Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη - Πιθανότατα η αλβανική πλευρά ελπίζει ότι η παρουσία ενός άλλου μειονοτικού, του Τάβου, θα κατευνάσει τις ελληνικές αντιδράσεις

gergi-goro-m
Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας». 

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή με τη σύλληψη Γκόρο που είχε αρνηθεί να παραιτηθεί μέχρι τώρα, διευκολύνει τους χειρισμούς του Ράμα, ενώ το Δικαστήριο της Αλβανίας είχε επισημάνει ότι είναι παράνομη η παραμονή του στη θέση του Δημάρχου. Παράλληλα και η Αθήνα αντιδρούσε στην παραμονή Γκορο στη θέση του δημάρχου ενώ ειχε χάσει και τις εκλογές.

Ίσως δεν είναι  τυχαία η στιγμή της σύλληψης καθώς πριν λίγες ημέρες ο Ράμα διόρισε τον μειονοτικό πρωην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τάβο ως περιφερειάρχη Αυλώνας που έχει ετσι και την εποπτεία και διαχείριση του δημου Χειμάρρας.

Πιθανότατα η αλβανική πλευρά ελπίζει ότι με τη «λαθροχειρία» αυτή, που ενώ ο Γκόρο υφάρπαξε τον δήμο Χειμάρρας από την νικητή των εκλογών Μπελέρη, η παρουσία ενός άλλου μειονοτικού ο οποίος βεβαίως δεν εχει ουδεμία σχέση με την Χειμάρρα και την ΟΜΟΝΟΙΑ, του Τάβου, θα κατευνάσει τις ελληνικές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ο Γκόρος και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Έτσι, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Από την άλλη, ο Mihallaq Bonjaku, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για το οποίο ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

Ο Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας.

Να σημειωθεί πως παρέμεινε στη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας παρόλο που έχασε τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,6 χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.


Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει με μια φωτογραφία το ISIS - Ιδού ποιοι έκαναν την επίθεση, είναι μαχητές μας

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί κάνει προληπτική χημειοθεραπεία - Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες

Έξοδος τριημέρου 25ης Μαρτίου: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων - Αναχωρούν και οι τελευταίοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης