Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει lockdown στις γιορτές, «ίσως χρειαστεί η τρίτη δόση για τα ταξίδια»

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει lockdown στις γιορτές, «ίσως χρειαστεί η τρίτη δόση για τα ταξίδια»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ένα lockdown τα Χριστούγεννα - Απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες της χώρας του ώστε να λάβουν ενισχυτικές δόσεις - Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει για τους άνω των 40 ετών

Boris-Johnson-arthrou
Υψηλή θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό επιχειρεί να πετύχει η Ντάουνινγκ Στριτ ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές του περασμένου χειμώνα, τότε που τα βρετανικά νοσοκομεία βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Την ώρα που το νέο κύμα πανδημίας επελαύνει σαρωτικά στη Γηραιά Ήπειρο, με ορισμένες κυβερνήσεις να χαράσσουν «plan b», που μεταφράζεται είτε ως μερικό lockdown για τον γενικό πληθυσμό είτε ως επιβολή ειδικών περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει ένα είδος καραντίνας μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ένα lockdown τα Χριστούγεννα, ενώ προειδοποίησε πως οι ενισχυτικές δόσεις ίσως  χρειαστούν για τα ταξίδια στο εξωτερικό, δήλωση που επαναφέρει στο τραπέζι τα περί υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης και ανανέωσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, γεγονός που δημιουργεί διχογνωμία στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, ο Τζόνσον απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες της χώρας του ώστε να λάβουν τις αναμνηστικές δόσεις, ενώ η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει για τους άνω των 40 ετών.

Στην υψηλή συγκέντρωση κορωνοϊού στην Ευρώπη εστίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στους περιορισμούς που βγαίνουν ξανά από το συρτάρι.

«Θα ήταν τραγικό οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν κάνει την τρίτη» διεμήνυσε ο Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα» επεσήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός ερωτώμενος για την πιθανότητα επιβολής περιορισμών.

Οι δηλώσεις Τζόνσον έρχονται ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, με την Ολλάνδία παράλληλα να έχει επιβάλει μερικό lockdown και την Αυστρία ολική καραντίνα στους ανεμβολίαστους.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός στα αζήτητα του «Ελπίς» ο 41χρονος μηχανικός από τη Ζαχάρω

Στους 551 ανέβηκαν οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι, 6.950 τα κρούσματα

Γονείς-αρνητές κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης