Τζορτζ Φλόιντ - Λονδίνο: Άλογο έσπειρε τον πανικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Τζορτζ Φλόιντ - Λονδίνο: Άλογο έσπειρε τον πανικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Έριξε την έφιππη αστυνομικό και άρχισε να καλπάζει ξέφρενα προς το πλήθος - Έριξε κάτω διαδηλωτή - 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν εχθές

horse
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εχθές στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για τη βάναυση δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζον Φλόιντ, παρά τις συστάσεις των Αρχών να αποφεύγεται ο συνωστισμός λόγω κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την Telegraph, μετά από μία μέρα γενικά ήρεμων διαμαρτυριών, επεισόδια ξέσπασαν σε ένα τμήμα της πορείας του Λονδίνου στο Γουάιτχολ, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία.

Horse bolts past crowd during clashes at London march | George Floyd protests

Ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδες, μπουκάλια και ξύλα προς τη μεριά των έφιππων αστυνομικών, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν από το να φτάσουν στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Σε βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά site, εμφανίζεται ένα άλογο να καλπάζει ξέφρενα ανάμεσα στο πλήθος, έχοντας τρομάξει από κάποια κροτίδα.

Όπως εξηγεί η Telegraph, η έφιππη αστυνομικός έπεσε από το άλογο όταν χτύπησε σε ένα φανάτι για την κίνηση, και εκείνο άρχισε να καλπάζει προς διάφορες κατευθύνσεις, σπέρνοντας τον πανικό και ρίχνοντας κάτω έναν διαδηλωτή. Η έφιππη αστυνομικός μεταφέρθηκε εχθές στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή της, αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές. Το άλογο δεν τραυματίστηκε και επέστρεψε μόνο του στον στάβλο, σύμφωνα με τις Αρχές.

14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν


Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε «σοκαριστικές και εντελώς ανεπίτρεπτες» επιθέσεις στη διάρκεια των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο κεντρικό Λονδίνο χθες Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας Κρεσίντα Ντικ.

Έπειτα από μια ειρηνική στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρα, μερικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες με έφιππους αστυνομικούς. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες για να εκφράσουν την οργή τους κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Είμαι βαθιά λυπημένη που μια μειονότητα διαδηλωτών αντέδρασε με βία απέναντι στους αστυνομικούς χθες το απόγευμα στο κεντρικό Λονδίνο. Αυτό οδήγησε στον τραυματισμό 14 αστυνομικών. Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός και εντελώς ανεπίτρεπτος», ανέφερε η Ντικ, η οποία είναι Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις διαδηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Για σήμερα είναι προγαμματισμένες νέες διαδηλώσεις. Η Ντίκ κάλεσε τους διαδηλωτές να βρουν άλλους τρόπους για να ακουστεί η φωνή τους, που «δεν περιλαμβάνουν το να βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου» λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Telegraph, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τούρκοι χάκερ «έριξαν» την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης

Ισχυρισμός σοκ από γερουσιαστή των ΗΠΑ: Το Πεκίνο επιχειρεί να σαμποτάρει την παρασκευή εμβολίου

Άντρας στην Πάφο ξυλοκόπησε στο μπαλκόνι τη σύντροφο και τον σκύλο τους - Δείτε βίντεο σοκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης