Μπαρμπαρούσης: Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο - Βούτσης: Οι χρυσαυγίτες καλούν σε πραξικόπημα

Μπαρμπαρούσης: Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο - Βούτσης: Οι χρυσαυγίτες καλούν σε πραξικόπημα

Ομιλία μίσους από τον βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση - Έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής - Δεκτή η πρότασή του να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας - Ομόθυμη καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ

voutsis01-mesa
Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο, αίτημα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βουτσή που  εισηγήθηκε - και η πρότασή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής.  Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες». 

barbarousis_vouli_skopiano

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση:

Κλείσιμο
«Έχουμε σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνηση της Αριστεράς. Όχι πως τα προηγούμενα χρόνια δεν κυβερνούσαν οι αριστεροί. Και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας η Αριστερά κυβερνούσε. Διότι εάν δεν περάσεις από τη «Μεγάλη του Ριζοσπάστη Σχολή», δεν προοδεύεις στην πολιτική.

Όμως, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια γνήσια αριστερή κομμουνιστική Κυβέρνηση. Μέσα σε τρία χρόνια, λοιπόν, και κάτι μήνες εσείς οι κομμουνιστές χρεώσατε τη χώρα με 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπουλήσατε όλη τη δημόσια περιουσία, βάλατε την Ελλάδα σε επιτήρηση για εκατό χρόνια, φορολογήσατε άγρια τη μεσαία τάξη, που είναι η δύναμη κάθε κράτους, γεμίσατε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και τους ελληνοποιείτε συνεχώς, αλλοιώνοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας, απελευθερώνετε τους εγκληματίες από τις φυλακές, αφήνετε στους δηλωμένους εχθρούς και διεκδικητές των εδαφών μας το δικαίωμα να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας και τη γλώσσα. Και τέλος, εξαπολύετε πληρωμένους παρακρατικούς να βανδαλίζουν και να απειλούν όποιον αντιστέκεται.

Αλέξη Τσίπρα, οι μέρες σου τελειώνουν! Και να ξέρεις ένα πράγμα, ότι φεύγοντας από την εξουσία, σίγουρα τα πράγματα για την πατρίδα μας θα έχουν αγριέψει πάρα πολύ. Συγγνώμη, έκανα λάθος, θα κάνω μία διόρθωση: Όχι «για την πατρίδα μας», αλλά «για την πατρίδα μου», γιατί εσύ, Αλέξη, δεν έχεις πατρίδα, εσύ είσαι άπατρις.

Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφθεί, Αλέξη Τσίπρα, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι μετά το τέλος της θητείας σου, το οποίο πλησιάζει, δεν θα έχεις είκοσι κλούβες αστυνομικών να σε φυλάνε, εκτός και αν μέσα στις διαπραγματεύσεις που έκανες ήταν και το πώς θα σε φυγαδεύσουν οι μυστικές υπηρεσίες των ξένων κρατών, που θέλουν οπωσδήποτε αυτό το νεοσύστατο κράτος να μπει στο ΝΑΤΟ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αλέξη Τσίπρα, δεν σεβάστηκες τη θέληση του ελληνικού έθνους, που σύσσωμο σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο συμμετείχε στα συλλαλητήρια.

Και είναι η δεύτερη φορά που δεν σέβεσαι τη θέληση του ελληνικού λαού, γιατί προηγήθηκε και ένα δημοψήφισμα για άλλον λόγο, βέβαια, αλλά και εκεί απέδειξες πόσο «δημοκράτης» είσαι. Και όχι μόνο δεν σεβάστηκες, αλλά κορόιδεψες και ειρωνεύτηκες και έβαλες τα «παπαγαλάκια» σου να λένε ότι ήταν εκατόν σαράντα χιλιάδες στην Αθήνα. Και τα ίδια αυτά «παπαγαλάκια» προ ολίγων ημερών βγήκαν και είπαν ότι στην Παρέλαση Περηφάνειας, όπως την ονομάζετε, έλαβαν μέρος περίπου εβδομήντα πέντε χιλιάδες, δηλαδή σχεδόν οι μισοί από όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αυτό μας είπατε.

Ασελγείτε και υβρίζετε πάνω στο αίμα των Μακεδονομάχων, όπως του καπετάν Κώττα, του Τέλλου Άγρα, του Παύλου Μελά, του απείθαρχου Κρητικού Γιώργου Σκαλίδη και του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη και τόσων άλλων που αγωνίστηκαν για αυτό που εσείς σήμερα χαρίζετε έτσι απλόχερα.

Να ξέρετε, όμως, όλοι σας -και όταν λέω όλοι, εννοώ από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τα πληρωμένα «παπαγαλάκια» μέχρι και τον ανώτερο της πολιτικής ηγεσίας- ότι μετά την ύβριν έρχεται η νέμεσις.

Παναγιώτη Καμμένε, είπες: «Ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με κόμμα που στηρίζει τα μνημόνια. Θα ρίξω την Κυβέρνηση, εάν αυτή θίξει τα συμφέροντα της πατρίδας μας στη Θράκη. Εάν έρθει μνημόνιο, θα φύγω από την Κυβέρνηση, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την πολιτική.

Θα έριχνα την Κυβέρνηση εάν υπήρχε ρήξη με την Εκκλησία. Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου ”Μακεδονία”».

Πάνο Καμμένε, έπεσες σε όλα μέσα. Τα συντρόφια σου έκαναν όλα τα παραπάνω. Εσύ, όμως, δεν έκανες τίποτα από όσα είπες. Μπορείς, όμως, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, αν έχεις λίγο φιλότιμο, να ρίξεις την Κυβέρνηση και να αποχωρήσεις αξιοπρεπώς από την πολιτική.

Εσύ, όμως, Πάνο Καμμένε, και μακάρι να κάνω λάθος, αντί να έρθεις καβάλα στον Βουκεφάλα με την πανοπλία σου και να σώσεις τη Μακεδονία, θα έρθεις με φουστίτσα κλαρωτή για άλλη μία φορά, με κορδελίτσες πάνω στα μαλλιά, πάνω στο μικρό μου πόνι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Μπαρμπαρούση, παρακαλώ να ανακαλέσετε αμέσως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Δεν ανακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Αυτά τα περί χούντας και τα περί απάτριδων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Τι σας πείραξε; Το μικρό μου πόνι;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Αυτά που καταλογίσατε στον Πρωθυπουργό περί…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Το μικρό μου πόνι; Έχω να πω και άλλα. Περιμένετε.

Στην Ελλάδα έχουμε μια λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμιά άλλη γλώσσα στον κόσμο, τη λέξη «φιλότιμο».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Μπαρμπαρούση, θα ανακαλέσετε, αλλιώς θα διαγραφούν από τα Πρακτικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Δυστυχώς, όμως, μέσα εδώ αυτό το πράγμα σπανίζει. Αν υπήρχε δηλαδή έστω και λίγο φιλότιμο σε αυτήν την Αίθουσα, όσο και άπατρις και να είσαι, όσα λεφτά και να σου έδιναν, αυτά τα πράγματα δεν θα τα έκανες. Να τα βράσω και τα λεφτά και τις πισίνες και τα κότερα, όταν θα ξέρω ότι εξαιτίας μου ένας ολόκληρος λαός δυστυχεί και υποφέρει.

Πραγματικά νιώθω πολύ άσχημα που βλέπω την πατρίδα μου να την συρρικνώνουν κάποιοι μικροί άνθρωποι και εγώ να μην μπορώ να τη σώσω. Ίσως να είμαι και εγώ μικρός. Η πατρίδα, όμως, πρέπει να σωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτό το λέω για να το ακούσουν όλοι και ειδικά αυτοί που φοράνε τη στολή, που ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και όχι στο μηνιάτικο.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά έχει ξεκινήσει ο διαμελισμός της Ελλάδας. Ακούστε, λοιπόν, εσείς που ορκιστήκατε πίστη στην πατρίδα πώς όρκιζε ο παπα-Αγγελής τους νέους μακεδονομάχους: Έβαζε πάνω στο Ευαγγέλιο ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι χιαστί και στο σκοτεινό βάθος του Αγίου Δημητρίου, όπου τρεμόσβηναν λίγα κεριά, τους έλεγε: Ορκίζεστε ότι δεν θα τρέμει το χέρι σας και η καρδιά σας όταν θα κρατάτε το πιστόλι και το μαχαίρι; Ορκίζεστε ότι θα σκοτώσετε αδίστακτα όποιους διαταχθείτε; Ότι θα προτιμήσετε να αυτοκτονήσετε, παρά να προδώσετε τους συντρόφους σας; Πρέπει, λοιπόν, τα χέρια που απλώνονται για να αρπάξουν την πατρίδα μας να κόβονται. Όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης «την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τα αγάλματα». Υπεράνω όλων η πατρίς και το έθνος!

Και επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!

(Θόρυβος - έντονες διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ: Φασίστα! Είσαι γελοίος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ: Αυτό ισοδυναμεί με αίτημα πραξικοπήματος!

(Θόρυβος - διαπληκτισμοί στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ, καθίστε κάτω. Ήρεμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι είναι αυτά τα πράγματα;

Βούτσης: Η ΧΑ κάλεσε σε πραξικόπημα

Αμέσως μετά την ομιλία του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που συμπτωματικά βρισκόταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, ζήτησε και έλαβε τον λόγο.
«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.

barbarousis vouli



voutsis omilia


Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θιγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού». 

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ομιλία της βουλευτού Εβρου κυρίας Γκαρά η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για ναζιστές και συνεργάτες των Ναζί.

«Δεν πρέπει να διαγραφούν τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι τεκμήρια ιστορίας» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Συνάδελφος που δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να διαπράξουν πράξη εσχατης προδοσίας, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμφώνησε με τον κ. Γαβρόγλου πως δε θα πρέπει να διαγραφούν οι αποστροφές Μπαρμπαρούση από τα πρακτικά της Βουλής.

Ο κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του λαού, πήρε τον λόγο από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση πως εφαρμόζει τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

Την ομιλία Μπαρμπαρούση καταδίκασαν ακόμη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, σημείωσε ο Νίκος Ξυδάκης, συμφωνώντας και αυτός με τη διατήρηση των πρακτικών. οι υποψήφιοι κατάδικοι δε θα πρέπει να διαταράξουν την δική μας συζήτηση, προσέθεσε.

Με την παροιμία «από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις» σχολίασε το επεισόδιο ο Θανάσης Παφίλης, «αν και είναι προσβολή για τα κοράκια η συγκεκριμένη περίπτωση» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση της δικαιοσύνης στην απόφαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο λαός θα τους τσακίσει, αυτή είναι η υπόσχεση του ΚΚΕ, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Καταδικάζουμε την ομιλία μίσους, ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος. «Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή, δεν αρκεί η καταδίκη» προσέθεσε.

Να απαντήσει στον... Κωστή Χατζηδάκη επέλεξε ο Γιώργος Βαρεμένος. Ταΐζετε το τέρας όταν μιλάτε για ξεπούλημα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: Η Χρυσή Αυγή διέπραξε εσχάτη προδοσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δημοκρατικές

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

«Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ζητηθεί η άρση της ασυλίας η Βουλή θα τοποθετηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής».


Δείτε live από Βουλή την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης:  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης