Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Μπαρμπαρούσης- Θύελλα αντιδράσεων και αποπομπή από τη Χρυσή Αυγή

Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Μπαρμπαρούσης- Θύελλα αντιδράσεων και αποπομπή από τη Χρυσή Αυγή

Δήλωση «μετάνοιας» από τον βουλευτή που τώρα εκφράζει πίστη στη συνταγματική νομιμότητα - «Είναι εκτός γραμμής» λέει ο Μιχαλολιάκος- Άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά την πρόσκληση του βουλευτή στην ηγεσία του στρατού να προχωρήσει σε πραξικόπημα

barbarousismesa12
Θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, προκάλεσε το απευθείας κάλεσμα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση
στη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα. Μάλιστα, η Δικαιοσύνη ερευνά αν ο βουλευτής έχει διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, που μάλιστα, δεν απαιτεί άρση της βουλευτικής ασυλίας προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία. 

«Καλώ την ηγεσία του στρατού να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο έως εκείνη την ώρα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Μία ώρα μετά τη διαγραφή του, πάντως, ο Μπαρμπαρούσης έσπευσε να ανακαλέσει τα όσα είχε πει «αυθόρμητα», όπως υπογράμμισε στη δήλωσή του, δηλώνοντας πίστη στη συνταγματική νομιμότητα και χαρακτηρίζοντας γελοία τα όσα είχε πει ο υπουργός Άμυνας ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά προπαρασκευαστική πράξη ανατροπής του πολιτεύματος.  Η δήλωση «μετάνοιας» του Μπαρμπαρούση έχει ως εξής:   « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την Συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», ενώ πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα». 
Δεν είναι τυχαίος, πάντως, ο χαρακτηριρισμός «αυθόρμητες» για τις δηλώσεις του, που επέλεξε ο Μπαρμπαρούσης, καθώς υπήρξαν πολλές αιτιάσεις, ότι το επεισόδιο με τον βουλευτή δεν ήταν τυχαίο. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο tiwitter, ο οποίος άφησε σαφή υπονοούμενα για τις σχέσεις κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας «Μα πως γίνεται κάθε φορά που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χρυσή αυγή να δημιουργεί επεισόδια αποπροσανατολισμού...».  

Η αντίδραση του Κοινοβουλίου στην τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση ήταν άμεση με τον πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει επιτόπου, και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να επισημαίνει αφενός ότι η στρατιωτική ηγεσία είναι πιστή στους όρκους της και το Σύνταγμα, αφετέρου ότι ο βουλευτής είχε παραβιάσει σωρεία διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
Κλείσιμο
Αμέσως μετά την ομιλία του Μπαρμπαρούση με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής αποκλείστηκαν από το συζήτηση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαισύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, ο κ.Κοντονής έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραγγέλοντας και εκείνη έρευνα.

Η ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της συνταγματικής εκτροπής από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, αυτή τη φορά προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Η άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, αλλά και η επαπειλούμενη σύλληψη του Μπαρμπαρούση (σημειώνεται ότι είναι δυνατή η σύλληψη βουλευτή στο όριο του αυτοφώρου, εφόσον κατηγορείται για κακούργημα- σε μικρότερης ποινικής απαξίας αδίκημα σχηματίζεται δικογραφία) ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος στη Χρυσή Αυγή, που έσπευσε να αποπέμψει τον Μπαρμπαρούση. Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίσθηκε να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας -κόντρα στην έως τώρα πρακτική που ήθελε την οργάνωση να καλύπτει ακόμη και τις πιο ακραίες τοποθετήσεις στελεχών της. Με μια λιτή επιστολή προς το προεδρείο της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε γνωστή την απόφαση αποπομπής, σημειώνοντας ουσιαστικά δύο πράγματα: Το πρώτο ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των βουλευτών του και το δεύτερο και σημαντικότερο, ότι η τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση ήταν «εκτός γραμμής» της Χρυσής Αυγής- αποτασσόμενος δηλαδή, τις θέσεις που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο έως το μεσημέρι της Παρασκευής «Καραϊσκάκης» της Χρυσής Αυγής.


Η «πρόσκληση» Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα

Ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης ήταν προκλητικός και εριστικός σχεδόν από την πρώτη στιγμή που έλαβε το λόγο στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καλέσει την ηγεσία του στρατού να προχωρήσει σε πραξικόπημα, είχε καλέσει τον υπουργό άμυνας να «φορέσει φουστίτσα κλαρωτή», ενώ τον είχε αποκαλέσει «μικρό μου πόνυ».

Η ομιλία Μπαρμπαρούση, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης από τη Χρυσή Αυγή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Έχουμε σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνηση της Αριστεράς. Όχι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν κυβερνούσαν οι αριστεροί. Και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας η Αριστερά κυβερνούσε. Διότι εάν δεν περάσεις από τη «Μεγάλη του Ριζοσπάστη Σχολή», δεν προοδεύεις στην πολιτική.

Όμως, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια γνήσια αριστερή κομμουνιστική Κυβέρνηση. Μέσα σε τρία χρόνια, λοιπόν, και κάτι μήνες εσείς οι κομμουνιστές χρεώσατε τη χώρα με 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπουλήσατε όλη τη δημόσια περιουσία, βάλατε την Ελλάδα σε επιτήρηση για εκατό χρόνια, φορολογήσατε άγρια τη μεσαία τάξη, που είναι η δύναμη κάθε κράτους, γεμίσατε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και τους ελληνοποιείτε συνεχώς, αλλοιώνοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, απελευθερώνετε τους εγκληματίες από τις φυλακές, αφήνετε στους δηλωμένους εχθρούς και διεκδικητές των εδαφών μας το δικαίωμα να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας και τη γλώσσα. Και τέλος, εξαπολύετε πληρωμένους παρακρατικούς να βανδαλίζουν και να απειλούν όποιον αντιστέκεται.

Αλέξη Τσίπρα, οι μέρες σου τελειώνουν! Και να ξέρεις ένα πράγμα, ότι φεύγοντας από την εξουσία, σίγουρα τα πράγματα για την πατρίδα μας θα έχουν αγριέψει πάρα πολύ. Συγγνώμη, έκανα λάθος, θα κάνω μία διόρθωση: Όχι «για την πατρίδα μας», αλλά «για την πατρίδα μου», γιατί εσύ, Αλέξη, δεν έχεις πατρίδα, εσύ είσαι άπατρις.

Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφθεί, Αλέξη Τσίπρα, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι μετά το τέλος της θητείας σου, το οποίο πλησιάζει, δεν θα έχεις είκοσι κλούβες αστυνομικών να σε φυλάνε, εκτός και αν μέσα στις διαπραγματεύσεις που έκανες ήταν και το πώς θα σε φυγαδεύσουν οι μυστικές υπηρεσίες των ξένων κρατών, που θέλουν οπωσδήποτε αυτό το νεοσύστατο κράτος να μπει στο ΝΑΤΟ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αλέξη Τσίπρα, δεν σεβάστηκες τη θέληση του ελληνικού έθνους, που σύσσωμο σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο συμμετείχε στα συλλαλητήρια.

Και είναι η δεύτερη φορά που δεν σέβεσαι τη θέληση του ελληνικού λαού, γιατί προηγήθηκε και ένα δημοψήφισμα για άλλον λόγο, βέβαια, αλλά και εκεί απέδειξες πόσο «δημοκράτης» είσαι. Και όχι μόνο δεν σεβάστηκες, αλλά κορόιδεψες και ειρωνεύτηκες και έβαλες τα «παπαγαλάκια» σου να λένε ότι ήταν εκατόν σαράντα χιλιάδες στην Αθήνα. Και τα ίδια αυτά «παπαγαλάκια» προ ολίγων ημερών βγήκαν και είπαν ότι στην Παρέλαση Περηφάνειας, όπως την ονομάζετε, έλαβαν μέρος περίπου εβδομήντα πέντε χιλιάδες, δηλαδή σχεδόν οι μισοί από όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αυτό μας είπατε.

Ασελγείτε και υβρίζετε πάνω στο αίμα των Μακεδονομάχων, όπως του καπετάν Κώττα, του Τέλλου Άγρα, του Παύλου Μελά, του απείθαρχου Κρητικού Γιώργου Σκαλίδη και του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη και τόσων άλλων που αγωνίστηκαν για αυτό που εσείς σήμερα χαρίζετε έτσι απλόχερα.

Να ξέρετε, όμως, όλοι σας -και όταν λέω όλοι, εννοώ από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τα πληρωμένα «παπαγαλάκια» μέχρι και τον ανώτερο της πολιτικής ηγεσίας- ότι μετά την ύβριν έρχεται η νέμεσις.

Παναγιώτη Καμμένε, είπες: «Ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με κόμμα που στηρίζει τα μνημόνια. Θα ρίξω την Κυβέρνηση, εάν αυτή θίξει τα συμφέροντα της πατρίδας μας στη Θράκη. Εάν έρθει μνημόνιο, θα φύγω από την Κυβέρνηση, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την πολιτική.

Θα έριχνα την Κυβέρνηση εάν υπήρχε ρήξη με την Εκκλησία. Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου ”Μακεδονία”».

Πάνο Καμμένε, έπεσες σε όλα μέσα. Τα συντρόφια σου έκαναν όλα τα παραπάνω. Εσύ, όμως, δεν έκανες τίποτα από όσα είπες. Μπορείς, όμως, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, αν έχεις λίγο φιλότιμο, να ρίξεις την Κυβέρνηση και να αποχωρήσεις αξιοπρεπώς από την πολιτική.

Εσύ, όμως, Πάνο Καμμένε, και μακάρι να κάνω λάθος, αντί να έρθεις καβάλα στον Βουκεφάλα με την πανοπλία σου και να σώσεις τη Μακεδονία, θα έρθεις με φουστίτσα κλαρωτή για άλλη μία φορά, με κορδελίτσες πάνω στα μαλλιά, πάνω στο μικρό μου πόνι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Μπαρμπαρούση, παρακαλώ να ανακαλέσετε αμέσως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Δεν ανακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Αυτά τα περί χούντας και τα περί απάτριδων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Τι σας πείραξε; Το μικρό μου πόνι;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Αυτά που καταλογίσατε στον Πρωθυπουργό περί…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Το μικρό μου πόνι; Έχω να πω και άλλα. Περιμένετε.

Στην Ελλάδα έχουμε μια λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμιά άλλη γλώσσα στον κόσμο, τη λέξη «φιλότιμο».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Μπαρμπαρούση, θα ανακαλέσετε, αλλιώς θα διαγραφούν από τα Πρακτικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Δυστυχώς, όμως, μέσα εδώ αυτό το πράγμα σπανίζει. Αν υπήρχε δηλαδή έστω και λίγο φιλότιμο σε αυτήν την Αίθουσα, όσο και άπατρις και να είσαι, όσα λεφτά και να σου έδιναν, αυτά τα πράγματα δεν θα τα έκανες. Να τα βράσω και τα λεφτά και τις πισίνες και τα κότερα, όταν θα ξέρω ότι εξαιτίας μου ένας ολόκληρος λαός δυστυχεί και υποφέρει.

Πραγματικά νιώθω πολύ άσχημα που βλέπω την πατρίδα μου να την συρρικνώνουν κάποιοι μικροί άνθρωποι και εγώ να μην μπορώ να τη σώσω. Ίσως να είμαι και εγώ μικρός. Η πατρίδα, όμως, πρέπει να σωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτό το λέω για να το ακούσουν όλοι και ειδικά αυτοί που φοράνε τη στολή, που ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και όχι στο μηνιάτικο.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά έχει ξεκινήσει ο διαμελισμός της Ελλάδας. Ακούστε, λοιπόν, εσείς που ορκιστήκατε πίστη στην πατρίδα πώς όρκιζε ο παπα-Αγγελής τους νέους μακεδονομάχους: Έβαζε πάνω στο Ευαγγέλιο ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι χιαστί και στο σκοτεινό βάθος του Αγίου Δημητρίου, όπου τρεμόσβηναν λίγα κεριά, τους έλεγε: Ορκίζεστε ότι δεν θα τρέμει το χέρι σας και η καρδιά σας όταν θα κρατάτε το πιστόλι και το μαχαίρι; Ορκίζεστε ότι θα σκοτώσετε αδίστακτα όποιους διαταχθείτε; Ότι θα προτιμήσετε να αυτοκτονήσετε, παρά να προδώσετε τους συντρόφους σας; Πρέπει, λοιπόν, τα χέρια που απλώνονται για να αρπάξουν την πατρίδα μας να κόβονται. Όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης «την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τα αγάλματα». Υπεράνω όλων η πατρίς και το έθνος!

Και επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!

(Θόρυβος - έντονες διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ: Φασίστα! Είσαι γελοίος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ: Αυτό ισοδυναμεί με αίτημα πραξικοπήματος!

(Θόρυβος - διαπληκτισμοί στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ, καθίστε κάτω. Ήρεμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι είναι αυτά τα πράγματα;

(Θόρυβος - διαπληκτισμοί στην Αίθουσα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.



Η αντίδραση του προέδρου της Βουλής

Το «αίτημα» του Μπαρμπαρούση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που εισηγήθηκε - και η πρότασή του έγινε δεκτή - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής.

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.
Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θίγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Ο υπουργός Άμυνας

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

«Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ζητηθεί η άρση της ασυλίας η Βουλή θα τοποθετηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής».


Στον εισαγγελέα τα πρακτικά



Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του Κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραγγέλοντας και εκείνη έρευνα.

Παράλληλα, επικυρωμένα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και βίντεο κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και επισήμαναν ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης