Thanksgiving: Το μήνυμα Μπάιντεν για την «Ημέρα των Ευχαριστιών» - Πώς γιορτάζεται στις ΗΠΑ

Thanksgiving: Το μήνυμα Μπάιντεν για την «Ημέρα των Ευχαριστιών» - Πώς γιορτάζεται στις ΗΠΑ

Τι είναι η «Ημέρα των Ευχαριστιών» που γιορτάζεται στις ΗΠΑ - Τι περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι

thanksgiving
Η  «Ημέρα των Ευχαριστιών»  - μετά την εορτή των Χριστουγέννων -  είναι ίσως η πιο σημαντική γιορτή για τους Αμερικανούς. 

Η Ημέρα των Ευχαριστιών «Thanksgiving Day» είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η οποία ανοίγει την εορταστική περίοδο που ολοκληρώνεται με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

H Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και προηγείται της τέταρτης Παρασκευής του μήνα που είναι καθιερωμένη από το 1932 ως «Black Friday».

Με τη γιορτή των Ευχαριστιών, που ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς, απονέμονται ευχαριστίες προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη γιορτή των Eυχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο εορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Γενικά, η καθιέρωση της Γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο δώρο προς τον Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.

Το εορταστικό δείπνο περιλαμβάνει γαλοπούλα, μακαρόνια με τυρί και πίτες με ζάχαρη. 

Για την επερχόμενη Ημέρα των Ευχαριστιών το δικό μου εορταστικό μήνυμα έστειλε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς τα σπίτια όλων μας σε όλη την Αμερική γεμίζουν με γέλιο, αγαπημένα οικογενειακά φαγητά και τη χαρά της επανένωσης φίλων και συγγενών, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι είναι καλό στη ζωή μας, που αντικατοπτρίζεται σε πολλές ευλογίες για το Έθνος μας».

Κλείσιμο
thanksgiving-biden


Ποια ήταν η πρώτη από τις σημερινές πόλεις των ΗΠΑ που διοργανώθηκε η Εορτή των Ευχαριστιών

Η πόλη Ελ Πάσο του Τέξας ισχυρίζεται ότι ήταν η πρώτη από τις σημερινές πόλεις των ΗΠΑ που διοργανώθηκε Εορτή Ευχαριστιών. Πάντως δεν ήταν αγροτική γιορτή. Συγκεκριμένα, στις 30 Απριλίου 1598 ο Ισπανός Δον Χουάν ντε Ονιάτε (Don Juan de Oñate) με την εξερευνητική του ομάδα οργάνωσε μια γιορτή Ευχαριστιών για να ξεκουράσει τους άντρες του.

Η πρώτη καταγραμμένη τελετή Ευχαριστιών έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1565 στη σημερινή πόλη του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα. Εξακόσιοι Ισπανοί άποικοι υπό τον Πέδρο Μενέντεθ δε Αβιλές (Pedro Menéndez de Avilés) έφτασαν εκεί με σκοπό να δημιουργήσουν την μετέπειτα πόλη. Μόλις αφίχθησαν διοργάνωσαν μια Γιορτή Ευχαριστιών για την ασφαλή άφιξή τους στο Νέο Κόσμο.

Μια από τις πιο παλιές Γιορτή Ευχαριστιών που είναι γνωστή, είναι αυτή που έκανε ένα γκρουπ 38 Άγγλων αποίκων στις 4 Δεκεμβρίου 1619, μόλις έφτασαν στο Μπέρκλεϊ Χάντρεντ (Berkeley Hundred) στη Βιρτζίνια. Μάλιστα, η ομάδα αυτή των αποίκων αποφάσισε να καθιερώσει ετήσιο εορτασμό Ημέρας Ευχαριστιών εις ανάμνηση του ασφαλούς ερχομού της, όπως προκύπτει από σωζόμενο γραπτό ντοκουμέντο.

Αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η παλιότερη αναφορά Εορτής Ευχαριστιών ως καθιερωμένης ετήσιας γιορτής. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η ημέρα είναι 3 Οκτωβρίου 1789 από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βαφειάς και Ευμορφίδης σε τηλεοπτικό ριάλιτι που βάζει startups στο μικροσκόπιο

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε αναπτύξει εμμονή με τη Δροσάκη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια παιδιών «έκαψαν» φωτογράφο της Balenciaga
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης