Δέρνουν και βιάζουν οι σταρ του αθλητισμού

Πώς το lockdown της πανδημίας μετέτρεψε αθλητές-πρότυπα σε αρνητικούς πρωταγωνιστές ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης

via_spor1
Κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η πλειονότητα των σταρ όλων των αθλημάτων κατέκλυσε τα social media με αμέτρητα βίντεο, φωτογραφίες και ποσταρίσματα. Αρχικά συμμετέχοντας κι αυτοί στην προσπάθεια να πείσουν τους θαυμαστές τους να μείνουν σπίτι, στη συνέχεια για να (μας) δείξουν ότι προσπαθούσαν να διατηρηθούν σε φόρμα εν όψει της σταδιακής επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων - και φυσικά για να προβάλουν τους χορηγούς τους που τους πληρώνουν πολλά εκατομμύρια.

Στην περίοδο της καραντίνας, όμως, πέρα από τα χαριτωμένα βίντεο, δυστυχώς υπήρξαν και σκοτεινές στιγμές όπου οι αθλητές ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης - και όχι μόνο.

Η έξαρση διάφορων φαινομένων βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ειδικά της ενδοοικογενειακής, ήταν ένας από τους φόβους των ειδικών, με τους αριθμούς να τους δικαιώνουν. Οπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη κατέγραψαν αύξηση που αγγίζει το 60% σε περιστατικά που αφορούσαν επιθέσεις που δέχτηκαν γυναίκες από τους συζύγους τους, ενώ ανάλογες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στις υπόλοιπες ηπείρους.

f1
f2_3
f1a--daniela-cortes
f1b
H Ντανιέλα Κορτές, σύντροφος του διεθνούς Κολομβιανού ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Βίγια, όχι απλά τον κατήγγειλε, αλλά ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες στο Ιnstagram, όπου με λυγμούς και με το πρόσωπό της γεμάτο αίματα έδειχνε τα σημάδια της κακοποίησης


Σεμπάστιαν Βίγια: Αντί για τη φανέλα, μάτωσε τη σύντροφό του

Στις 27 Απριλίου η ποδοσφαιρική κοινωνία της Λατινικής Αμερικής, που βίωνε κι αυτή την υποχρεωτική καραντίνα, συγκλονίζεται από τα όσα καταγγέλλει η Ντανιέλα Κορτές, σύντροφος του διεθνούς Κολομβιανού ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Βίγια.

Η Κορτές ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου με λυγμούς και το πρόσωπό της γεμάτο αίματα έδειχνε τα σημάδια που είχε αφήσει πάνω της ο 23χρονος επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς.

Μόνο που αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βίγια ξεσπούσε στην αγαπημένη του, την οποία γνώρισε στη γενέτειρά του Τολίδο και την πήρε μαζί του στο Μπουένος Αϊρες όταν έκανε το μεγάλο άλμα αφήνοντας την ταπεινή τοπική ομάδα για την Μπόκα Τζούνιορς.

«Ολα αυτά είναι ψέματα! Μου ζήτησε λεφτά και να τη στείλω στην Κολομβία με ιδιωτική πτήση, αλλιώς απειλούσε ότι θα μου καταστρέψει την καριέρα με τέτοιες κατηγορίες. Κλείστηκα στο δωμάτιό μου, κλωτσούσε την πόρτα και με απειλούσε - και τελικά με κατέστρεψε», ανταπάντησε με δικό του βίντεο ο Βίγια.

Η Κορτές κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ο 23χρονος συνελήφθη, για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Βίγια προσπάθησε με έφεση που κατέθεσε να άρει τους περιορισμούς, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε και η θέση του εδώ και λίγες ημέρες έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν η πρώην αγαπημένη του εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή. Εκεί, αφού τόνισε ότι η συμπεριφορά του Σεμπάστιαν άλλαξε αφότου πήρε μεταγραφή στην Μπόκα και πως όταν ήταν με κόσμο ήταν ο πιο γλυκός σύντροφος και όταν έμεναν μόνοι γινόταν βίαιος, αποκάλυψε ότι σε μία από τις προηγούμενες επιθέσεις του αγαπημένου της έχασε το παιδί που κυοφορούσε. «Υπάρχουν τα τεστ που είχα κάνει στην Κολομβία, αλλά και εδώ στην Αργεντινή. Αρχισε να με χτυπάει στο στομάχι, με έριξε με δύναμη στο πάτωμα και πρόλαβα να κλειδωθώ στο μπάνιο, όπου άρχισα να αιμορραγώ. Του έλεγα για το παιδί, αλλά δεν τον ένοιαζε».

Κλείσιμο
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τον Βίγια να καταθέτει πριν από λίγες ημέρες στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Πλέον, όλοι αναμένουν τη δική της απόφαση. Αν δηλαδή θα τη βάλει στο αρχείο ή αν θα απαγγείλει κατηγορίες στον ποδοσφαιριστή, κάτι που αν συμβεί θα κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση.

Κάρλος Αράνο: Απείλησε ότι θα σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Από την Αργεντινή (γενικά στη Νότια Αμερική τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας) έρχεται και το δεύτερο σοβαρό κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας στις ημέρες του κορωνοϊού, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων.

Ο λόγος για τον Κάρλος Αράνο, τον πρώην αριστερό μπακ του Αρη, τη φανέλα του οποίου φόρεσε τη σεζόν 2009-2010, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής στις ακαδημίες της Ρασίνγκ Κλουμπ (ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του). 

Ο 40χρονος Αράνο το Σάββατο 23/5 επισκέφθηκε την πρώην σύζυγό του (πήραν διαζύγιο πέρσι) προκειμένου να δει τα παιδιά του. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, οι δυο τους είχαν έντονη λογομαχία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αράνο απείλησε τη μητέρα των παιδιών του ότι θα τη σκοτώσει... Η πρώην κυρία Αράνο κάλεσε την Αστυνομία, η οποία έφτασε πολύ γρήγορα στην οικία της και συνέλαβε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο τμήμα, αλλά όπως αναφέρει η έκθεση των αστυνομικών δεν είχε ασκήσει σωματική βία στην καταγγέλλουσα.

Το φοβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι η Ρασίνγκ τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε την εφαρμογή του «Πρωτοκόλλου πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών», ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Αργεντινής για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα (όταν και επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού στην Αργεντινή) υπήρξε ραγδαία αύξηση στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας (αγγίζει το 40%), ενώ, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς, καταγράφεται τουλάχιστον ένα περιστατικό γυναικοκτονίας ανά 26 ώρες!

f2a
Το Νο 27 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο Γεωργιανός Νικολόζ Μπασιλασβίλι. συνελήφθη στις 24 Μαΐου με την κατηγορία της επίθεσης εναντίον της πρώην συζύγου του Νέκα Ντοροκασβίλι μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου τους
f3a
Παρ‘ ολίγον τραγωδία στην κρυφή ερωτική φωλιά που διατηρούσε το μεγάλο αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ερλ Τόμας. Η απατημένη σύζυγός του τον απείλησε με όπλο όταν εισέβαλε και τον έπιασε στο κρεβάτι με την ερωμένη του
f3
f4
f5
19χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Καλούμ Χάντσον-Οντόι μέσα στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα ο άσος της Τσέλσι να συλληφθεί


Νικολόζ Μπασιλασβίλι: Εδειρε την πρώην σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους!

Από τη Λατινική Αμερική μεταφερόμαστε στην ανατολική Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στην Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι.
Ο κορυφαίος σύγχρονος τενίστας της χώρας, ο οποίος έφτασε έως το Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα είναι στο Νο 27) έχοντας κατακτήσει τρία τουρνουά ATP, συνελήφθη στις 24 Μαΐου με την κατηγορία της επίθεσης, μετά από έντονη λογομαχία που προηγήθηκε, κατά της πρώην συζύγου του Νέκα Ντοροκασβίλι μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου τους Λούκας.

Στο περιστατικό, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, εμπλέκεται και ο πατέρας του αθλητή, Νοντάρ, ο οποίος είναι επίσης διάσημος καθότι υπήρξε μέλος του εθνικού μπαλέτου της χώρας.

Ο Μπασιλασβίλι αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 30.000 δολαρίων, με τη δίκη να ορίζεται για τις 16 Ιουλίου και τον ίδιο να δηλώνει επισήμως αθώος και να κάνει λόγο «για μία ακόμη προσπάθεια της πρώην συζύγου μου να προκαλέσει ηθική και οικονομική ζημιά σε μένα και την οικογένειά μου».

Ο 28χρονος, ο οποίος κινδυνεύει ακόμη και με τριετή φυλάκιση, είδε το όνομά του τον περασμένο Δεκέμβριο να εμπλέκεται από γερμανικά ΜΜΕ σε στήσιμο αγώνων, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο δήλωνε στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP: «Είναι πολύ σημαντικό στο τένις να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα νεύρα σου σε κρίσιμες στιγμές. Κι αυτή την πείρα προσπαθώ να αποκτήσω».

Προφανώς κάποιος ξέχασε να του πει ότι είναι εξίσου σημαντικό να μη χάνεις την ψυχραιμία σου και έξω από τα γήπεδα του τένις.

Καλούμ Χάντσον-Οντόι: Νίκησε τον κορωνοϊό, κατηγορείται για βιασμό!

Τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου η Αστυνομία του Λονδίνου και το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών έλαβαν κλήση από μια νεαρή γυναίκα η οποία δήλωσε πως αισθανόταν έντονη αδιαθεσία. Οταν όμως το περιπολικό και το ασθενοφόρο έφτασαν στη διεύθυνση της πολυτελούς κατοικίας που τους έδωσε η 19χρονη, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον νεαρό ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος και συνελήφθη. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο ύποπτος δεν ήταν όποιος-όποιος, αλλά ο 19χρονος άσος της Τσέλσι Καλούμ Χάντσον-Οντόι! Το παιδί-θαύμα των «μπλε» που μέσα σε έναν χρόνο έζησε όσα δεν θα ζήσουν κάποιοι σε μια ολόκληρη ζωή.

Τον Απρίλιο του 2019 υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, για να επιστρέψει στη δράση στις αρχές του 2020 σκοράροντας στις 11 Ιανουαρίου το πρώτο του γκολ στην Premier League. Δύο μήνες αργότερα έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με τον σύλλογο να επιβεβαιώνει την πληροφορία με επίσημη ανακοίνωση στις 13/3, συμπληρώνοντας ότι όλη η ομάδα μπήκε σε καραντίνα.

Στις 27/3 με νέα ανακοίνωσή τους οι Λονδρέζοι ενημέρωσαν ότι ο Χάντσον-Οντόι αποθεραπεύτηκε πλήρως, αλλά συνέχιζε να βρίσκεται υπό καραντίνα στο σπίτι του. Στο ίδιο σπίτι που εκείνο το βράδυ κάλεσε το μοντέλο που γνώρισε μέσω Διαδικτύου (!), για να πάρει τελικά το ραντεβού τους εφιαλτική τροπή.

Ο Χάντσον-Οντόι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες και καταβάλλοντας εγγύηση αφέθηκε ελεύθερος, με την ακροαματική διαδικασία να ορίζεται για τις 15 Ιουνίου (πέρα από την κατηγορία του βιασμού, θα απολογηθεί και γιατί παραβίασε την καραντίνα) και τον ίδιο να επιστρέφει στις προπονήσεις της ομάδας του.

Ερλ Τόμας: Απάτησε τη γυναίκα του και γλίτωσε από θαύμα

Από τις ΗΠΑ μάς έρχεται μια διαφορετική ιστορία, η οποία συνέβη στις αρχές Απριλίου, όταν η η χώρα κατέγραφε καθημερινά το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο όσον αφορά κρούσματα και νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Για τον Ερλ Τόμας, μεγάλο αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου και μέλος των Μπάλτιμορ Ρέιβενς, η καραντίνα ήταν εφιάλτης. Μη μπορώντας να αντέξει την έλλειψη δράσης το έριξε στο ποτό και οι καβγάδες με τη σύζυγό του Νίνα ήταν καθημερινοί, με τον 31χρονο αμυντικό στις 13 Απριλίου να φεύγει από το σπίτι μετά από μία ακόμη έντονη λογομαχία τους.

Αυτός που πήρε τον Ερλ από το σπίτι ήταν ο αδελφός του Σεθ, ωστόσο η Νίνα ελέγχοντας τον λογαριασμό του συζύγου της στο Snapchat εντόπισε ερωτικό βίντεο με άλλη γυναίκα - και η έκρηξη δεν άργησε να έρθει.

Η απατημένη σύζυγος εντόπισε το σπίτι που είχαν νοικιάσει ο Ερλ και ο Σεθ και έφτασε εκεί συνοδευόμενη από την αδελφή της Κέιλα και τη φίλη της Καμίλα, η οποία είναι η πρώην σύζυγος του Σεθ.

Αυτά που επακολούθησαν ήταν κυριολεκτικά σκηνές από αμερικανικές ταινίες. Η Νίνα εισέβαλε στο σπίτι κρατώντας στα χέρια της ένα όπλο και αντίκρισε τον άντρα της με μια άλλη γυναίκα στο κρεβάτι. Αμέσως τον πλησίασε και του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο, με τον Ερλ Τόμας να καταφέρνει να τη ρίξει στο έδαφος και να της αποσπά το όπλο. Ο άσος των Ρέιβενς προσπάθησε να ηρεμήσει τη σύζυγό του, ωστόσο η τελευταία πήρε ένα μαχαίρι από τις φίλες της και άρχισε να τον κυνηγά στο πάρκινγκ, κάτι που αντιλήφθηκαν οι γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία.

Η επέμβαση ήταν άμεση, όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα, με τους αδελφούς Τόμας (και τις κυρίες που τους συνόδευαν) να αφήνονται άμεσα ελεύθεροι, ενώ οι άλλες τρεις κυρίες πέρασαν τη νύχτα στο τμήμα και ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουνίου.

NFL:Τέσσερις συλλήψεις σε διάστημα 24 ωρών

Γενικά οι αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου έδειξαν να επηρεάζονται περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους από την κατάσταση - είναι ενδεικτικό ότι το Σάββατο 16 Μαΐου προέκυψαν 4 συλλήψεις αθλητών διαφορετικών ομάδων.

Οι Κουίντον Ντάνμπαρ (Σιάτλ Σίχοκς), Ντεαντρέ Μπέικερ (Τζάιαντς) παραδόθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα στις Aρχές καθώς είχαν εκδοθεί εντάλματα εις βάρος τους για ληστεία, οπλοκατοχή και επίθεση!

Οι δύο παίκτες ήταν καλεσμένοι σε πάρτυ σε μια περιοχή στα περίχωρα του Μαϊάμι, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο βοήθησαν δύο συνεργούς τους να εισέλθουν στον χώρο και με την απειλή όπλων να πάρουν τα χρήματα και τα τιμαλφή από όλους τους παρευρισκόμενους!

Ο τρίτος παίκτης που συνελήφθη είναι ο Κόντι Λάτιμερ (Ρέντσκινς) με την κατηγορία της επίθεσης και της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο τελευταίος κρίκος της συγκεκριμένης αλυσίδας είναι ο Εντ Ολιβερ (Μπάφαλο Μπιλς), τον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν να οδηγεί μεθυσμένος έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού ένα πιστόλι!

Πάρτυ εν μέσω καραντίνας

Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετές ακόμη περιπτώσεις αθλητών, οι οποίοι μπορεί να μην προέβησαν σε πράξεις βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως όχι μόνο δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών (τις οποίες πολλές φορές διαφήμιζαν μέσω των social media!), αλλά τις έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πάρτυ.

Οπως έκανε, για παράδειγμα, ο Ιταλός επιθετικός της Εβερτον Μόιζε Κεάν στα τέλη Απριλίου (όταν η Αγγλία μετρούσε καθημερινά εκατοντάδες θανάτους), ο οποίος διοργάνωσε πάρτυ με δεκάδες καλεσμένους στη βίλα του.

Πιο... διακριτικός ήταν ο διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος το πρωί της 24ης Μαρτίου ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Τwitter (έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια ακολούθους) μήνυμα ζητώντας από τον κόσμο να μείνει σπίτι και το ίδιο βράδυ είχε κανονίσει πάρτυ με συνοδούς πολυτελείας.

Ανάλογο σκηνικό και στο μακρινό Περού, όπου ο Νορμπέρτο Σολάνο (άλλοτε σταρ της Νιούκαστλ και νυν προπονητής της Εθνικής Ελπίδων) έκανε πριβέ πάρτυ στη βίλα του, αλλά οι γείτονες ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία τελικά τον συνέλαβε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών

Ούλοφ Πάλμε: Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν τον δολοφόνο - Έχει αυτοκτονήσει από το 2000

Δείτε τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» να φτάνει στα δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης