Γερμανία: Ο «ωραίος» και ο «μοιραίος» διεκδικούν το υπουργείο Οικονομικών

Γερμανία: Ο «ωραίος» και ο «μοιραίος» διεκδικούν το υπουργείο Οικονομικών

Ο «Πράσινος» Ρόμπερτ Χαμπέκ και ο «Ελεύθερος Δημοκράτης» Κριστιάν Λίντνερ θέλουν να αναλάβουν το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο

Germany_politics
Bras de fer για το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρόμπερτ Χαμπέκ και τον επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ, να διεκδικούν το νευραλγικό χαρτοφυλάκιο. Ο γερμανικός Τύπος αποτυπώνει τις φιλοδοξίες των δύο πολιτικών αντρών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σήμερα ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές των τριών κομμάτων - Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών - για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Εάν στεφθούν με επιτυχία οι συνομιλίες, τότε ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας στην μετά-Μέρκελ εποχή, η σταρ των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ θα αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ ο ηγέτης του κόμματος «Eλεύθεροι Δημοκράτες» Κριστιάν Λίντνερ θα καθίσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - στο τιμόνι του υπουργείου Oικονομικών.

Ο Κριστιάν Λίντνερ είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση εάν δεν αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Μόνο που και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χαμπέκ, θέλει κι αυτός το κρίσιμο υπουργείο.

Ο Ελεύθερος Δημοκράτης Κρίστιαν Λίντνερ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1979 στο Βούπερταλ της Γερμανίας και σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Μετά το διαζύγιο των γονιών του έμεινε με τη μητέρα του. Το 2011 παντρεύτηκε την δημοσιογράφο, Ντάγκμαρ Ροζενφελτ,με την οποία χώρισε πριν από τρία χρόνια. To ζευγάρι δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών και το 2013 ανέλαβε την ηγεσία των κόμματος FDP. Πριν από τρία χρόνια πήρε διαζύγιο από την σύζυγό του.

Σε ηλικία 19 ετών αγόρασε την πρώτη του Porsche. Τώρα έχει την Porsche (μια 911 SC του 1982) στο γκαράζ και στη δουλειά πηγαίνει με ένα υβριδικό μηδενικών ρύπων, που κινείται με ηλεκτρισμό και υδρογόνο.

Στην προεκλογική εκστρατεία, ο 42χρονος Λίντνερ έδωσε έμφαση στην επανεκκίνηση της γερμανικής οικονομίας με μείωση φόρων, περιστολή της γραφειοκρατίας και μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων με τη βοήθεια της αγοράς. Εάν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, τότε ο Όλαφ Σολτς θα τον επικαλείται ως τον… κακό. Θα τον βάζει μπροστά όταν θα λέει «nein» στις προτάσεις άλλων κρατών της ΕΕ για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας.

O συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της εγχώριας πολιτικής. Είναι ένας άνθρωπος ιδεαλιστής και πολύπλευρος.Τα γερμανικά ΜΜΕ του αποδίδουν διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως τον νέο «Γιόσκα Φίσερ» ή «παιδί της φύσης».

Ο 52χρονος Χάμπεκ είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων ενώ για πολλές Γερμανίδες είναι καρδιοκατακτητής... Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, δεν διστάζει να φωτογραφηθεί χωρίς παπούτσια περπατώντας στην παραλία ή με γαλότσες μέσα στις λάσπες και το στυλ του είναι πάντα άνετο, προσιτό και συνοδευόμενο από ένα λαμπρό χαμόγελο.

Κλείσιμο
Είναι παντρεμένος με την συγγραφέα Αντρέα Πάλουτς και έχει τέσσερις γιους από 15 έως 21 ετών.


Ειδήσεις σήμερα:

Η θλιβερή εφηβεία της Έμιλι Ρατακόφσκι: Η εμμονή με την ομορφιά και οι ανάρμοστες συμπεριφορές

Ο... «τρυφερός» Καπόνε: Η εγγονή του ελπίζει ότι τα αντικείμενα που βγάζει στο «σφυρί» θα αλλάξουν το ίματζ του

Σήμερα η συζήτηση για την ελληνογαλλική συμφωνία στη Βουλή – Στις 12:00 η ομιλία Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης