Ο 36χρονος Ολυμπιονίκης βαθμολογήθηκε με 14.400β. στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ. Με την επίδοση αυτή, βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στο μεγάλο τελικό, που θα γίνει την Παρασκευή (21/8) στις 19:00.
Ο Πετρούνιας φάνηκε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και όλα δείχνουν πως θα διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει στη συλλογή του 8 χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. Είχε κατακτήσει το χρυσό στην προηγούμενη διοργάνωση, που είχε γίνει το 2025 στη Λειψία ενώ ήταν πρώτος και το 2024 στο Ρίμινι.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.