Το δράμα συνεχίζεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, ακρωτηριασμένο βρέθηκε 9χρονο αγόρι

Το δράμα συνεχίζεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, ακρωτηριασμένο βρέθηκε 9χρονο αγόρι

Δεκάδες μετανάστες έχουν πεθάνει από το ψύχος - Τραγικές σκηνές στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας - Λευκορώσοι στρατιώτες δίνουν ακόμη και δακρυγόνα στους μετανάστες ώστε να περνούν στην Ευρώπη - Εκτιμάται ότι 4.000 μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα 

bellarus
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα το ασύλληπτο δράμα που εκτυλίσσεται στα συνορα της Λευκορωσίας, σε ένα πεδίο αντικρουόμενων συμφερόντων που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Στη θλιβερή λίστα των θυμάτων της εργαλειοποίησης των μεταναστών ένα μικρό αγόρι από το Κουρδιστάν. Ο 9χρονος, με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια του, βρίσκεται ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ταμάν, που παρά το ψύχος φοράει μόνο ένα ελαφρύ άνορακ, ζει στο ύπαιθρο μαζί με τους γονείς του, τον 11χρονο αδελφό του και την αδελφή του, μόλις επτά μηνών, κοντά στο συνοριακό φράχτη. Από την άλλη πλευρά, οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν στο έδαφος της Πολωνίας.

Belarus Poland border row continues with EU set to increase sanctions - BBC News


«Είμαστε εδώ επί οκτώ ημέρες. Κάνει πολύ κρύο εδώ… Ήρθαμε από το Ιράκ για τον γιο μου τον Ταμάν. Θέλω να μεταφέρω την οικογένειά μου σε μια χώρα όπου θα προστατεύονται τα δικαιώματά μας», είπε ο πατέρας του παιδιού, ο Σανγκάρ. «Ως οικογένεια, βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει. Θέλω να πάω τον Ταμάν να ζήσει σε ένα ωραίο μέρος», πρόσθεσε.

Ο θείος του Σανγκάρ, ο Τζουαμάρ, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters από το Ιράκ, είπε ότι το αγόρι γεννήθηκε με κάποια πάθηση στα οστά και ένα νοσοκομείο στη Γερμανία προσφέρθηκε να το βοηθήσει. Όμως η οικογένεια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα για να ταξιδέψει.

Κλείσιμο
Thousands Stranded Between Belarus And Poland


Οι γιατροί στο Ιράκ αποφάσισαν τότε να ακρωτηριάσουν τα πόδια του Ταμάν.

Ο Τζουαμάρ είπε ότι η οικογένεια ταξίδεψε από το Ιράκ στο Μινσκ μέσω Ντουμπάι και έφτασε στα σύνορα με την Πολωνία στις 8 Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι θα συνέχιζε το ταξίδι προς τη Γερμανία.

Οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν νερό υπό πίεση εναντίον των μεταναστών που πετούσαν πέτρες από την άλλη μεριά των συνόρων, σύμφωνα με τα πλάνα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εκτιμάται ότι 4.000 μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα και πολλά λένε ότι οι αρχές της Λευκορωσίας δεν τους επιτρέπουν να επιστρέψουν στο Μινσκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στη Ρόδο

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 70χρονης στο Πόρτο Ράφτη και τη λήστεψαν

«Πάλεψε για 3,5 μήνες, αλλά δεν τα κατάφερε» λέει η μητέρα του οδοντίατρου από το Αίγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης