Δεκτή η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη - Θα είναι υποψήφιος

Δεκτή η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη - Θα είναι υποψήφιος

«Ευχαριστώ την επιτροπή και τον πρόεδρό της. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης εμφανώς συγκινημένος - Ο χορός των αντιδράσεων και το σπριντ μέχρι τα γραφεία της ΝΔ στο και «πέντε»

Η απόφαση της ΚΕΦΕ να μην κάνει δεκτή την κατάθεση υποψηφιότητας του Α. Γεωργιάδη, ανατράπηκε.

«Ευχαριστώ την επιτροπή και τον πρόεδρό της. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης εμφανώς συγκινημένος.


Η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας, έκανε δεκτή την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη και επομένως η κατάθεση της υποψηφιότητάς του προχωράει κανονικά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστημένος ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ, τους συνυποψηφίους του και όσους του συμπαραστάθηκαν.

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου και κατά συνέπεια προχωράει κανονικά. Η απόφαση της ΚΕΦΕ η χθεσινή ήταν τυπικώς ορθή γι' αυτό δεν κατηγόρησα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Ήταν δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και ότι δεν ενημέρωσα. Δεν υπάρχει καμία αιχμή. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της τον κ. Παπαμιμίκο. Πολλές από τις κατηγορίες που ακούστηκαν σε βάρος του είναι άδικες», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πήρε πρώτος τηλέφωνο για να μου πει ότι διαφωνεί με ό,τι έγινε. Στη συνέχεια με πήρε ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε αγαπημένοι και συναγωνιστές. Δεν έχω κανένα αντίπαλο στη ΝΔ. Αντίπαλός μου είναι μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τον οποίο θα κερδίσω αν με εκλέξουν απέναντί του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια για το ζήτημά μου. Ξεχωρίζω την παρέμβαση του Α. Σαμαρά ο οποίος με συγκίνησε με την ξεκάθαρη στάση που έλαβε. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αγαπημένη. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ δυνατή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 50 που υπέγραψαν και τους χιλιάδες που μου έχουν στείλει SMS, Tweets, Facebook και μηνύματα. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει. Πάμε μπροστά όλα καλά».

Στις 9.30 σήμερα το πρωί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ συνεδρίασε εκ νέου, προκειμένου να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προηγούμενη απόφασή της, με την οποία απέρριψε την ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και να κάνουν δεκτή τελικά την υποψηφιότητα. Τα μέλη της ΚΕΦΕ βασίστηκαν στο ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν στο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα. 

Ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλοπάτια στη λεωφόρο Συγγρού. Κατέθεσε το φάκελλο με τις υπογραφές που προτείνουν την υποψηφιότητά του στις 18.07. Εν τω μεταξύ, όμως, η ΚΕΦΕ που ήταν σε συνεδρίαση είχε ολοκληρώσει το τυπικό της διαδικασίας παραλαβής των υποψηφιοτήτων και είχε ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο των φακέλων των άλλων υποψηφίων. Κατά τη συνεδρίαση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη. Τόσο τα πολιτικά στελέχη που συμμετέχουν -και τα οποία έχουν καλές σχέσεις με όλους τους υποψήφιους πολιτικούς αρχηγούς- όσο και οι νομικοί που συμβουλεύουν την Επιτροπή συμφώνησαν ότι ενδεχόμενη αποδοχή της υποψηφιότητας που ήταν εκπρόθεσμη μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στην όλη διαδικασίας της εκλογής αρχηγού. 

Εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει οι αντιδράσεις για την απόρριψη της υποψηφιότητας. Ο εκ των υποψηφίων Απόστολος Τζιτικώστας με ανάρτηση στο tweet δήλωσε: «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές». Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση της ΚΕΦΕ, «ευτυχώς η υποψηφιότητα έγινε δεκτή». 

Από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διέρρευσαν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ο διευθυντής του γραφείου του παρενέβη και ζήτησε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόρριψης στις 20.00 την Παρασκευή άρχισε ο χορός των αντιδράσεων των άλλων στελεχών του κόμματος. Η πιο έντονη ήταν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ΝΔ η απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως». Η Ντόρα Μπακογιάννη με tweet ανέφερε: «Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Βλάψατε την παράταξη». Ο κ. Βασίλης Κικίλιας: «Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης. Επιτέλους εκεί στην Συγγρού ακούστε την κοινωνία». Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την απόφαση», ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν». «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σεβαστό το "γράμμα του νομού" αλλά τώρα προέχει η ουσία», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ενώ και ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση και ζήτησε οι τρεις υποψήφιοι να απαιτήσουν να είναι υποψήφιος ο κ. Γεωργιάδης. 

Παρασκηνιακά ο κ. Μεϊμαράκης και δημοσίως η κυρία Μπακογιάννη επέρριψαν ευθύνες στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΚΕΦΕ. Ωστόσο στην Επιτροπή μετέχουν στελέχη που έχουν καλές σχέσεις με όλους τους υποψηφίους και ενήργησαν με τη δική τους λογική κυρίως για να μην έχουν στη συνέχεια οποιαδήποτε ευθύνη. Κομματικά στελέχη λένε στο παρασκήνιο ότι «οι επιθέσεις στο γραμματέα του κόμματος έχουν άλλο σκοπό καθώς η διαδικασία μέχρι τις εκλογές είναι μακρά και πολλά παίζονται στις διεργασίες και στους μηχανισμούς». 

Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης εκλέγεται στην Β’ Αθηνών εκεί που εκλέγονται και οι δύο αντίπαλοί του, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης. 

ΣΧΟΛΙΑ (172)

A

Άδωνι, δυναμικός είσαι και είσαι ο μόνος που θα τα καταφέρει! Eίμαστε μαζi σου!!!

Liberal_Democrat

Ξέρουμε με ποιον τρόπο θα βγει ο νέος πρόεδρος?

δήμητρα

Μπράβο Άδωνι, εγώ θα σε ψηφίσω γιατί είσαι ο μόνος που τα λέει έξω από τα δόντια, ο μόνος που πήγαινες από τα ξημερώματα στο υπουργείο και έφευγες βράδυ, ο μόνος που εργάζεται!!!! ο μόνος που δεν κρύβεται,,,,,μια χαρά και ο μόνος που μπορεί να ξευτελίσει κυριολεκτικά τον σημερινό πρωθυπουργό που μας έχει ταράξει στην θεωρία και στο ψέμα............που νομίζει ακόμα ότι είμαστε στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ -που έκανε και 20 χρόνια να το τελειώσει- φαντάζομαι και στην σχολή τον ρώταγαν πχ για την μηχανική και αυτός τους έλεγε ιστορία......δυναμικός είσαι και είσαι ο μόνος που θα τα καταφέρει...μπράβο......................

Τον λιγουρεύεστε;

Δεν μου λέτε; Αν γίνει πρόεδρος (δηλαδή μελλοντικός πρωθυπουργός), θα βγαίνει πάλι με τον αδερφό του στα κανάλια να λέει "Τα λιγουρεύεστε;" και τέτοια;

Μανος

Χαχαχα ηταν ετοιμος να βαλει τα κλαμματα τελικα τον λυπηθηκανε σου λεει βαλτον εκει υποψηφιοτητα πριν πλανταξει στο κλαμα και μας τα πρηξει

alcatraz

αλεξη τσιπρα προσευχησου να μη βγει ο αδωνης προεδρος της νδ. γιατι αμα βγει θα σε γλεντησει ασκημα!

νικος

Μεγαλος νικητης ο Τσιπρας απο την επικρατηση του μπουμπουκου, γινεται ο απολυτος κυριαρχος του μεσαιου χωρου και παραλληλα ξεφορτωνεται τον Πανουλη που θα απορροφηθει απο τον καθαρο δεξιο Αδωνι.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΔΩΝΗ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ....

Σώθηκες τσιριδούλη

Βρε λαχτάρα που πήρε ο καημένος ο τσιριδούλης!

Ηπειρώτης

Καλή επιτυχία ΑΔΩΝΙ !!!+

Μπα

αυτή λέω να την αφήσω σε σένα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_macron2

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν - Οι επισημάνσεις των κυβερνητικών πηγών για το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων και την εικόνα που έχει σχηματίσει, πλέον, η χώρα στο εξωτερικό

20
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18