Υποχώρηση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Υποχώρηση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

H διαπραγμάτευση πλέον αφορά το χρόνο που θα ισχύει η προστασία, λένε κυβερνητικές πηγές για το θέμα της α' κατοικίας - Η ελληνική πρόταση καλύπτει το 56%-65% των δανείων, αν και είχε ξεκινήσει από το 99% - Συμφωνία και για τη φορολόγηση του τζόγου - Δεν γίνεται πλέον συζήτηση για «ξήλωμα» των 100 δόσεων

Υποχώρηση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς
Για συμφωνία στο μεγαλύτερο κομμάτι που αφορά τους πλειστηριασμούς μιλούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ένα 24ωρο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και το τελεσίγραφο για επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έλεγαν ότι για τα «κόκκινα δάνεια» η διαπραγμάτευση πλέον αφορά το χρόνο που θα ισχύει η προστασία αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία ως προς το ύψος του ορίου, το οποίο, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, θα καλύπτει ένα ποσοστό από 56% έως 65% των δανείων.

Οι ίδιες πηγές έλεγνα ότι βρίσκεται κοινός τόπος για τη φορολόγηση του τζόγου, ότι δεν γίνεται συζήτηση για «ξήλωμα» των 100 δόσεων δίνοντας μια εικόνα ότι αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση σε όλα ανοιχτά θέματα γίνεται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις. 

Σε καθε περίπτωση, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Euroworking Group θα έχουν κλείσει όλα τα θέματα.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup. 
Κλείσιμο

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός οτι η κυβερνηση δεν υποχώρησε στα παρακάτω θέματα: 100 δόσεις, ΦΠΑ και νόμο Κατσέλη. Επίσης εκτίμησε πως ειναι επιτυχία ότι αποσυνδέθηκε η πρώτη αξιολόγηση από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. 


Μειώνεται δραστικά το όριο προστασίας της α' κατοικίας

Οι τελευταίες πληροφορίες για το θέμα των πλειστηριασμών αναφέρουν ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε δραστική μείωση του ορίου προστασίας της α' κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Ενώ η αρχική πρόταση που κατατέθηκε από την Αθήνα κάλυπτε το 99% των δανείων, πλέον οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μια πρόταση που καλύπτει ένα ποσοστό από 56% έως 65% των δανείων.

Πληροφορίες λένε, επίσης, πως η κυβέρνηση δέχεται τα όρια προστασίας να μειωθούν στα έως 30.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα και στα έως 180.000 ευρώ το πολύ για την αξία ακίνητης περιουσίας.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών που θα γίνονται ανά έτος αν και ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι δανειστές υποστηρίζουν να βγουν «στο σφυρί» το 83% των κατοικιών που μπορεί να χάσουν την «ομπρέλα» του νόμου Κατσέλη. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης