Μανιτάκης και Σκοπούλη ήθελαν να ρίξουν τον Σαμαρά

Μανιτάκης και Σκοπούλη ήθελαν να ρίξουν τον Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής, οι κ.κ. Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λιβαδάς κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας πλήρως με την στρατηγική ρήξης

Μανιτάκης και Σκοπούλη ήθελαν να ρίξουν τον Σαμαρά
Ενδοκομματικές εντάσεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η αδιάλλακτη στάση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη η οποία οδηγεί την χώρα σε δραματικό αδιέξοδο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν τις επόμενες ώρες  διασπαστικές τάσεις και από κορυφαία στελέχη του κόμματος εάν ο κ. Κουβέλης επιμείνει στις ανεδαφικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, δύο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής οι κ.κ. Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λιβαδάς κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας πλήρως με την στρατηγική ρήξης.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την απογευματινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, ο κ. Βασιλης Οικονόμου επέλεξε να μην τοποθετηθεί εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την δυσφορία του, ενώ ο κ. Σπύρος Λυκούδης, στενός συνεργάτης του προέδρου εξέφρασε -σύμφωνα με πληροφορίες- την άποψη να υπάρξει προσπάθεια συμφωνίας με τη ΝΔ.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Βασίλης Οικονόμου ήταν και αυτός υπέρ μιας συναινετικής πρότασης.

Όμως έκπληξη προκάλεσε το ξέσπασμα του βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανού, αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στους διαδρόμους του κόμματος.

Κλείσιμο
Ο κ. Ψαριανός μιλώντας στο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη του είπε φανερά εκνευρισμένος -μετά τη δήλωση του κ. Κουβελη- ότι δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σήμερα στη νέα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί μέχρι το απόγευμα υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ ένα συναινετικό κλίμα και λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα ανετράπη και επικράτησε η σκληρή γραμμή σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες η εισήγηση για την ΕΡΤ με τις εξάμηνες συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με την οποία προσήλθε ο κ. Κουβέλης στο Μέγαρο Μαξίμου, ανήκει στον κ. Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν – Παν), ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπέρ της ρήξης τοποθετήθηκαν η κ. η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης οι οποίοι χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κουβέλη, ο πρόσεδρος της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το βράδυ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος των οποίων ζητούσε κατ' ιδίαν τις εισηγήσεις τους.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στη νέα συνεδρίαση των κομματικών οργάνων αναμένεται να ενισχυθούν οι «ψύχραιμες φωνές».

Το πρωί της Παρασκευής στις 10 ο κ. Κουβέλης θα συνεχίσει τις επαφές με κομματικά στελέχη, ενώ έχουν κληθεί και τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στη ΔΗΜΑΡ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης