Οι Κινέζοι πρώτη δύναμη στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές δαπάνες

china-tourist

Ξοδεύουν τα περισσότερα!

Αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών παρουσίασαν όλες οι αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2017, με κυρίαρχες τις ΗΠΑ (+12 δισ. δολάρια), την Κίνα (+8 δισ. δολάρια), τη Ρωσία (+7 δισ. δολάρια) και τη Βραζιλία (+5 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης Παγκόσμιου Βαρόμετρου του ΠΟΤ, η Κίνα παγιώνει τη κορυφαία θέση της στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο των ταξιδιωτικών δαπανών στο εξωτερικό, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 258 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 5% συγκριτικά με το 2016.

Η αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών από τη Ρωσία κυμαίνεται στο +13%, έπειτα από χρόνια μειώσεων (31 δισ. δολάρια), σκαρφαλώνοντας κατά 3 θέσεις στην κατάταξη των κορυφαίων χωρών και μπαίνοντας ξανά στην πρώτη δεκάδα στη θέση 8.

Η Βραζιλία παρουσιάζει ισχυρή αύξηση 20% με αποτέλεσμα να ανέβει 8 θέσεις στην κλίμακα χωρών, στη θέση 16 με 19 δισ. δολάρια ταξιδιωτικών δαπανών, ενώ και η Ινδία συνέχισε το ράλι ανάπτυξης με ρυθμό 9% στα 18 δισ. δολάρια, ανεβαίνοντας 4 θέσεις και φθάνοντας τη θέση 17.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες είχαν πολύ θετικές επιδόσεις το 2017 με πρώτες τις ΗΠΑ (+9), τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Οι αμερικανοί τουρίστες δαπάνησαν συνολικά 135 δις. δολάρια. Οι δαπάνες από Γερμανούς (την τρίτη μεγαλύτερη αγορά) και τους Βρετανούς (την τέταρτη) είχαν αύξηση 3% για κάθε χώρα, ενώ και από Γάλλους υπήρξε αύξηση 1% (πέμπτη). Η Αυστραλία (έκτη) είχε αύξηση 7% και ο Καναδάς (7η) 9%. Ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα ένατη είναι η Κορέα με αύξηση δαπανών 9% και η δέκατη η Ιταλία με +6%. Αξιοσημείωτες αυξήσεις παρουσίασαν, εκτός του top 10, η Σουηδία (+14%) και η Ισπανία (+12%).Η ζήτηση για ταξίδια ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ευρώπη, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nauagio1

Καθοριστικός θα είναι το επόμενο διάστημα ο ρόλος και των τοπικών αρχών, που θα κληθούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την οριοθέτηση της ακτής, την τοποθέτηση σήμανσης και το κυριότερο, την παρουσία φύλακα που όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί για να επιβλέπει την τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν

Meyer-1

 Τα «μυστικά» της επιτυχίας του πιο δημοφιλούς προορισμού στον κόσμο αποκαλύπτει ο διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας, Φρεντερίκ Μεγιέ - Το protothema.gr βρέθηκε στη Μασσαλία για το Rendez-vous en France, το κορυφαίο διεθνές trade show για τον τουρισμό

2