Εκτός Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης

mparmparousismesa

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη Βουλή με επιστολή του Νίκου Μιχαλολιάκου, που δήλωσε ότι ο βουλευτής ήταν «εκτός γραμμής»

Επιστολή με την οποία γνωστοποιείται ότι τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
απηύθυνε στο προεδρείο της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Όπως αναφέρεται στην επιστολή που αναγνώσθηκε στο Σώμα, οι δηλώσεις του βουλευτή είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προκάλεσε θύελλα με την ομιλία του και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης καθώς είχε καλέσει από του βήματος της Βουλής τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο. Το «αίτημα» του Μπαρμπαρούση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που εισηγήθηκε - και η πρότασή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής. Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.
Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θίγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Ο υπουργός Άμυνας

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

«Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.ant

barbarousis vouli
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (94)

...

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γιατί τον απέπεμψε; Τόσο πολύ φοβούνται; Κρίμα, μέχρι κι αυτοί μία από τα ίδια...

paralogismos

Το άκρον άωτον του παραλογισμού. Αυτός που ξεπουλάει ιστορία και κρατική περιουσία να μην διώκεται ενώ αυτός που εκφράζει το κοινό αίσθημα και ελέγχει τον ανάξιο άρχοντα πράττει λέει ... εσχάτη προδοσία. Και λέω κι εγώ ο "φασίστας" μια και έτσι λέγεται όποιος δεν είναι συριζαίος νεο-κομμουνιστής, γιατί δεν ρωτάτε τον πολίτη; Τι φοβάστε; Μήπως ότι θα πει και πάλι ΟΧΙ και θα πρέπει να το μεταφράσετε σε ΝΑΙ. Και τι μ΄αυτό αφού είστε άρχοντες της kolotoumpas όπως σας αποκαλούν διεθνώς.

Κώστας

Περί των τοιούτων γυναικών ωμίλησε και ο Iουβενάλης: «H πρώτη θέσις εν τη καρδία γυναικός ήτις ουδέ τον εραστήν, ουδέ τον σύζυγόν της αγαπά, κατέχεται πάντοτε υπό ζώου. Kαι την ζωήν αυτής ήθελε προθύμως θυσιάσει εάν δι’ αυτής ηδύνατο να σώση την ύπαρξιν του κυνός, της γαλής, ή του πτηνού αυτής».

ο τσίπρας για εσχάτη

Κανονικά ο τσίπρας να πάει για εσχάτη προδοσία και οι υπουργοί του και όχι ο Μπαρμπαρούσης που εξέφρασε την γνώμη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού!

Άγιος Παϊσιος

Όταν θα βγει η Ισπανία 3-3 με την Πορτογαλία στο Μουντιάλ του ξανθού γένους, θα πάει ο Μπαρμπαρούσης φυλακή για εσχάτη προδοσία και ο Πακιστανός αρχηγός του Μιχάλης Λιάκος θα τον διαγράψει.

Φρoυράαα, φρoυράααα, Κούληnnnη βoήθεια, φρoυράααααααααα

@16:04: Στα δάχτυλα τους παίζει τους συvταγματoξότες ο Μιxαλολιάκος... σου λέει με έχουν φιμώσει σαν κόμμα, κάτσε να βάλουμε τον Κωστάκη να πει για τον στρατό να μας παίζουν όλα τα ΜΜΕ και τα κανάλια για 2 μέρες και να τσιμπήσουμε +2% για πλάκα, από τους στρατoλάτρες!

Κιμ Νίκος

Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Η ξεφτίλα του πασίδηλου και ο τζάμπα μάγκας θα φέρει ποσοστά. Θα περάσει καλά στα Διαβατά. Θα τον ξεκαπνίσουν το μπουρί οι Αλβανοί μέσα. Ισόβια λέει το κοντέρ.

Παναγιώτnς 62

Eε ναι γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ένα +1% όσο και να μην εivαι το άρπαξε σήμερα η X.A., λίγο ο Μπαρμπαρoύσης με τα στρατιωτικά κινήματα, λίγο οι nλi8ιοι του δnμoκρατικού τόξου που ομόφωvα την απέβαλαν από την συζήτηση βγήκε το μεροκάματο.

Λουθήρος του Εθνικισμού

Ο εν Ελλάδι εθνικισμός πάσχει από το παιδικό σύνδρομο του αντι-σημιτισμού προηγουμένων αιώνων και της Χριστο-λατρείας, ενώ θα έπρεπε να έχει επικεντρωθεί στον ιστορικό αναθεωρητισμό και την επιστροφή στην Πατρώα Θρησκεία. ΠΟΤΕ ο Χριστιανισμός δεν ενίσχυσε τον εθνικισμό, διότι είναι μια διεθνιστική θρησκεία. Μόνον όποτε οι ιερείς έβαλαν την εθνικότητά τους πάνω από την Εκκλησία, βοήθησαν στους αγώνες του Ελληνισμού. Όσο υπάρχει Βατικανό και Πατριαρχείο, δεν υπάρχουν περιθώρια κινήσεων. Όσο για πραξικόπημα και λοιπές χουντικές φαντασιώσεις, ξεχάστε το: όποιος έχει πάει φαντάρος, ξέρει την κατάσταση που επικρατεί. Ο γιατρός προτείνει: Φάρατζ το πρωί, Ορμπάν το μεσημέρι και λίγο Βαργκ Βίκερνες (κρυφά) πριν τον βραδινό ύπνο. Θα πρέπει να μάθουν Αγγλικά βέβαια πρώτα...

κοινος νους

κλειστε τους επιτελους φυλακη να τελειωνουμε με τους φασιστες

@18:14

Toυς τσιπρoκαμμέvoυς ενvoείς;

το ψωμι σου τρωει εσενα η χα?

δεν θα σου γινει η χαρη να κλειστει το στομα της μοναδικης ελληνικης φωνης

με κλειστα στοματα θα πουληθουν ολα?

δηλαδη ο τσιπρας νομιζε οτι θα περασει τετοια προδοσια, χωρις να μιλησει κανενας? ετσι πολιτισμενα και δημοκρατικα, χαριζουν πολιτιστικες κληρονομιες χιλιαδων χρονων? ο πολυς πολιτισμος και η πολιτικη ορθοτητα , ε, δεν πανε σε ολα! ο μπαρμπαρουσης μιλησε ασυλλογιστα αλλα πως αλλιως να αντιδρασει κι ο κοσμος? να καθεται να πουλανε την πατριδα του κι αυτος να περιμενει ..εκλογες?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης