Σήμερα μαγειρεύουμε: Αλµυρό κανταΐφι µε ανθότυρο & φέτα
Ένα υπέροχο πιάτο!
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10΄ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτοµα
120 γρ. βούτυρο
300 γρ. από 1 συσκευασία Καταΐφι Χρυσή Ζύμη 500 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
1 κ.σ. δυόσµο ξερό
1 κ.σ. ξύσµα λεµονιού
φιστίκι Αιγίνης τριµµένο, για το σερβίρισµα
Κλείσιμο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουµε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουµε σε πολύ χαµηλή θερµοκρασία. Μετά το περνάµε από ψιλή σήτα κατευθείαν σε ένα µπολ. Θα χρησιµοποιήσουµε το καθαρό βούτυρο που έµεινε στο µπολ (κλαριφιέ).
Αφρατεύουµε µε τα δάχτυλά µας το φύλλο καταΐφι και το ραντίζουµε µε το λιωµένο βούτυρο.
Σε ένα µπολ θρυµµατίζουµε τη φέτα και το ανθότυρο, προσθέτουµε τον δυόσµο, το ξύσµα λεµονιού, πιπέρι και αλάτι.
Στρώνουµε τη µισή ποσότητα καταΐφι καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά ενός µέτριου στρογγυλού ταψιού και απλώνουµε οµοιόµορφα τα τυριά. Καλύπτουµε µε το υπόλοιπο βουτυρωµένο καταΐφι και ψήνουµε για περίπου 50΄.
Σερβίρουµε πασπαλίζοντας µε φιστίκι Αιγίνης και αν θέλουµε περιχύνουµε µε λίγο µέλι.