Φάμελλος για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την πρόταση νόμου

Φάμελλος για ομόφυλα ζευγάρια: Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την πρόταση νόμου

«Δεν τα βρίσκει ούτε με τους βουλευτές της», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

FAMELOS-768x366
Για το τριήμερο εργασίων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες από 19 έως 21 Ιανουρίου, τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και τις θέσεις των στελεχών για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο βουλευτής και πρόεδρος της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε ότι το θέμα της τεκνοθεσίας έχει προκαλέσει εσωκομματικά προβλήματα στο κόμμα τους απαντώντας ότι θα πρέπει να εστιάζουμε στο ότι «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες μια πρωτοβουλία και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει την πρόταση νόμου» εμφανίζοντας σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cygsitin6kuh)

Μιλώντας στην ΕΡΤ. ο κ. Φάμελλος αρνήθηκε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει εσωκομματικές τριβές λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, για δεύτερη φορά, κατέθεσαν δεύτερο σχέδιο νόμου ενώ όπως δήλωσε το θέμα «στο επίπεδο της δικής μας κομματικής γεωγραφίας είναι λυμένο». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για το θέμα ο ίδιος τις χαρακτήρισε ως διαρροή που οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Δεν εκτιμώ ότι είναι τόσο σημαντικές οι διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ακριβώς επειδή υπήρχαν διάφορες διαρροές, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή τα ερωτήματα αυτά. Στο επίπεδο της ψηφοφορίας στο τέλος δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση«, σημείωσε. Αναφορικά με το εάν η δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι «η Αριστερά στα βουνά αγωνίζεται, δεν κρύβεται« ήταν απάντηση στον Παύλο Πολάκη, απάντησε αρνητικά.

«Ήταν μια απάντηση η οποία οφειλόταν προς την κυβέρνηση» είπε προσθέτοντας ότι αφορούσε μια τοποθέτηση συνολικά για το δικαίωμα στο γάμο και απάντηση προς την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος «προφανώς μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις μέσα στα κόμματα για τη διαμόρφωση ενός νομοσχεδίου, ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση, όμως αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι σήμερα δεν συζητάμε για μια αντιπολίτευση που συζητά με πιθανά διαφορετικές προσεγγίσεις που δεν εκτιμώ ότι είναι τόσο σημαντικές. Το θέμα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες μια πρωτοβουλία και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει την πρόταση νόμου και έχει σοβαρά προβλήματα που φτάνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην το ψηφίσει».

Η κυβέρνηση φαίνεται αδύμανη στις δικές της νομοθετικές πρωτοβουλίες

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον Παύλο Μαρινάκη για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών τις χαρακτήρισε ως μια «σοβαρή αντιδικία» που έγινε δημόσια μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και τους πρώην πρωθυπουργό ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποχή των βουλευτών που διαφωνούν την χαρακτηρισε ως «ανήκουστη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα έχουν γίνει ακραία» γιατί όπως εξήγησε «μιλάμε για μια κυβέρνηση και για έναν πρωθυπουργό ο οποίος σε μία από τις δικές του νομοθετικές πρωτοβουλίες φαίνεται αδύναμος. Για έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν σέβεται τον κοινοβουλευτικό κανόνα για να ζητάει από βουλευτές ή να τους προτρέπει αν διαφωνούν, να μην έρθουν να ψηφίσουν».

Κλείσιμο
Απαντώντας για τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε αυτή οφείλεται στην παρουσίαση της θέσης μας που πιθανά πρέπει να γίνεται καλύτερη. Επί της θέσης μας όμως εμείς έχουμε μια ολοκληρωμένη θέση η οποία έχει κατατεθεί κατατεθεί δύο φορές».

Αντίθετα, όπως είπε «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τους βουλευτές της, ούτε με τους υπουργούς και δημιουργείται ένα σοβαρότατο ρήγμα με τον κ. Σαμαρά, την τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα». Εκτίμησε δε ότι υπάρχει «μία μεγάλη εσωκομματική κρίση της κυβέρνησης και μία ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη σε ένα βασικό θέμα».

Στο σημείο αυτό δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης για να μπορέσει να κρατήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού, έχει κάνει μία συμμαχία μεταξύ ανθρώπων της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς και τώρα είναι υπόδουλος. Είναι δέσμιος αυτής της συμμαχίας και προσπαθεί να λύσει ένα ζήτημα το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα στοιχείο της ευρωπαϊκής κοινωνίας και δεν μπορεί να το λύσει, διότι οι συμμαχίες του με την ακροδεξιά δεν του το επιτρέπουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες στιγμές πριν την αυτοκτονία της Ελληνίδας που έπεσε από γέφυρα στον Βόσπορο - Δείτε βίντεο

Βαγγέλης Ζαμπούνης - Κατερίνα Bella Mafia: Η μοιραία σχέση που «τέλειωσε» με σφαίρες

Βίντεο: Έλληνας νοσηλευτής στην Ιρλανδία λέει ότι πληρώθηκε 500 ευρώ καθαρά για 12ωρη βάρδια την ημέρα των Χριστουγέννων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης