Ιβάν Σαββίδης: Την ενοχή του για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο πρότεινε η εισαγγελέας

Ιβάν Σαββίδης: Την ενοχή του για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του προέδρου του ΠΑΟΚ για την είσοδο στο γήπεδο άνευ της επιβαρυντικής περίπτωσης για τη χρήση όπλου

savvidis_oplo1
Την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, το 2018, πρότεινε η εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο πρότεινε για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ, ενώ ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας πρότεινε:

Την ενοχή του προέδρου του ΠΑΟΚ για την είσοδο στο γήπεδο άνευ της επιβαρυντικής περίπτωσης για τη χρήση όπλου. Την ενοχή του για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

«Δεν είχε το δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί. Άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Δεν δικαιούταν να παίρνει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο» εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός.

Πρότεινε επίσης την ενοχή του Λούμπος Μίχελ για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και την απαλλαγή για την απειλή σε βάρος του διαιτητή του αγώνα.

Τέλος, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων – μελών της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη- για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. «Δεν προέκυψε δόλος» εξήγησε.

Νωρίτερα, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο διερμηνέας του προέδρου του ΠΑΟΚ, λέγοντας τα εξης: «Ο κ Σαββίδης είχε σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο. Ο φόβος του ήταν ότι αυτή η καθυστέρηση θα προκαλούσε σύρραξη. Μπήκε και βγήκε γρήγορα. Σχετικά με την άδεια οπλοφορίας, αυτή έγραφε μόνο ότι απαγορεύεται η κατοχή στο χώρο του αεροδρομίου. Είναι ένας άνθρωπος λάτρης της χώρας. Ήρθε για να επενδύσει στη χώρα. Έχει κάνει δωρεές και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο χωρίς να έχει γίνει γνωστό. Έχει επενδύσει ένα τεράστιο ποσό στην Ελλάδα, και στον ΠΑΟΚ ένα μεγάλο πόσο. Η μεγάλη του αγάπη είναι ο ΠΑΟΚ».

Κλείσιμο
Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα:

Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Οικονόμου: Η έκρηξη στις τιμές ενέργειας απαιτεί πανευρωπαϊκή λύση

«Αναταράξεις» στην αεροπορική σύνδεση Αθήνα - Μόσχα - Τι θα γίνει με τις πτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης