Η Ζανέτ Τσίπρα μας έστειλε εξώδικο γιατί δημοσιεύσαμε την άποψή της για την Αχτσιόγλου στο Facebook

Η Ζανέτ Τσίπρα μας έστειλε εξώδικο γιατί δημοσιεύσαμε την άποψή της για την Αχτσιόγλου στο Facebook

Η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αυτόνομο καθοδηγητικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι η ανάρτηση στα social media πολιτικών σχολίων και απόψεων για την διαδοχή στο κόμμα συνιστούν «προσωπικά δεδομένα»

JANET_AGAIN_2
Με εξώδικο επέλεξε να απαντήσει η αδερφή του τέως πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, στο protothema.gr επειδή αναδημοσίευσε την άποψη, που εξέφρασε η ίδια, με ανάρτησή της στο Facebook. Η κυρία Τσίπρα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονίστρια Ανατολικής Αττικής) και τα σχόλια που ανάρτησε αφορούν την διαδοχή στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πολιτική σημασία των απόψεων της Ζανέτ Τσίπρα είναι προφανής, όταν μάλιστα διατυπώνονται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ των υποψηφίων είναι η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στο εξώδικo που έστειλε στο protothema.gr η Ζανέτ Τσίπρα διατυπώνει την άποψη «ότι πρόκειται για δεδομενα προσωπικού χαρακτήρα» και για αυτό το λόγο δεν έπρεπε να τα αναδημοσιεύσουμε. Η θέση της αυτή προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι η ίδια  είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει ρόλο σε πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στενή συγγενική σχέση με τον τέως πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και στην ανάρτηση της εξέφρασε πολιτική θέση, με σαφή άποψη για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Επίσης στην ανάρτηση της στο Facebook δεν υπήρχε κανένα απολύτως προσωπικό στοιχείο, η δημοσιοποίηση του οποίου από μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα να συνιστά «παραβίαση της ιδιωτικότητας».

Άλλωστε, το σύνολο των πόλιτικών προσώπων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, χρησιμοποιούν τα social media για την παρουσίαση πολιτικων τους των θέσεων και η Ζανέτ Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Δεν μπορεί όμως κάθε φορά η ίδια να... επιλέγει τι αποτελεί «πολιτική θέση» και τι «προσωπικό δεδομένο». Αντίθετα η άποψή της έχει «ειδικό βάρος» ειδικά σ΄αυτή την συγκυρία καθώς έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωτερικές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη με φόντο τον Σεπτέμβριο που θα στηθούν κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να θεωρείται «ιδιωτική» μια τοποθέτηση ενός πολιτικού προσώπου, όπως η Ζανέτ Τσίπρα, που έχει 3.374 «φίλους» στο Facebook ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί δημοσιογράφοι, προφανώς σε γνώση της κυρίας Τσίπρα. Οι δημοσιογράφοι, άλλωστε, όπως και η «δική» μας, Γεωργία Σαδανά (και όχι «Σαντάνα» όπως αναφέρεται στο εξώδικο) αντλούν ειδήσεις, πληροφορίες, πολιτικές θέσεις και από τα social media.

Δείτε εδώ το προφίλ της Ζαννέτ Τσίπρα και τον αριθμό των ακολούθων της 

Κλείσιμο
zanet-tsipra-profil
To προφίλ της Ζανέτ Τσίπρα στο Facebook




Σε άλλο σημείο του εξωδίκου η Ζανέτ Τσίπρα μας καταλογίζει «ερμηνεία» και «παρερμηνεία» για τις δύο αναρτήσεις της, χωρίς, ωστόσο, η ίδια στο 9σελιδο εξώδικό της να εξηγεί ποιον (ποια) και τι ακριβώς εννοεί. Η τακτική των πολιτικών προσώπων να εκφράζονται εμμέσως είναι λίαν διαδομένη και συνήθως γίνεται από «άποψη» και στυλ. Εαν διαπιστώσουν όμως οτι η ερμηνεία που δίνεται είναι λανθασμένη παρέχεται ρητά η διευκρίνιση για το «ποιο πρόσωπο και τι ακριβώς εννοούν». Άρα τι συνέβη στην περίπτωση της Ζανετ Τσίπρα; Πίστευε οτι η θέση της θα μείνει... ως προσωπικό δεδομένο ανάμεσα στους 3.374 «φίλους» της; Ντρέπεται για την άποψη της, μετάνιωσε εκ των υστέρων ή προκλήθηκαν αντιδράσεις και αποφάσισε να το «μαζέψει»... ρίχοντας το μπαλάκι στο protothema.gr;

Οι αναρτήσεις της κυρίας Ζανέτ Τσίπρα που δημοσίευσε το protothema.gr

Στην πρώτη ανάρτηση της κυρίας Ζανέτ Τσίπρα επέλεξε να αναφερθεί για τον λαγό και τη χελώνα εντοπίζοντας αναλογίες στον μύθο του Αισώπου και κάνοντας λόγο για «ανατροπή» του, λέγοντας πως «δεν είμαστε ηλίθιοι», με φόντο τις εσωκομματικές διαδικασίες που «τρέχουν» για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά, έγραψε:
Εγώ δεν θα πάρω θέση υπέρ καμμίας και κανενός (φανερά) όμως λέω... όμως.. ο μύθος του Αίσωπου για τον λαγό και την χελώνα…γράφτηκε πχ…γύρω στα 500 πχ και 2023 μας κάνουν 2.523 χρόνια… εεεε λοιπόν μήπως να τον ανατρέψουμε…ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ….Έλεος πια…. «Να τα βάλουμε κάτω λοιπόν. Αλλά όλα μα όλα» απαντά η ίδια σε μηνύματα φίλων της, που έσπευσαν να σχολιάσουν τα γραφόμενα της, δηλώνοντας πως «θα είμαι παντού, γιατί απλά εγώ είμαι ανιδιοτελώς στην αριστερά παιδιόθεν».

Η κύρια Τσίπρα απάντησε και σε σχόλιο χρήστη του μέσου που «φωτογράφισε» την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, λέγοντας πως «κι αυτό το 'με τους πολλους" (σ.σ.έκφραση που χρησιμοποίησε η Έφη Αχτιόγλου κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της) τι ειναι τωρα? Πού μας πάει?» με την Ζανέτ Τσίπρα να απαντά πως «θέλει, πρέπει (άποψη εκφράζω και ίσως να κάνω λάθος) καθαρές θέσεις…και με τις καθαρές θέσεις ο καθένας μας να αποφασίσει….Αυτά τα λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι…δεν βοηθάμε… αυτό και μόνο….».

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της κυρίας Τσίπρα

1B4B50FE-AE7F-4DC9-8CA3-26C401677904
416EE76B-6114-4CBD-9313-DE46860C0A77
71F3A807-7293-4665-BE98-945BA0F6E4A3
BAC7D067-D511-4B7B-95BE-AB7784A93374




Μετά την αναδημοσίευση της ανάρτηση της, η Ζανέτ Τσίπρα έκανε δεύτερη ανάρτηση στο Facebook  στην οποία «κατηγορεί» κάποιον εκ των 3.374 φίλων για τη «διαρροή» του post γράφοντας για όποιον/όποια το έκανε ότι «μόνο σύντροφος δεν είναι».

Δείτε την δεύτερη ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα

«ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ /Α ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ SCREEN SHOT ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ / Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ( το post απευθυνόταν μόνο σε «φίλους»)….» έγραψε χαρακτηριστικά η Ζανέτ Τσίπρα.

zanet-tsipra-nea-anartisi
H νέα ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα για τον φίλο που την «κάρφωσε»


Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο που έστειλεη Ζανέτ Τσίπρα στο protothema.gr

2023_07_17_12_34_48-_1__Page_01
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_02
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_03
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_04
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_05
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_06
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_07
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_08
2023_07_17_12_34_48-_1__Page_09



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατρός για την τραγωδία με τη 10χρονη στη Ν.Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει, ζούσε όταν το βγάλαμε από την πισίνα»

Φυλάκιση και πρόστιμο σε γιατρό που έδωσε ψευδή βεβαίωση σε μέλος εφορευτικής επιτροπής

Ο πόλεμος των Τράγκα: Ο γιος Γιάννης έπιασε τη χήρα να πουλάει το σπίτι στο Λας Βέγκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης