Μητσοτάκης: Να προκηρύξετε τώρα αμέσως εκλογές

mitsotakiss

Η συζήτηση για διακοπές σε σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό αλλά βαθιά πολιτική είπε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ έκανε διακοπές στα κρυφά σε πανάκριβα κότερα  - «Προκαλεί θλίψη η επιλογή σας να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο» είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Στο βήμα της βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, την οποία χαρακτήρισε «αρχηγική». 


Ηγετική εμφάνιση κάνατε κ. Τσακαλώτε εν τη απουσία του πρωθυπουργού. Ισως η ανάγκη να αναφερθείτε στο 3% των συριζαίων που αποτελούν την βάση του κόμματός σας είναι προβολή στο μέλλον καθώς εκεί θα επιστρέψετε. Χαίρομαι κ. Τσακαλώτε να σας ακούω. Μαζί νομίζω μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική αντιπαράθεση. Σας λέω όμως ένα πράγμα: την μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κάποια στιγμή η Οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο. Εσείς παράγετε μόνο μιζέρια. 

Ομιλία Κ. Μητσοτάκης ολομέλεια Βουλή


Η τριήμερη συζήτηση ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Είδαμε ακούσαμε και μάθαμε πολλά. Μάθαμε πως μια κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζετε σε βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες έχει ανοχή σε κάθε χυδαία συμπεριφορά. Εμείς γι αυτό καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά Πολάκη. Ο Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης. Ταυτισε όλους εσάς με την αλαζονική και φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας. καταλήξαμε σε μια εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Είναι αλήθεια ότι την περασμένη Τετάρτη εκτραχύνθηκε. Ολοι ξέρουν ότι αυτό δεν έιναι το ήθος μου. Κανει λάθος όμως ο Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι ένδειξη αδυναμίας. Το ξαναλεω ότι δεν θα δεχθώ καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου. 

Καλώ θα ήταν ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός και να έχει πολιτική συνείδηση όταν έχει έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι ο στίχος που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν τον κ. Τσίπρα. Συνπεπώς σας τον επιστρέφω και με την σειρά μου σας αφιερώνω ένα δίστιχο από το ποίημα «Φοβαμαι»: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη την φωλιά πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου

Και θα σας πω τώρα ποιες είναι οι άλλες αλήθειες που προέκυψαν από τη συζήτηση:

Αλήθεια πρώτη. Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης. Όλα τα άλλα περι συλλογικοτήτων που είπε ο κ. Τσακαλώτος ίσως αφορούν τις ευθύνες

Όλα αυτά είναι απόφαση του Πρωθυπουργού.
Και θα σας πω τώρα ποιες είναι οι άλλες αλήθειες που προέκυψαν από τη συζήτηση:

Αλήθεια πρώτη. Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης.  Όλα τα άλλα περι συλλογικοτήτων που είπε ο κ. τσακαλώτος ίσως αφορούν τις ευθύνες

 Όλα αυτά είναι απόφαση του Πρωθυπουργού.

 Γιατί θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής.

 Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.

 Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί.

Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας.

Όπως εγώ έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές.

Όμως, ο κ. Τσίπρας διάλεξε άλλον δρόμο: Πήρε την ευθύνη να καλύψει τον κ. Πολάκη -και μάλιστα να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα.

Αυτή η πρωθυπουργική επιλογή, βέβαια, δυσκολεύει τη θέση των βουλευτών του. Είναι αυτοί που καλούνται, τώρα, να καταπιούν τα όσα οι ίδιοι είπαν -ακόμη και από αυτό το βήμα- για τις αθλιότητες Πολάκη.

Που θα αναμετρηθούν με την αξιοπρέπειά τους και με το δίλημμα που τους θέτει ο κ. Τσίπρας: «Ή με τον Πολάκη ως το τέλος ή εξουσία τέλος».

Είναι αυτοί που το βράδυ θα ψηφίσουν αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων ή στην Ελλάδα των πολλών. Η ελληνική κοινωνία βλέπει και κρίνει.

Αλήθεια δεύτερη. Ο κ. Τσίπρας πήγε να γενικεύσει τη συζήτηση για να διασπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την υπόθεση Πολάκη. Αυτό όμως έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.  

Στην πίεση φαίνεται ο χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Φαίνεται αν υπάρχει κουράγιο στην ψυχή τους.

Μπρος στις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές, ο κ.Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του.

Μίλησε με ύφος ανοίκειο και απαράδεκτο για αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών. Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν -ακόμη και σε ταραγμένες εποχές- κανέναν πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος στον οποιοδήποτε πολιτικό του αντίπαλο.

Είναι και αυτό ένα από τα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μαζί του και ευτυχώς θα φύγουν μαζί του.

Κ. Τσίπρα όταν μου μιλάτε στον ενικό δεν θίγετε εμένα αλλά το αξίωμά σας. Όταν εγώ σας μιλώ στον πληθυντικό σέβομαι τα αξιώματά μας και το κοινοβουλιο.

 Ακόμα χειρότερο όμως από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν η εντελώς αχαρακτήριστη – προκαλεί θλίψη και ντροπή - επιλογή σας να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Στέλιος απάντησε απλά και νηφάλια: «Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα», είπε. Γιατί το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Και όλη αυτή η ασχήμια των αντιδράσεων Τσίπρα και Πολάκη προήλθε γιατί ο Στέλιος ζήτησε ίσες ευκαιρίες. Αλλά και γιατί σας ενοχλεί βαθιά που είναι δικός μας υποψήφιος.

Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτήν αίθουσα. Πείτε κι εσείς ένα – για τον Στέλιο. 

Αλήθεια τρίτη.
 
Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό.  Είναι βαθιά πολιτική.  Για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι ο πολιτικός, και δη ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν έχει ιδιωτική ζωή. Και οι διακοπές του πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές.
 
Αφού, όπως μας είπατε, το ζήτημα ήταν ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε. Στο κάτω-κάτω το πρώτο αίτημα για την προοδευτική άσκηση της εξουσίας σε μια Δημοκρατία είναι η διαφάνεια.

Δεύτερον, όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και τους επιχειρηματίες και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβα κότερα, λίγες εβδομάδες μετά από μια εθνική τραγωδία, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες.

Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής.
 
Σας είπα στη δευτερολογία μου προχθές ότι διεκδικώ να κρινόμαστε με τα ίδια μέτρα και με τα ίδια σταθμά. Ηθική ανωτερότητα δεν έχει εξ ορισμού καμία παράταξη.
  
Και η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον μια πραγματικότητα.
 
Και είναι μια μεγάλη νίκη, όχι μόνο της παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι αλλά και όσων υπέστησαν αυτό το ιδιότυπο ιδεολογικό bullying εδώ και δεκαετίες.  

Απέναντι σε όλα αυτά δεν άκουσα παρά τη «συνταγή» των 29 νέων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαρκή αφαίμαξη, ώστε -κάποια στιγμή- να δίνεται ένα επίδομα σε κάποιους ψηφοφόρους. Γιατί αυτό που δίνετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε.
Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε τον πορεία προς τη συντριβή. Οι Έλληνες, όμως, και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι είναι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Προσβάλλονται όταν τους αντιμετωπίζουν έτσι.
Είναι μαθημένοι να απαιτούν και όχι να επαιτούν, όπως τους θέλει ο κ. Τσίπρας. Και θα το αποδείξουν σε 16 μέρες. Έπαθαν από εσάς και έμαθαν. Έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις, σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και αυτά μόνον οι δικές μας πολιτικές απελευθέρωσης της οικονομίας μπορούν να εγγυηθούν.
Φτάνουμε, έτσι, και στο 4ο συμπέρασμα της διαδικασίας. Που για μένα είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Γιατί -εκτός και αν του ξέφυγε- άκουσα τον πρωθυπουργό να ζητά στις 26 Μαΐου «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον λαό. Παραδέχτηκε έτσι αυτό που εμείς λέμε: ότι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν τέτοιο πολιτικό βάρος. Και ουσιαστικά αποτελούν εθνική κάλπη.
Είναι η πρώτη ευκαιρία να κρίνουν και να απαντήσουν οι πολίτες σε όσα έζησαν: στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στην εθνική πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Τα πραγματικά διλήμματα είναι αλήθεια ή ψέματα; Ευκαιρίες για τους πολλούς ή φτωχοποίηση; Ασφάλεια ή χάος; Ενότητα ή διχασμός;
Γι’ αυτά θα ψηφίσουμε σε δύο Κυριακές από μεθαύριο. Και το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό.
Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι κ. Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία. Την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη εθνική αναγέννηση. Αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την Ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σας, και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή.
Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές. Και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Από τώρα μέχρι και την 26η Μαΐου, όπως έχω κάνει συστηματικά τους τελευταίους μήνες, προσπερνώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.
Τα όσα κάνει είναι κακή απομίμηση ενός κακού παρελθόντος. Και τα όσα λέει ακούγονται, ήδη, σαν αντίλαλος του χθες.
Αυτός επιμένει να φωνάζει «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Και εγώ επιμένω να λέω πως δεν τελειώνω κανέναν, αρχίζω με όλους.
Με ενδιαφέρουν οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να έλθουν στην κάλπη για να ορίσουν τη δική τους πορεία.
Για μια Παιδεία που θα τους δίνει τα εφόδια να οικοδομήσουν το μέλλον τους. Συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
Για καλοπληρωμένες δουλειές. Και ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα τους προσφέρει αύριο σίγουρη σύνταξη.
Με ενδιαφέρουν οι επαγγελματίες που -με λιγότερους φόρους και εισφορές- είναι αυτοί που θα αναστήσουν ξανά την μεσαία τάξη.
Οι αγρότες και οι νέοι δρόμοι για την παραγωγή τους. Οι επιχειρηματίες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις σε ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον, δημιουργώντας πολλές καλές θέσεις εργασίας
Οι συνταξιούχοι που πρέπει κάποτε να νιώσουν ασφάλεια για τα υπό0λοιπα χρόνια της ζωής τους και να δουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν μπροστά..
Αλλά κι οι άνεργοι και οι πιο αδύναμοι που θα έχουν Εγγυημένο Εισόδημα και περίθαλψη, αλλά κι ευκαιρίες να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην κοινωνία.
Με ενδιαφέρει η οικογένεια που δικαιούται δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς. Πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση.
Και με ενδιαφέρει, τέλος, ο κάθε Έλληνας που έχει, επιτέλους, δικαίωμα να ζει με ασφάλεια στο σπίτι και στη γειτονιά του. Κι η Αθήνα να πάψει να διαλύεται, όπως χθες, για να βολτάρει ελεύθερος ο δολοφόνος Κουφοντίνας…
Η Ν.Δ είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη των πολλών, που σήμερα εκπροσωπεί το ευρύ ρεύμα για την αναγέννηση της χώρας.
Όλους όσοι ζητούν αλήθεια, σχέδιο και πρόοδο. Ευρωπαϊκή πορεία, μεταρρυθμίσεις, κράτος Δικαίου και εκσυγχρονισμό.
Και είμαστε πολλοί. Οι παλιές διαφορές με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έχουν υποχωρήσει μπροστά στην ανάγκη να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος, η δημαγωγία και ο διχασμός.
Ο αυταρχικός λαϊκισμός και ο νέος παλαιοκομματισμός θέλουν κοινή και δυναμική απάντηση.
Και σε αυτό το μέτωπο της αναγέννησης δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.
Έχουν θέση όσοι ίσως πίστεψαν και μετά προδόθηκαν από τον κ.Τσίπρα. Υπεύθυνοι πατριώτες που δεν εγκλωβίζονται σε ακραία συνθήματα χωρίς αντίκρισμα.
Όπως και άνθρωποι που δεν βρέθηκαν ποτέ στις γραμμές μας, αλλά τους καλώ να δουν με τόλμη τις θέσεις και την ανανεωμένη παράταξή μας.
Το έχω ξαναπεί: Έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας σε κάθε Έλληνα και ανοιχτό το μυαλό μας σε κάθε γόνιμη ιδέα.
Και δική μου φιλοδοξία είναι μία αυριανή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με τους πιο άξιους των Ελλήνων.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Σε 16 μέρες θα μιλήσει ο λαός. Και τότε τα ψέματα θα τελειώσουν πραγματικά.
Θα τα σκεπάσει η ίδια η φωνή των πολιτών. Που με την ψήφο τους θα φωνάξουν «Ως εδώ» στην κυβέρνηση της ανικανότητας, των φόρων και των εθνικών πληγών.
Και θα στείλουν το μήνυμα της φωτεινής Ελλάδας. Αυτής που μας αξίζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα.
Είναι στο χέρι των πολιτών με την ψήφο τους να κάνουν πράξη το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Και όταν αυτή ολοκληρωθεί μας περιμένει πολλή δουλειά. Αλλά με την εμπιστοσύνη μιας κοινωνίας που διψά για ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον θα τα καταφέρουμε.
Μπορούμε. Μαζί μπορούμε!ΣΧΟΛΙΑ (56)

Νέμεσις

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από την απόλυτη παρακμή που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αλλοπρόσαλλο κόμμα, ένας απόλυτος αχταρμάς που κανείς και ούτε και το ίδιο δεν ξέρει τελικά ποια είναι τα πιστεύω και η ιδεολογία του. Ξεκίνησε από αλλού. Είπε μερικά παραμύθια και έγινε κυβέρνηση εξαπατώντας πολίτες που επιθυμούν όμως και οι ίδιοι να τους εξαπατούν. Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι θέλουν την καρέκλα και την μάσα που προκύπτει από την κατοχή της. Από εκεί και πέρα δεν πάει να διαλυθεί το σύμπαν, καρφί δεν τους καίγεται. Βγήκε ο άθλιος πρωθυπουργίσκος να μοιράσει χρήμα. Ένα κράτος χρεοκοπημένο θα μοιράσει χρήμα! Το οποίο θα βρει που; Θα το βρει στα ματωμένα πλεονάσματα που συγκεντρώνει καταληστεύοντας τον πολίτη, ισοπεδώνοντας την ιδιωτική οικονομία και φυσικά περικόπτοντας δαπάνες που έχουν να κάνουν με στρατό, αστυνομία, υγεία, παιδεία. Από αυτό το άθλιο κόμμα πρέπει να απαλλαγεί η Ελλάδα. Τώρα το αν η ΝΔ είναι η λύση, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι την λύση δεν θα την δώσουν τα κόμματα αλλά οι πολίτες. Όταν αποφασίσουν να φερθούν σαν πολίτες και όχι σαν όχλος που άγεται και φέρεται το πρόβλημα θα έχει λυθεί όποιος και αν κυβερνά. Γιατί οι πολίτες επιλέγουν πάντα τον καλύτερο και απαιτούν από αυτόν να πράξει επίσης το καλύτερο.

Ελένη

Βιάζεται ο Κούλης. Το γεγονός ότι δεν θα πάρει πάνω από 15% δεν τον ανησυχεί. Οι Έλληνες μπορει να ψηφίσουν τα πάντα αλλά τα σάπια κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες όπως η ΝΔ δεν θα λάβουν την ψήφο τους.

Μητσοτάκης

η αλλιώς, η τελική τιμωρία των ελληνων ψηφοφόρων (και μη) για την εκλογή του ψυριζα/τσιμπλα... το κοντέρ τερμάτισε

θεσπρωτος

Βιαζεται να τον αρπαξει ...

Βόλος

Πουλάμε θεσπρωτέ σώβρακα θέλεις για τη βραδιά της ήττας?

θεσπρωτος

Κρατα μερικα ...., γιατι αν βγει ο κουλης , δεν θ΄αχεις ΟΥΤΕ ...βρακι .

κοινος νους

κουλη στο εκοψε το γελιο σημερα αλεξης.....περαστικα!

7 seas

Ο καθε πουθενας και ανυπαρκτος φτωχο-δεξιουλης περιμενει ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!..ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ...Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ!! ΙΣΩΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 1500-2000 ΕΥΡΩ!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΥ ΦΤΩΧΟ-ΔΕΞΙΟΥ..ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΤΖΑΚΙ..ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ...ΣΑΛΙΑ !!!! και φυσικα καταπινει το παραμυθακι που του πουλανε τα τζακια ΑΜΑΣΗΤΟ!!!

Μάγος των 7

7 seas σκάσε με το Πινόκιο σου

10 πρώην Πασοκτζήδες αναχατιστές αντισυριζαίοι

Κοινέ νου σκουπίδι και αγύριγο κεφάλι πάρτε μαντηλάκια για το Πινόκιο σας που σέρνεται σε εκλογές δημοψήφισμα

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Κοινέ νου μου μάλλον ηλίθιε το αντίθετο συνέβει . Μάλλον δε βλέπεις και καλά

Καλαματιανός

Χάσατε το γέλιο σας συριζόπουλα ? Ανέδειξε ως συνομιλήτη ο Σαλονάτος τον Ευκλείδη και μιλάτε? Σας γλέντησε καλά ο Κούλης

Αγύριγο κεφάλι

Η Αθλιότητες της ΔΕΞΙΑΣ περί του τεθνηκότος Πατρός του αξιοτίμου κυρίου Πρωθυπουργού, θα έχουν ΒΑΡΥ εκλογικό τίμημα σε βάρος των ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ - ΔΕΞΙΩΝ από τον Κυρίαρχο λαό. Ο Κυρίαρχος λαός ΒΛΕΠΕΙ και καταγράφει το όλο βορβορώδες πεδίο που σχηματίζεται και θα αποδώσει στην ΔΕΞΙΑ που τα μετέρχεται, τα δέοντα στον ΠΡΕΠΟΝΤΑ τόπο και χρόνο!..

Σκληρός Πασοκτζής πρώην αντιδεξιός

Απόψε ο Κούλης κέρδισε τη θετική ψήφο μου και όχι ανοχή Έδειξε εκσυγχρονιστικό πρόσωπο και σέρνει ανόητα και βλαμμένα συριζόπουλα τον άχαστο στη κάλπη . Τον κέρδισε και τη Τετάρτη και σήμερα τον προκάλεσε: Μετά την ήττα σου στις 26 Κάλπες Και ο Πινόκιο μίλησε τελευταίος για Μπολσονάρου Δυστυχώς συριζόπουλα και παρέα κάνετε με τη ΧΑ και τη Βραζιλία χάσατε Άχρηστα Ζώα Α να χαίρεσθε το σκουπίδι Σαρίδη

Οὖτις

Αγύριγο κεφάλι. Οὕτω δύναται διχθάδιον τις εἰπεῖν ἀτρεκέως: α' (ἄγυρις - ιος) = πανηγυρίστικη κεφαλή. β' (ἀγυρτάζω) = ἀγύρτης, ἐπαίτης = ἡ ἐπαίτιος κεφαλή, ὁ κακοκέφαλος.

νεμεσις

Αγαπητέ καλύτερο σχόλιο δεν έχω διαβάσει. Περιγράψατε το άτομο με βάση αυτό που το ίδιο επέλεξε ότι είναι. Είτε δεν έχει ιδέα τι σημαίνει το ψευδώνυμο που επέλεξε, είτε είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το ψευδώνυμο, είτε, και αυτό νομίζω συμβαίνει, ισχύουν και τα δύο. Μου δίνει πολύ χαρά όταν συναντώ νοήμονα όντα, έστω και μέσα από ένα σχόλιο δύο γραμμών.

@

Τα τζάκια τέλος!!!

ας πρόσεχαν

Τον ισοπέδωσε κυριολεκτικά και πάλι απόψε ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας!!!!!Τον άφησε στη χλεύη του και να συνεχίσει μέχρι τον Οκτώβριο την κουτσομπολίστικη αντιπολίτευσή του γι να τρώει τις πολιτικές κατραπακιές τη μια μετά την άλλη. Απόψε , όπως και τις προάλλες ο Μέγας Αλέξης ήταν μέρα και ο Μητσοτάκης νύχτα. Και θα συνεχίσει τη λασπολογία του ο Κούλης μέχρι να του στείλει ο ελληνικός λαός το Μάη και τον Οκτώβριο τις δικές του απαντήσεις . Ας πρόσεχε και ας πρόσεχαν οι επικοινωνιολόγοι του.

Επικοινωνιολόγος

ΕΊναι προφανές σέρνεται ο πρωθυπουργός σας σε εκλογές ήττας ,Επειδή μιλάει τελευταίος νομίζετε ότι ισοφάρισε τις εντυπώσες ο ηγέτης ? Χεσμένος είναι και αναγκάστηκε να πει για εκλογές δημοψήφισμα Έρχεται η ήττα συριζόπουλα

Δημήτρης S400

Ο μέγας Αλέξης σου φοβάται φίλε καληνύχτα

Δημοσκόπος

Ας πρόσεχαν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου Ανάγκασαν τον άχαστο δήθεν ηγέτη σας σε ήττα αποδεχόμενος τη πρόσκληση Μητσοτάκη για κάλπη Χάσατε το 3ημέο debate στη Βουλή

Αντίδραση

Ισοπεδώθηκε ο Πινόκιο Τα μάτια του δείχνουν ήττα ΧΑΑΧΑΑ

Insane

Μαζεψε τα ρε τσιπρομαδουρο δεν βλεπεις σε σιχαίνεται ολη η Ελλάδα μονο τα βολεμενα γιουσουφακια σου σε προσκυνανε είσαι ανανδρος επικίνδυνος προδοτης κατσαπλιας αχρηστος αμόρφωτος τεμπέλης λαϊκιστής φτάνει χαβαλε σε εκανε ο Κούλης σμρ παλι ...

σμρ

δεν πήρες τα χάπια σου, αυτός ειναι ο λόγος που τα βλέπεις έτσι

Τη Νδ απόψε την αφάνισε Ο ηγέτης

Πωπω έφαγε κατραπακια λέμε σήμερα Κούλης... τον ξεντροπιασε εντελώς ο ηγέτης σήμερα στη βουλή. Το χουνε μάθει καλά το μάθημά τους με τον Κούλη μπροστά , σου λένε τι θέλει ο λαουτζίκος ο συντηρητικός αυτός λαός που ψηφίζει δεξιά από πάππου προς πάππου; θέλει μην τον πειράξει ο κακός και να νομίζει ότι θα φέρει η ΝΔ εδώ του κόσμου τις δουλειές και τις επενδύσεις για να πάρει τον λαλάκη του νεοδημοκρατη στη δουλειά ο κάθε εργοδότης με χίλια τόσα ευρώ το μήνα δηλαδή μιλάμε για Όνειρα θερινής νυκτός ... αυτά προβάλλει Νέα Δημοκρατία και η κάθε Κατίνα και ο κάθε Μήτσος σου λέει αυτός είναι ο Σωτήρας μας και θα σου ρθει Λοιπόν στα πράγματα ο Κούλης και θα αρχίσουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές τα ιδιωτικά νοσοκομεία τα ιδιωτικά σχολεία και ότι άλλα συστήματα τώρα αυτοί επεξεργάζονται σε προσομοιωτές έτσι ώστε να τρώνε και να κλέβουν χωρίς να παίρνει χαμπάρι κανένας, και να σου μετά θα βλέπεις διπλασιασμό περιουσίας για τοΝ νειδημοκρατη βουλευτή Γιατί αυτό που πραγματικά πιστεύουν στη Νέα Δημοκρατία είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω .. ... σου λέει ζεστό χρήμα θα βάλουμε στα χέρια μας και ας τους να τους λέμε περί πατρίδας περί ασφάλειας για να μας ψηφίσουν

2 Οικογένειες ακόμα Κούλη

Σαφέστατα ο πρωθυπουργός σέρνεται σε εκλογές Ο νικητής φαίνεται γραφικά συριζόπουλα Του λέει έλα στη κάλπη Και ο άλλος φοβισμένος αποδέχεται για να μην κατηγορηθεί για ηττοπάθεια Μητσοτάκης 8 Τσίπας 5 Καληνύχτα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4830932

Παρέμβαση του πρωην υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου - Κυβερνητική σταθερότητα με συναίνεση και ενότητα είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο και βουλευτή

ax23

«Eμείς επιμένουμε και για την 1η Ιουλίου που λένε ότι όλοι μπορούν, να γυρίσει ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

6
tsipras_pappas

«Οι εργαζόμενοι στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της χώρας και, μαζί τους, τα εκατομμύρια των ακροατών γνωρίζουν πως η απερχόμενη κυβέρνηση πρόσθεσε, αντί να επιλύσει, προβλήματα στον ραδιοφωνικό κλάδο και πως η δήλωση αυτή είναι ακραία υποκριτική» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

4834102

«Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς "υπέρ της επιχειρηματικότητας". Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους & αντικειμένου της επιχείρησής τους, είναι το ίδιο.Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

40
dimoskopisi_main01

Στο γκάλοπ της Marc για τον ΑΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διαφορά 11,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου - Πρώτη και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με 34,3%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ - Μπαίνει στη Βουλή με 3,4% το κόμμα Βαρουφάκη, αφήνοντας πίσω του Ελληνική Λύση και ΧΑ, που επίσης ξεπερνούν το όριο του 3% - Το 65% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ επιθυμεί κυβέρνηση με «κορμό» τη Νέα Δημοκρατία

187