Ρώμη: Τα αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών των ντόπιων και πού θα τα δοκιμάσετε
Ρώμη: Τα αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών των ντόπιων και πού θα τα δοκιμάσετε
Κάθε μπουκιά κι ένας λόγος να επιστρέφουμε στην Αιώνια πόλη
Ζυμαρικά, σπαγγέτι, μακαρονάδες, όπως και να τα πείτε, ένα είναι βέβαιο: από το βορρά έως το νότο αποτελούν συνώνυμο της ιταλικής κουζίνας, παράδοση και απόλαυση μαζί, μια κατηγορία πιάτων που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Οι Ιταλοί τα απολαμβάνουν σχεδόν καθημερινά, οι επισκέπτες συχνά δεν ξέρουν ποια συνταγή να πρωτοδοκιμάσουν και δεν υπάρχει οστερία, τρατορία ή εστιατόριο που να μην τα περιλαμβάνει στο μενού των primi piati.
Και παρότι οι γνωστότερες συνταγές ζυμαρικών όπως η καρμπονάρα ή η αματριτσιάνα μας είναι πλέον οικείες γεύσεις και στην Ελλάδα συναντάμε εκδοχές πολύ πιστές στις αυθεντικές, το να δοκιμάζει κανείς κάποια από τα εμβληματικότερα πιάτα πάστας στη γενέτειρά τους, σε μια κομψή πλατεία, ένα ημιφωτισμένο σοκάκι, μια κουκλίστικη trattoria ή μια ταπεινή hostaria, είναι η πεμπτουσία των ιταλικών γαστρονομικών απολαύσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Και παρότι οι γνωστότερες συνταγές ζυμαρικών όπως η καρμπονάρα ή η αματριτσιάνα μας είναι πλέον οικείες γεύσεις και στην Ελλάδα συναντάμε εκδοχές πολύ πιστές στις αυθεντικές, το να δοκιμάζει κανείς κάποια από τα εμβληματικότερα πιάτα πάστας στη γενέτειρά τους, σε μια κομψή πλατεία, ένα ημιφωτισμένο σοκάκι, μια κουκλίστικη trattoria ή μια ταπεινή hostaria, είναι η πεμπτουσία των ιταλικών γαστρονομικών απολαύσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα