Πόλεμος στην Ουκρανία: Επανεκκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, λένε οι Ουκρανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επανεκκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, λένε οι Ουκρανοί

Ο τέταρτος γύρος άρχισε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης και διακόπηκε μετά από επτά ώρες για «τεχνικά ζητήματα»

ukra_rus_diapragmateuseis
Επανεκκίνησαν και βρίσκοντια σε εξέλιξη  οι συνομιλίες Ουκρανίας και Ρωσίας, έπειτα απο τη χθεσινή «διακοπή για τεχνικούς λόγους», σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στην ουκρανική έκδοση της Pravda, το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας Ντέιβιντ Αραχαμία.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας Μιχάιλο Ποντόλιακ... «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Επανεκκίνησαν οι διαβουλεύσεις. Μας αποασχολούν γενικά ρυθμιστικά θέματα, κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας…».



Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Ο τέταρτος γύρος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ξεκίνησε τη Δευτέρα και μετά από επτά ώρες εργασίας οι συμμετέχοντες έκαναν «ένα τεχνικό διάλειμμα». «Οι διαπραγματεύσεις είναι ήδη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Αραχαμία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξέι Μεσκόφ «το ζήτημα της αλλαγής του καθεστώτος στην Ουκρανία δεν έχει τεθεί καν στις συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας». 

Νωρίτερα για ενδεχόμενο συμφωνίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία, έκανε λόγο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως είπε, σύμφωνα με τον Guardian την Τρίτη ο Oleksiy Arestovych, ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ή σε νέα ρωσική επίθεση.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ή θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες ή οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη προσπάθεια [σε επίθεση] και μετά θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες», δήλωσε ο σύμβουλος Oleksiy Arestovych.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης