Μαζικές διαδηλώσεις για την εστίαση στη Γαλλία: «Μας ξέχασαν κατά τη χαλάρωση των μέτρων»

Μαζικές διαδηλώσεις για την εστίαση στη Γαλλία: «Μας ξέχασαν κατά τη χαλάρωση των μέτρων»

Διαδηλωτές στη Μασσαλία έριχναν καπνογόνα και φωτοβολίδες κι ένας εξ αυτών, ντυμένος με τη στολή του σεφ, κρατούσε το ομοίωμα μιας ταφόπλακας

23330073
Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Ζαν Αβαρελό προσπαθεί να κατανοήσει γιατί τις επόμενες εβδομάδες τα καταστήματα και τα θέατρα κοντά του, στην πόλη της Μασσαλίας, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν μετά το λοκντάουν για την Covid-19, ωστόσο εκείνος πρέπει να παραμείνει κλειστός.

«Δεν είναι εντάξει», είπε ο Αβαρελό σήμερα, καθώς έδωσε το «παρών» σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Μασσαλία, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, ιδιοκτητών και εργαζομένων σε εστιατόρια, μπαρ και νάιτκλαμπ, κατά της κυβερνητικής εντολής να παραμείνουν τα καταστήματα αυτά κλειστά.

«Νιώθουμε ότι μας ξέχασαν», τόνισε.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο παλιό λιμάνι της πόλης, κατόπιν έκαναν πορεία προς την έδρα της περιφέρειας, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους για να εκθέσουν τις απόψεις τους.



Κλείσιμο
Έξω, διαδηλωτές έριχναν καπνογόνα και φωτοβολίδες κι ένας εξ αυτών, ντυμένος με τη στολή του σεφ, κρατούσε το ομοίωμα μιας ταφόπλακας όπου αναγραφόταν η φράση: «Εδώ αναπαύεται το εστιατόριό μου».

Η Γαλλία ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο τη σταδιακή άρση του λοκντάουν, που επέβαλε για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Τα καταστήματα, που εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης, θα ξαναλειτουργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τα μουσεία και οι κινηματογράφοι θα μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες από τις 15 Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, στον τομέα της φιλοξενίας ειπώθηκε από τις αρχές ότι το νωρίτερο που θα μπορέσει να ανοίξει θα είναι στις 20 Ιανουαρίου. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα καφέ και τα εστιατόρια, όπου οι πελάτες βγάζουν τις μάσκες για να φάνε, θα μπορούσαν να επιτρέψουν εκ νέου τη διασπορά του ιού.

Ο Ζαν Αβαρελό, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Cottage, στα περίχωρα της Μασσαλίας, είπε ότι έχει ήδη θέσει σε προσωρινή αργία τους υπαλλήλους του και δεν γνωρίζει για πόσο θα τα καταφέρνει χωρίς εισοδήματα, προτού αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του.

«Αύριο, εάν δεν μπορώ να πληρώνω το ενοίκιό μου και δεν μπορώ να πληρώνω τα δάνειά μου, δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να βάλω λουκέτο».

Ερωτηθείς τι θέλει από την κυβέρνηση, ο Γάλλος εστιάτορας απάντησε:

«Να μπορέσουμε να ξανανοίξουμε, αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης