λέγεται πως κάθε βράδυ ακούγονται κραυγές πόνου από την ώρα που είχε δολοφονηθεί εκείνο το βράδυ και σταματούν με την αυγή της επόμενης μέρας.

Στις μέρες μας το κάστρο του Μπρισάκ φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ Val de Loire πραγματοποιείται εκεί. Επίσης είναι ανοιχτό στο κοινό για ξεναγήσεις και περιηγήσεις ενώ επιπλέον διαθέτει δύο πολυτελείς σουίτες εκ των οποίων η μία είναι διαθέσιμη για διανυκτέρευση.





5. Το μυστήριο σπίτι της Σάρα Γουίντσεστερ - Καλιφόρνια 

Η ιστορία ενός ακόμη στοιχειωμένου σπιτιού

Winchester_Mystery_House_front-1024x768


Το Winchester Mystery House πήρε το όνομά του από τη Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ , γιου του ιδρυτή της Winchester Repeating Arms Company. Η Σάρα μετακόμισε στην Καλιφόρνια όταν έχασε την κόρη της και τον σύζυγο της.

Εκεί αγόρασε ένα σπίτι και άρχισε να κάνει συνεχώς απανωτές αλλαγές, επεκτείνοντας το συνεχώς, μετατρέποντας το σε ένα περίεργο επταώροφο αρχοντικό.

Ακούγεται μάλιστα πως κατασκεύασε αναρίθμητες σκάλες, οι οποίες οδηγούσαν σε αδιέξοδο, ντουλάπες που άνοιγαν σε κενούς τοίχους, παγίδες, μπάνια με γυάλινες πόρτες και άλλες πολύ παράξενες κατασκευές.

Ο αριθμός 13 και σχέδια με ιστούς αράχνης επαναλαμβάνονται σε όλο το εσωτερικό του σπιτιού με διάφορους τρόπους, γεγονός που οδηγεί πολλούς στην πεποίθηση πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Ο δημοφιλής μύθος ισχυρίζεται ότι η Σάρα Γουίντσεστερ προέβη σε όλες αυτές τις παράξενες αλλαγές στη διαρρύθμιση του σπιτιού και στις παγίδες για να ξεγελάσει τα εκδικητικά φαντάσματα που είχαν σκοτωθεί από τα όπλα το άντρα της.

Στις μέρες μας το Winchester Mystery House αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Καλιφόρνια. Αξιοσημείωτο καθίσταται όμως το γεγονός, πως έχει ανακηρυχθεί Ιστορικό Ορόσημο για την πολιτεία της Καλιφόρνια.



Με $300 εκατ. σε κρυπτονομίστα, μετρητά και δώρα ο Πούτιν χειραγωγούσε κόμματα

Βασιλιάς Κάρολος: Κάθε μέρα και ένα... φάουλ

Στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ σε νέους: Όλες οι προϋποθέσεις, πότε θα είναι εντελώς άτοκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης