Εξιτήριο για τον Προκόπη Παυλόπουλο μετά την τοποθέτηση στεντ στο Ωνάσειο

paylopoulos-minima

Η επιτυχής καρδιολογική επέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνέπεσε με τα εγκαίνια του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ωνασείου, το οποίο και επισκέφθηκε ο κ. Παυλόπουλος

Εξιτήριο πήρε λίγο μετά τις 10 το πρωί από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, έπειτα από την επιτυχή καρδιολογική επέμβαση (τοποθέτηση stent) στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Ο καρδιολογικός έλεγχος είχε προγραμματιστεί προ αρκετών ημερών για τον κ. Παυλόπουλο, ωστόσο η διενέργειά του -και η εξελιξη που είχε- συνέπεσε με μια εκδήλωση σημαντική για το Ωνάσειο. Εχθές έγιναν τα εγκαίνια του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ωνασείου το οποίο χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση.

Αυτό το ανακαινισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τελικά ήταν ένας από τους σταθμούς της διαδρομής του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο όταν διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι υπάρχει απόφραξη στεφανιαίου αγγείου και συνεπώς η τοποθετηση stent ήταν μονόδρομος.

Ο συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τομέα, κ. Βασίλειος Βούδρης διενήργησε την καρδιολογική επέμβαση η οποία, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης.
Νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Βούδρης είχε υποδεχθεί με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ωνασείου, κ. Δημήτρη Νιάκα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, στο ανακαινισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο οποίο σημειωτέον γίνονται καθε χρόνο περισσότερες από 5.000 καρδιολογικές πράξεις και εξετάσεις.

Ο κ. Παυλοπουλος θα προσμετράται εφεξής στην καταγραφή αυτή, μια καταγραφή ουσιαστική που αποτυπώνει μέσα από τους αριθμούς τον δυναμικό παλμό του Ωνασείου στην αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, συγκαταλέγεται στους μερικές δεκάδες ασθενείς που είχαν την...τύχη να υποβληθούν τις τελευταίες ημέρες σε επεμβάσεις με το πιο σύγχρονο ψηφιακό καρδιοαγγειαγραφικό σύστημα οροφής Philips Azurion το οποίο δίνει τη δυνατότητα νέων τεχνικών σε τρεις διαστάσεις, καρδιολογική χαρτογράφηση και πλοήγηση και μείωση του συνολικού χρόνου εξέτασης, ιδίως για "μπαλονάκια" και stent, με χρήση του προγράμματος StentBoostLive. Πρόκειται για εξοπλισμό που προσφέρθηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης του εργαστηρίου από το Ίδρυμα Ωνάση.

Στην επίσημη ανακοίνωση για τον κ. Προκόπιο Παυλόπουλο αναφέρεται πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει αύριο κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας". Συνεπώς, επόμενος σταθμός για τον κ. Παυλόπουλου μετα το Ωνάσειο αναμένεται να είναι το Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρώδου Αττικού.

Οι δεσμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Ωνάσειο

Άλλοτε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι άλλοτε ως ασθενής ο κ. Παυλόπουλος έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια το Ωνάσειο. Με την πρώτη του ιδιότητα έχει προσφέρει σημαντική κι έμπρακτη στήριξη στο Κέντρο, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και τον σκοπό του και συγχαίροντας το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με καθε ευκαιρία -όπως για παράδειγμα οταν επισκέφθηκε το κέντρο για να ενημερωθεί για την υγεία ενός μικρού παιδιού από τη Συρία το οποίο χειρουργήθηκε επιτυχώς στο Ωνάσειο.


Ως δωρητής οργάνων ο ίδιος άλλωστε διατηρεί το θέμα της δωρεάς και των μεταμοσχεύσεων πολυ υψηλά στην προσωπική αλλα και τη θεσμική του ατζέντα. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2015 είχε τιμήσει σε ειδική εκδήλωση τους δωρητές οργάνων, υποδεχόμενος με την ευκαιρία αυτή στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αλλα και συντονιστή διευθυντή της ΜΕΘ του Ωνασείου κ. Ανδρέα Καραμπίνη - με τον οποίο τον συνδέουν και δεσμοί αίματος καθώς είναι εξαδέλφια.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Χρήστος Κων.Αλιφιέρης ( Πάρος )

Γερός, πάντα & δυνατός ν ά σ α ι Αξιότιμε κ. Πρόεδρε τής Δημοκρατίας άν καί εδώ πού έχομε φτάσει στήν χώρα μάς ή επιστήμη τού λ α ϊ κ ι σ μ ο ύ ανθεί & θάλει. Όμως, ή Ελλάδα πού πρώτη Παγκόσμια δίδαξε τήν Δημοκρατία & τόν απόλυτο σεβασμό στούς, θεσμούς. Καταφέραμε, κάποιοι ανόητοι "λαϊκιστές" νά καγχάζουμε & νά γριλίζουμε σάν τούς πιθήκους τής Ζούγκλας εφτελίζοντας, τά πάντα. Δέν, πρόκειται ποτέ νά φτάσουμε ποτέ Φίλες & Φίλοι αναγνώστες στήν Ιθάκη άν έγκαιρα δέν αποκτήσουμε τόν "ηθικό" νόστο, τού Οδυσσέα. Σ΄αυτές, τίς αξίες πού δ ι α κ ρ ί ν ο υ ν τήν φυλή μάς σέ παγκόσμιο ανέκαθεν επίπεδο στήν έως τώρα εδώ καί τρείς χιλιάδες χρόνια ιστοτικής, διαδρομής. Παραμένει, διαχρονικά ό καλύτερος "μπούσουλας & πυξίδα" άς τό καλάβουμε επιτέλους οί πολιτικοί μας ταγοί καί προτίστως όλοι εμείς εδώ, οί αυτόχθονες. Αλλά, & οί υπόλοιποι απανταχού τής οικουμένης διασποράς τών Ελλήνων πώς χωρίς τίς ηθικές - θρησκευτικές - βάσεις & παραδόσεις ενωτικά, συνδεμένες! Μέ, θυσία τής αγάπη τής πού συγχωρεί τά πάντα κι΄αγκαλιάζει κάτω από τήν ποτιστική βροχή τών δακρύων πού μαλακώνει τήν εγωϊστική, σκληρότητα. Τού, μίσους & αλληλοσπαραγμού τών ψυχών μάς κι΄όλες τίς άλλες από πίσω μαχαιριές δέν πρόκειται ποτέ χαέρη προκοπής" όπου κι΄άν κατοικοεδρεύουμε ανά τήν υφήλιο, τελικά!

Dick Pargalatsos

Που ακριβώς έβαλαν το στεντ είπαμε;

Γιώργης

Ως άνθρωπος να γίνει καλά και περαστικά Ως πρόεδρος της πολιτείας δυστυχώς έχει προξενήσει κακό με το να μην παραιτείται ως ένδειξη συμπαράστασης στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Και να μας αποδείξει ότι το 'υπάρχει και φιλότιμο' δεν μπορεί να είναι μόνο σενάριο του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Τώρα ενόψει των μέτρων που είναι να ψηφιστούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου για να ...πάει μετά ο τσίπρας και οι λοιποί της κυβέρνησης, να δουν μουντιάλ απερίσπαστοι θα μπορούσε να δείξει το σθένος του και την ειλικρινή του συμπαράσταση στην κοινωνία. Γιατί η κοινωνία είναι ο λόγος ύπαρξης της πολιτικής.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ

Βαζουν και στις γλαστρες στεντ??? βρε ποσο προχωρησε η ιατρικη επιστημη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maximou-vrady

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην Πειραιώς 

1
potami0

Ψήφος κατά συνείδηση - Δεν αποχωρεί κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα  - «Οχι» από Αμυρά και Ψαριανό - Αύριο θα αποφασίσει ο Λυκούδης που απουσίαζε - Δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας - Καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη

99