Χειμάρρα: Αντιδράσεις από κατοίκους στο δημοτικό συμβούλιο κατά του Βαγγέλη Τάβου - Νέα δήμαρχος η Μπλερίνα Γκόρου

Χειμάρρα: Αντιδράσεις από κατοίκους στο δημοτικό συμβούλιο κατά του Βαγγέλη Τάβου - Νέα δήμαρχος η Μπλερίνα Γκόρου

Δύο αντιδήμαρχοι του Γκόρου ήταν υποψήφιοι - «Έξω, έξω» φώναζαν στα ελληνικά

himarra
Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία θα οριζόταν ο νέος διορισμένος δήμαρχος μετά την πρόσφατη σύλληψη του Γκόρου.

Υποψήφιοι ήταν οι δύο αντιδήμαρχοι του Γκόρου, με επικρατέστερη για την ανάληψη της δημαρχίας από την Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα (Blerina Γκόρου Bala) η οποία και εν τέλει διορίστηκε νέα δήμαρχος.

Πλήθος κατοίκων Χειμάρρας βρέθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων και αντέδρασε έντονα στην παρουσία του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi αλλά και του νέου περιφερειάρχη Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβου του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί έντονα σε σενάρια ανάληψης καθηκόντων δημάρχου στη Χειμάρρα πριν την σύλληψη του Γκόρου. Ο κόσμος τον αποδοκίμασε και απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, φωνάζοντας στα ελληνικά «Έξω, έξω», κάτι το οποίο τελικά συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Δείτε βίντεο:


Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά, σύμφωνα με το himara.gr, και συνεχίστηκε στον χώρο του δημαρχείου χωρίς την παρουσία κατοίκων.

Νέα δήμαρχος Χειμάρρας η Μπλερίνα Γκόρου Bala

Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη.

Οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθισμένοι σε ένα τραπέζι μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, πρότειναν για τη θέση του νέου δημάρχου την μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Μπλερίνα Γκόρου και παράλληλα ενημέρωσαν πως ο έτερος αντιδήμαρχος, Pervin Gjikuria παραιτείται της διαδικασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπλερίνα νέα δήμαρχο.

Κλείσιμο
Η διορισμένη δήμαρχος είναι από την Χειμάρρα, το γένος Γκόρου και ο σύζυγός της Artan Bala με καταγωγή από το χωριό Βουνό, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός: Ζημιές στη Ζαχάρω μετά τα 5,7 Ρίχτερ - Προβλήματα και στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Δούκας: Σάλος με τη δήλωσή του για γκλομπ μπάτσου - Πώς δικαιολογείται ο δήμαρχος Αθηναίων

Κωνσταντινούπολη: Προβάδισμα Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης