LIVE

Σεισμός στη Σάμο

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Δεν διαπραγματεύτηκε, ροκάνισε το χρόνο

ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης αναφέρθηκε επικριτικά στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

«Μας πήγε πίσω» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να πάει μπροστά και να ξαναλειτουργήσει η οικονομία

H χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα τόνισε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής στην αντιπεριφέρεια Χανίων, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στην χώρα.

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επιμελητήριο της πόλης, που ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, επεσήμανε ότι «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, « εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας αμέσως μετά τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους επεσήμανε ότι απαιτούνται συναινέσεις συνεργασίες και συνεννοήσεις που όπως είπε θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν».

Από τα Χανιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι αυτή τη φορά η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, για μιας μακράς διαρκείας κυβέρνηση συνεργασίας όπως είπε, επισημαίνοντας πώς, «όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια, ενώ τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν από μια μονοκομματικη κυβέρνηση».

Το βράδυ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο κέντρο «Πορτοκάλι».

Περιοδεία και στο Ρέθυμνο

Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο.

Με αυτά τα λόγια από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε όλους του πολίτες όπως είπε, σε όλη τη χώρα να σκεφτούν πιο μέλλον τους ανήκει για ποια Ελλάδα θα ήθελαν να αγωνιστούν. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «… δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και πια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε το Πέραμα Μυλοποτάμου όπου συζήτησε σε σύσκεψη τα προβλήματα του δήμου, ενημερώθηκε από τους φορείς της περιοχής και απευθύνθηκε κατόπιν σε αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για ζητήματα που χρονίζουν, δεν υποσχέθηκε άμεσες λύσεις, υποσχέθηκε όμως, να κάνει τα πάντα για να δρομολογηθεί μία νέα νοοτροπία και μία νέα θεσμική αντιμετώπιση από πλευράς της πολιτείας προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους ολόκληρης της χώρας.

Στη συνέχεια, μετέβη στην αντιπεριφέρεια όπου είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νομού, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης των δήμων, της μείωσης των κονδυλίων και το πάγωμα των έργων λόγω της πολιτικής -όπως του ανέφεραν- ασάφειας που επικρατεί. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης, διαφάνειας της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές, ως κυβέρνηση οι σύμβουλοι του επί της ουσίας θα είναι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετέβη στο επιμελητήριο του νομού όπου διαδοχικά συναντήθηκε με στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και υποστηρικτές του κόμματος, από τους οποίους ζήτησε να συνομιλήσουν με πολίτες αναποφάσιστους, με πολίτες που επιμένουν στην αποχή, με πολίτες που «εμπιστεύονται» την τιμωρητική ψήφο και να επιχειρηματολογήσουν για την κρισιμότητα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, αλλά και για το πόσο πίσω πήγε η χώρα τους προηγούμενους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πληρώσαμε ακριβά αυτή την αποχή και τιμωρία, που άνοιξε το δρόμο για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά μας κόστισε 90 δισ. ευρώ. Πολύ ακριβή τιμωρία που δεν την αξίζαμε, ως έλληνες, ως χώρα».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημερώθηκε από φορείς που ανήκουν στο επιμελητήριο, για τα προβλήματα σε Τουρισμό, εστίαση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμπόριο, ενώ έφυγε με γεμάτη την τσάντα του από ενημερωτικά σημειώματα με προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που δυσχεραίνουν την πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν ήθελε τις εκλογές, απεναντίας είχε προτείνει διαφορετικό χρόνο, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους και να πείσουν για την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα, «το πλαίσιο της συμφωνίας που ψηφίστηκε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστού, οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και σήμερα πια καλούνται να πάρουν απόφαση για το τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν προλάβει οι πολίτες να καταλάβουν το τι υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και για το τι δεσμεύτηκε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. Δεδομένου όπως τόνισε πως: « αν σήμερα τον ρωτήσει αν πίστευε όλα όσα έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο για χορούς και νταούλια τα πίστευε, τότε είναι έως και ανόητος, αν όμως δεν τον πίστευε, τότε μας κορόιδευε και μάλιστα επικίνδυνα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναρωτιέται αν και πάλι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί» φεύγουν μαζικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για αριστερή μελαγχολία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει Εθνική μελαγχολία… Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στη Μελαγχολία», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος στην επίσκεψη του στο νομό συνοδευόταν από βουλευτές του νομού αλλά και όλης της Κρήτης, καθώς επίσης και από τον ευρωβουλευτή του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «με ρωτάνε που θα βρω στελέχη να κυβερνήσω… Δε τα βλέπουν είναι δίπλα μου, έτοιμοι να συνεχίσουν τη μάχη για να πάει μπροστά η χώρα, με χαμόγελο. Που είναι και η απάντηση στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για την αριστερή μελαγχολία».Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

αν ειχαμε βγαλει το σαμαρα

θα ειχαμε υπογραφη του μνημονιου3 σε χρονο dt kai θα μας ελεγε και οτι το χρεος ηταν βιωσιμο εξασφαλιζοντας μας και μνημονιο4. Εμπρος ΝΔ δειξτους τι παει να πει ΝΑΙ σε ολες τις απαιτησεις των δανειστων, σκληρη δηλαδη νεοδημοκρατικη διαπραγματευση. Φασκελα θελετε και εσεις και οι εγκεφαλικα νεκροι που μετα απο τη χρεοκοπια της χωρας που προκαλεσατε σας ψηφιζουν. ΚΑταδικασατε γενιες ολοκληρες. ΚΑι ακομα σας νοιζει μονο να τρωτε εσεις και οι ολιγαρχες που προστατευετε.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΑ ΗΘΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ (ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΚΑΕΙ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης