Ελληνοκύπριος πέταξε τη μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ

Ελληνοκύπριος πέταξε τη μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ

«Δεν είμαι ρατιστής» δηλώνει ο 57χρονος Αβέρωφ Παντελή

arsenal-2
Ένας Ελληνοκύπριος είναι οι οαπαδός της Τότεναμ που πέταξε τη μπανάνα στον Γκαμπονέζο επιθετικό της Άρσεναλ Πιέρ Εμερί Ομπαμεγιάνγκ.

Σύμφωνα με την Sun πρόκειται για τον 57χρονο οδηγό φορτηγού Αβέρωφ Παντελή. Ο ίδιος μίλησε στη βρετανική εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι πέταξε τη μπανάνα όταν την είδε μπροστά του αφού την άφησε ένα παιδί χωρίς να σκεφτεί ότι υπάρχουν ρατσιστικά υπονοούμενα στην πράξη του.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Ελληνοκύπριος. Δεν είμαι ρατσιστής 100%. Ορκίζομαι στις ζωές των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος τύπος» δήλωσε ο 57χρονος.

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη «αν προσέβαλα κάποιον από τις δύο ομάδες, ειδικά από την Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν».



Κλείσιμο
Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη ο Παντελή είπε ότι «ο Ομπαμεγιάνγκ ήρθε στους οπαδούς σε απόσταση 10 μέτρων και άρχισε να κουνάει το κεφάλι και να μας χειροκροτάει. Χωρίς να το σκεφτώ, πήρα τη μπανάνα από το πάτωμα και την πέταξα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου. Δεν την πέταξα σε κάποιον παίχτη. Το έχω ήδη μετανιώσει».

Οι εξηγήσεις του 57χρονου Ελληνοκύπριου δεν έπεισαν πάντως τη διοίκηση της Τότεναμ η οποία ανακοίνωσε ότι του απαγορεύει την είσοδο στο γήπεδο.

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Βρετανία συνέβη στον αγώνα της Άρσεναλ με την Τοτέναμ στον οποίο οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 4-2.

Ο Αβέρωφ Παντελή

arsenal-2a
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης