Μπελέρης: Ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων

Μπελέρης: Ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων

Ως «θετική εξέλιξη» σχολιάζει ο Έντι Ράμα το γεγονός ότι ανακοινώθηκε δήμαρχος στη Χειμάρρα

mpeleris
Τις εξελίξεις στη Χειμάρρα όπου ανακοινώθηκε ότι η Μπλερίνα Γκόρου είναι η νέα δήμαρχος της περιοχής, σχολίασε με ανακοίνωσή του- μέσα από τις φυλακές Φιέρι- ο Φρέντης Μπελέρης.

«Κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτό που γίνεται στον δήμο Χειμάρρας. Το άρθρο 61 του N. 139/2015 που διατυμπανίζει ο νομάρχης δεν λύνει την πρόωρη λήξη μιας θητείας που έχει ήδη λήξει από καιρό. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική που επικαλέστηκε ο κ. Ράμα δεν λέει πως δήμαρχο επιλέγει η παράταξη που ηττήθηκε. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου από τον νομάρχη, ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης σχολιάζει: «O δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από τις ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων».

face
Κλείσιμο


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φρέντη Μπελέρη:

Ένα νομικό κουβάρι που είναι αδύνατο να λυθεί. Ένα κουβάρι που δημιουργήθηκε με τη συμβολή της εισαγγελίας και του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς SPAK, οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στον κ. Ράμα.

Κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτό που γίνεται στο δήμο Χειμάρρας. Το άρθρο 61 του N. 139/2015 που διατυμπανίζει ο νομάρχης δεν λύνει την πρόωρη λήξη μιας θητείας που έχει ήδη λήξει από καιρό. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική που επικαλέστηκε ο κ. Ράμα δεν λέει πως δήμαρχο επιλέγει η παράταξη που ηττήθηκε. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου από το νομάρχη, ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο.


Παραβιάσατε το Σύνταγμα και δεν επιτρέψατε σε αυτόν που ψήφισε ο κυρίαρχος λαός να ορκιστεί. Σε παράβαση του νόμου διορίζεται νέο δήμαρχο, όπως δήλωσε και ο νομάρχης, και ερμηνεύετε το νόμο όπως σας βολεύει.


Δεν σας ενδιαφέρει ο νόμος. Σας ενδιαφέρει μόνο να μην ορκιστεί έστω και για μία μέρα αυτός που εκλέχτηκε δήμαρχος σύμφωνα με το άρθρο 109 του Συντάγματος. Ο νόμος είναι για εσάς κουρελόχαρτο. Κουρελόχαρτο είναι μάλλον και για τον κ. Τάβο, ο οποίος παρανόμως χθες έδειξε στους δημοτικούς συμβούλους πώς να σκέφτονται, σήμερα συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να βεβαιωθεί ότι κατάλαβαν σωστά την εντολή του. Χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, σήμερα άρχισε τις προεκλογικές εξαγγελίες τάζοντας τίτλους ιδιοκτησίας.


Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή του Συντάγματος. Η μόνη λύση είναι να επιτραπεί σε αυτόν που κέρδισε τις εκλογές να ορκιστεί. Είναι το μοναδικό που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το νομικό χάος, να σταματήσει τον παραλογισμό στο Δήμο Χειμάρρας, να αντιμετωπίσει ισότιμα αυτούς τους κατοίκους με κάθε άλλο πολίτη αυτής της Δημοκρατίας που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 14 Μαΐου.


Διονύσιος-Φρέντης Μπελέρης


Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας


(διότι ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από τις ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων)


Έντι Ράμα για νέα δήμαρχο Χειμάρρας: Θετική εξέλιξη

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα σχολιάζει το γεγονός ότι ανακοινώθηκε δήμαρχος στη Χειμάρρα ως μια θετική εξέλιξη ενώ για την ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με κατοίκους να αποδοκιμάζουν τον Βαγγέλη Τάβο, είπε: «Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης».Ολόκληρη η ανάρτηση του Έντι Ράμα:

Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η σημερινή εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας, με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά, της αντιδημάρχου του δήμου, Μπλερίνα Μπάλα, ως εν ενεργεία δημάρχου.

Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης, του διχασμού και της παράλογης ενίσχυσης της πρωτόγονης διαμάχης που τρέφεται από συμφέροντα και λογαριασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Χειμάρρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα αστυνομικό - Είναι σε σοβαρή κατάσταση

Πολωνία - Ντόναλντ Τουσκ: Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά είναι καθήκον της Ευρώπης να προετοιμαστεί για πόλεμο

Τέμπη: Με εγγυήσεις 800 και 900 χιλιάδων ευρώ ελεύθεροι δύο ακόμη κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης