Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ανασταλούν τα σεμινάρια για θέματα ρατσισμού τα οποία παρακολουθούν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τα «διχαστική, αντιαμερικανική προπαγάνδα», επεσήμανε ο Λευκός Οίκος.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται οκτώ εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας η οποία έχει σημαδευτεί από μεγάλη ένταση μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών με θέμα τον ρατσισμό.
«Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ζητείται από εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παρακολουθήσουν σεμινάρια στα οποία τους έλεγαν ότι ‘σχεδόν όλοι οι λευκοί συμβάλλουν στον ρατσισμό’ ή τους ζητούνταν να δηλώσουν ότι ‘ωφελούνται από τον ρατσισμό», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα το κείμενο της αμερικανικής προεδρίας επεσήμανε ότι σε κάποια από τα σεμινάρια αναφερόταν ότι «ο ρατσισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πεποίθησης ότι η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών ή ότι οι δουλειές θα πρέπει να δίνονται σε αυτόν που έχει τα περισσότερα προσόντα».
Η κυβέρνηση έλαβε εντολή «να διασφαλίσει ότι όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα χρήματα των φορολογούμενων για να χρηματοδοτούν αυτά τα σεμινάρια διχαστικής και αντιαμερικανικής προπαγάνδας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το υπόμνημα του Λευκού Οίκου εστάλη στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει συστημικός ρατσισμός στις ΗΠΑ.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.