ΗΠΑ - Γερουσία: Αποφάσισε ομόφωνα για τον πρώτο Αφροαμερικανό σε ηγετική θέση της Πολεμικής Αεροπορίας

ΗΠΑ - Γερουσία: Αποφάσισε ομόφωνα για τον πρώτο Αφροαμερικανό σε ηγετική θέση της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Τσαρλς Μπράουν αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχηγού Προσωπικού στην Air Force των ΗΠΑ - Είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει τόσο υψηλό στρατιωτικό αξίωμα

charles_brown
Την τοποθέτηση του Αφροαμερικανού στρατηγού Τσαρλς Μπράουν του νεότερου στη θέση του Αρχηγού Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ψήφισε ομόφωνα η Γερουσία την Τρίτη, σε μια περίοδο γεμάτη εντάσεις, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Με ψήφους 98-0, ο Μπράουν έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει ένα τόσο υψηλό στρατιωτικό αξίωμα,  ενώ οι γερουσιαστές Μπομπ Κέισι και Μπεν Κάρντιν, ήταν οι μόνοι που δεν ψήφισαν.

Μέχρι πρότινος, ο Μπράουν ήταν διοικητής των Δυνάμεων του Ειρηνικού των ΗΠΑ μετά από μια καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία που εκτείνεται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών. Διετέλεσε διοικητής μοίρας μαχητικών και αναπληρωτής διοικητής στην Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σε ένα προσωπικό βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, ο Μπράουν, γεμάτος συναίσθημα, στάθηκε στους «πολλούς Αφροαμερικανούς που υπέφεραν όπως ο Τζορτζ Φλόιντ. Σκέφτομαι την ιστορία των ρατσιστικών θεμάτων που έχουν προκύψει και τις δικές μου εμπειρίες, οι οποίες δεν ήταν πάντα συνώνυμες της ελευθερίας».

Ειδήσεις σήμερα

Δένδιας: Αναμενόμενος ο εκνευρισμός του Ερντογάν - Μετά από 40 χρόνια η Ελλάδα απέκτησε ΑΟΖ

Μήνυση Χαρδαλιά στην Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» που του πέταξε νερό

Τα ελληνικά ονόματα της ατζέντας Έπσταϊν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης