Οι Κινέζοι πρώτη δύναμη στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές δαπάνες

Οι Κινέζοι πρώτη δύναμη στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές δαπάνες

Ξοδεύουν τα περισσότερα!

china-tourist
Αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών παρουσίασαν όλες οι αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2017, με κυρίαρχες τις ΗΠΑ (+12 δισ. δολάρια), την Κίνα (+8 δισ. δολάρια), τη Ρωσία (+7 δισ. δολάρια) και τη Βραζιλία (+5 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης Παγκόσμιου Βαρόμετρου του ΠΟΤ, η Κίνα παγιώνει τη κορυφαία θέση της στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο των ταξιδιωτικών δαπανών στο εξωτερικό, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 258 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 5% συγκριτικά με το 2016.

Η αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών από τη Ρωσία κυμαίνεται στο +13%, έπειτα από χρόνια μειώσεων (31 δισ. δολάρια), σκαρφαλώνοντας κατά 3 θέσεις στην κατάταξη των κορυφαίων χωρών και μπαίνοντας ξανά στην πρώτη δεκάδα στη θέση 8.

Η Βραζιλία παρουσιάζει ισχυρή αύξηση 20% με αποτέλεσμα να ανέβει 8 θέσεις στην κλίμακα χωρών, στη θέση 16 με 19 δισ. δολάρια ταξιδιωτικών δαπανών, ενώ και η Ινδία συνέχισε το ράλι ανάπτυξης με ρυθμό 9% στα 18 δισ. δολάρια, ανεβαίνοντας 4 θέσεις και φθάνοντας τη θέση 17.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες είχαν πολύ θετικές επιδόσεις το 2017 με πρώτες τις ΗΠΑ (+9), τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Οι αμερικανοί τουρίστες δαπάνησαν συνολικά 135 δις. δολάρια. Οι δαπάνες από Γερμανούς (την τρίτη μεγαλύτερη αγορά) και τους Βρετανούς (την τέταρτη) είχαν αύξηση 3% για κάθε χώρα, ενώ και από Γάλλους υπήρξε αύξηση 1% (πέμπτη). Η Αυστραλία (έκτη) είχε αύξηση 7% και ο Καναδάς (7η) 9%. Ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα ένατη είναι η Κορέα με αύξηση δαπανών 9% και η δέκατη η Ιταλία με +6%. Αξιοσημείωτες αυξήσεις παρουσίασαν, εκτός του top 10, η Σουηδία (+14%) και η Ισπανία (+12%).Η ζήτηση για ταξίδια ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ευρώπη, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης