Μίκης: Χειρότερος ολοκληρωτισμός αυτός των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Μίκης: Χειρότερος ολοκληρωτισμός αυτός των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Εκφράζει την ελπίδα «το Κακό να βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή»

Μίκης: Χειρότερος ολοκληρωτισμός αυτός των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία
Δριμεία είναι η κριτική του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάμειξη του Βασίλη Μουλόπουλου της Αυγής στη σωτηρία του ΔΟΛ.

Με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μεγάλος μουσουργός υποστηρίζει ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ «τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά» και καρφώνει την κυβέρνηση με αφορμή και τους χειρισμούς της στην υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών γράφοντας ότι «έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

«Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία» συνεχίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και εκφράζει την ελπίδα «το Κακό να βρίσκεται ακόμα σε εβρυακή μορφή».
Κλείσιμο

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.
 
Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.
 
Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.
 
Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης