Στα αραβικά, κινέζικα και ρώσικα οι τέσσερις πρώτες νέες καταλήξεις στο Ίντερνετ

Ακολουθεί η ανακοίνωση 1.400 νέων καταλήξεων - Θα χρησιμοποιούνται όπως τα γνωστά .com ή .org

Η λέξη «παιχνίδι» στην κινέζικη γλώσσα, η λέξη «διαδίκτυο» στα αραβικά και οι λέξεις «ιστότοπος» και «online» στα ρωσικά είναι οι πρώτες τέσσερις νέες καταλήξεις που ανακοίνωσε η παγκόσμια ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου, η ICANN.


Σύμφωνα με την ICANN το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν συνολικά 1.400 νέες καταλήξεις, που θα χρησιμοποιούνται όπως οι γνωστές σε όλους, .com ή .org στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του διαδικτύου.
 
«Ένας από τους βασικούς στόχους της ICANN είναι να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός παγκοσμιοποιημένου διαδικτύου ανεξαρτήτως γλωσσικών και γεωγραφικών περιορισμένων» τόνισε ο 'Ακραμ Ατάλα, υπεύθυνος για την ονοματοδοσία domains της ICANN. 

Οι νέες καταλήξεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες για χρήση σε περίπου ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της