«Πράσινη» η Βουλή - Προχωρά σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

«Πράσινη» η Βουλή - Προχωρά σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

Με στοχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30% με ταυτόχρονη μείωση κατά 39% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση

bouli-eksoteriki-opsi1
Το παράδειγμα της «πράσινης» στροφής για την αντιμετώπιση της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής δίνει η Βουλή προχωροντας στην υλοποίηση προγράμματος ενεργειακής αναβαθμισης του κεντρικού Μεγαρου με στοχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30% με ταυτόχρονη μείωση κατά 39% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.794.020 ευρώ με τις εργασίες να αφορούν στην αλλαγή σωληνώσεων και κλιματιστικών μονάδων, την αντικατάσταση 191 κουφωμάτων και την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης.

Παράλληλα, θα εγκατασταθούν δύο συστήματα για τον κλιματισμό του κτιρίου της Βουλής και ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης που θα τα ελέγχει.

Ειδικότερα,το πρώτο σύστημα κλιματισμού στο κτίριο της Βουλής θα αποτελείται από κεντρική παραγωγή ψυχρού και θερμού νερού μέσω υδρόψυκτων ψυκτών και τους υφιστάμενους λέβητες με καυστήρες φυσικού αερίου. Το δεύτερο σύστημα θα αποτελείται από 18 κεντρικές μονάδες αντλίες θερμότητας μεταβλητού ψυκτικού μέσου και 364 εσωτερικές μονάδες που θα τοποθετηθούν στις θέσεις των υφιστάμενων τοπικών κλιματιστικών μονάδων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.

Τις εργασίες θα εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το Μέγαρο του Κοινοβουλίου, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο.

Να σημειωθεί οτι ο σχετικός διαγωνισμός εχει ξεκινησει και η προθεσμία για την υποβολή προσφορών εκπνέει στις 12 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης