Κύπρος: Total και Eni υπέγραψαν συμβόλαια για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Κύπρος: Total και Eni υπέγραψαν συμβόλαια για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Πρόκειται για την  ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΝΙ και τη γαλλική Total - Η ΕΝΙ θα κάνει έρευνες αποκλειστικά στο τεμάχιο 8 και σε συνεργασία με την Total στο τεμάχιο 6

Κύπρος: Total και Eni υπέγραψαν συμβόλαια για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Υπεγράφησαν πριν από λίγο στη Λευκωσία τα συμβόλαια με την ιταλική εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΝΙ και τη γαλλική Total, για έρευνες και γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ. Η ΕΝΙ θα κάνει έρευνες αποκλειστικά στο τεμάχιο 8 και σε συνεργασία με την Total στο τεμάχιο 6.

Παρόντες στη τελετή οι πρέσβεις της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Η Αντιπρόεδρος Ερευνών της Total για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική Έλεανορ Ρόουλι δήλωσε ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η διερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο επίσης διαχειρίζεται η Total.

Κλείσιμο
Η κ. Ρόουλι ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία προσβλέπει σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6 εντός του 2018 στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την εταιρεία ENI.

Στην ομιλία του μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη δέσμευση των εταιρειών ΕΝΙ και Total στην κυπριακή ΑΟΖ παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει παγκόσμια η βιομηχανία πετρελαίου και αερίου δημιουργεί αισιοδοξία για τις προοπτικές της.

Είπε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες ενώνουν δυνάμεις στο τεμάχιο 6, όπως έπραξαν πρόσφατα και στο αδειοδοτημένο τεμάχιο 11.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σε ανάρτηση του στο twitter, με αφορμή την ολοκλήρωση του 3ου γύρου αδειοδότησης για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ με την υπογραφή σήμερα των συμβολαίων με την ΕΝΙ και την Total  ανέφερε πως «συνεχίζουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης