Το FBI υποστηρίζει ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει τα iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple

Το FBI υποστηρίζει ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει τα iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple

Ένας «εξωτερικός συνεργάτης» απέκτησε πρόσβαση στο κινητό ενός εκ των δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο ισχυρίζεται η αμερικανική υπηρεσία

Το FBI υποστηρίζει ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει τα iPhone χωρίς τη βοήθεια της Apple
Πρόσβαση στα μυστικά των iPhone υποστηρίζει ότι απέκτησε το FBI με εκπροσώπους του να ακυρώνουν την ακροαματική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη την Τρίτη για την διαμάχη που έχει με την Apple για το ξεκλείδωμα των κινητών των δραστών του μακελείου στο Σαν Μπερναντίνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του FBI η υπηρεσία με τη βοήθεια «εξωτερικού συνεργάτη» κατάφερε να βρει έναν πιθανό τρόπο για να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό του Σαίντ Φαρούκ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έκπληξη των δικηγόρων της εταιρείας κολοσσού καθώς ενημερώθηκαν γι' αυτή το απόγευμα της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη σε μια υπόθεση που μετρά ήδη δύο χρόνια ανάμεσα στη αμερικανική κυβέρνηση και τις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ για την ψηφιακή ιδιωτικότητα.

Το ερώτημα είναι αν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να «σπάσουν» το λογισμικό των iPhone τότε υποχρεούνται να ενημερώσουν την Apple για το «παράθυρο» που βρήκαν;

Οι ειδικοί πάντως έχουν υποστηρίξει την άποψη ότι η πρόσβαση στα iPhone θα μπορούσε να ήταν εφικτή χωρίς να μπει σε κίνδυνο η κυβερνοασφάλεια όλων των χρηστών των συγκεκριμένων smartphones με την ανάπτυξη λογισμικού που η Apple έχει ονοματίσει ως “GovtOS”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης