Απάντηση Γαβρόγλου στον Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Απάντηση Γαβρόγλου στον Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Υπάρχει και ένα θέμα ψυχολογίας», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού Παιδείας, για την αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Για ...ψυχολογία μίλησε ερωτηθείς σχετικά με την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. σε απάντηση στην δήλωση του Προέδρου της Ν. Δ Κυριάκου Μητσοτάκη περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων . 

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε ερώτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, δήλωσε:

"Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο να μιλάς με φοιτητές δημόσιου πανεπιστημίου και το πρώτο που τους λες να είναι «θα ιδρύσω ιδιωτικά»; Υπάρχει, ξέρετε, κι ένα θέμα ψυχολογίας. Μιλάς με αυτούς τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δώσει το παν για να είναι στο δημόσιο πανεπιστήμιο,έχουν πάει εκεί που θέλουν να πάνε και έρχεσαι και τους λες: «παιδιά, εκεί έχει παραβατικότητα, πρέπει να συνδεθεί και με την αγορά εργασίας και θα ιδρύσω και ιδιωτικά πανεπιστήμια». 

Κατ’ αρχήν τι σημαίνει «θα ιδρύσω ιδιωτικά πανεπιστήμια»; Υπάρχει κι ένα Σύνταγμα, ξέρετε. Θα «ιδρύσω»; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τη σύνδεση με την κοινωνία, την εξωστρέφεια, είναι πράγματα που τα έχουμε πει τόσες φορές και τα εντάξαμε στον Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ψηφίσαμε. Αλλά ξέρετε, δεν μπορεί τα πανεπιστήμια να απεμπολήσουν τη δυνατότητα της γνώσης ως κάτι αυτοτελές. 

Αυτό το «ιδιωτικά πανεπιστήμια με όρους και προϋποθέσεις», ξέρετε πόσα χρόνια το ακούω; Δεκαετίες τώρα. Υπάρχουν και ορισμένα θέματα τάξης, πολιτικής τάξης και πολιτικής κουλτούρας. Υπάρχει μία πολύ σοβαρή πρόκληση κι αυτή είναι η εξής: θα διεκδικήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο; Αυτό που υπερηφανευόμαστε ότι είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη; Αυτό που με τόσα λίγα χρήματα κατάφερε να σταθεί στα χρόνια της κρίσης; Που παίρνουν τα ερευνητικά προγράμματα και που βγάζουν αυτούς τους επιστήμονες; Πως γίνονται όλα αυτά; Μεταφυσικά γίνονται; Εγώ λέω να διεκδικήσουμε τη βελτίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Και αν ο κύριος Μητσοτάκης μπορέσει να αλλάξει το Σύνταγμα και του επιτραπεί να κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει, προφανώς δεν θα του απαγορεύσει κανείς να τα κάνει. Αλλά εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και πάρα πολύς κόσμος σε αυτήν την κοινωνία είναι υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου. Ας το υπερασπιστούμε κι ας μην το πετροβολάμε".  

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕ

ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΟΝ Ε Λ Ε Γ Χ Ο. ΟΣΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΣΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ Ν Α Ρ Κ Ο Ε Μ Π Ο Ρ Ι Ο Υ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ """ΑΣΥΛΟ"""". ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Π/ΜΙΑ ΑΛΛΑ Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

Τι περιμένεις

να ακούσεις από ένα κρατικοδίαιτο & κομπλεξικό εχθρό της προσπάθειας, του ανταγωνισμού και της αριστείας, οπαδό της λιγότερης δυνατής προσπάθειας και της ισοπέδωσης όλων προς τα κάτω ? Δυστυχώς αρκετοί - βολεμένοι και μη - Έλληνες πολίτες πίστεψαν τα τερατώδη ψέμματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους ψήφισαν. Έτσι οι σύντροφοι και προστάτες των αντιεξουσιαστών έγιναν εξουσία και τώρα κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να εισπράτουν τις μίζες και τις παχυλές αμοιβές τους, που δεν τις μείωσαν, όπως είχαν εξαγγείλει προεκλογικά, να ζούν πολυτελώς και να συγκεντρώνουν πλούτο, που αφαιρούν από εμάς τους πολίτες. Και επιπλέον πληρώνουμε τον Καρανίκα και χιλιάδς ομοίους του, επίσης άχρηστα διορισμένα κομματόσκυλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να τους πάρουμε στο κυνήγι γρήγορα, πριν προλάβουν να μας φέρουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Βαγγέληςαρ

ΤΙ ΛΕΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΗ ΑΣΧΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑ ΚΑΤΕΚΛΟΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. Ο ΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΣΕ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΥΟΥΡΓΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΜΟΡΦΟΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΛΥΩΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΔΩΡΟΥΝ.

Βββ

Μπορεί να τα ιδρύσει με βάση το άρθρο 28 του Συνταγμάτος. Λέει ότι "οι διατάξεις του Συντ. Υποχωρούν έναντι διεθνών συνθηκών.Εφ'όσον είμστε στην ΕΕ πρέπει να ισχύσουν κι εδώ ότι ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ.Κι εκεί υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ilias

Τι λες ρε νούμερο απόγονε του Στάλιν !!! Τα χρήματα από την Ευρώπη τα θες , ίδιωτκα πανεπιστήμια που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη σε πειράζουν !!! Θα σου περάσει Στάλιν ο φασίστα !!!!!

αϊνστάινΞύριζα

αφού δεν Μπορείτε να τα φρουρείτε ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΤΕΤΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

notopoulou0

Πώς αντέδρασαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος και Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο... χρίσμα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

3
4655487

Σταθμός στην ιστορία της Ευρώπης οι ευρωεκλογές που έρχονται, καθώς συγκρούονται οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτήν, με τον λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικισμό, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ

4
margaritis-1

«Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο»  τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

4
sam_ar

Χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό «γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές» - Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού - Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο ακυβερνησίας με τη στάση του προς τις ξένες επενδύσεις και με την απλή αναλογική

70